Ρέθυμνο - Τρίκαλα 81-83

Τα Τρίκαλα άντεξαν στην αντεπίθεση του Ρεθύμνου και με το 83-81 έφυγαν μ' ένα πολύ μεγάλο διπλό από το "Μελίνα Μερκούρη", εκεί που έχει νικήσει μόνο ο Ολυμπιακός.

Ρέθυμνο - Τρίκαλα 81-83

Η εξέλιξη

Η ομάδα του Φλεβαράκη έδειξε απ' αρχής ότι θα είναι κακός μπελάς για τους Κρητικούς. Ο Σίμπσον έβαλε 14 γρήγορους πόντους και το Ρέθυμνο ισοφάρισε 21-21, αλλά τα Τρίκαλα δεν άφησαν την κατάσταση να τους ξεφύγει. Ακόμη και όταν οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 35-29, μ' ένα επιμέρους 7-0 από τους ψηλούς (Φαγέ, Κράβιτς), οι Θεσσαλοί διατηρήθηκαν ψύχραιμοι και έκλεισαν το ημίχρονο στο -4 (45-41).

Τρέχοντας δε ένα 11-0 δια χειρός Χάρις από το 20' ως το 24' προσπέρασαν 52-45 και έθεσαν τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη. Οι παίκτες του Σκουρτόπουλου πήγαν σε πολλές βεβιασμένες επιλογές και βρέθηκαν στο -12 (50-62) χωρίς να το καταλάβουν. Τα Τρίκαλα προστάτευσαν το +10 μέχρι το 35' και, μολονότι λίγο έλειψε να τιμωρηθούν από την επιλογή τους να ροκανίσουν το χρόνο, κράτησαν μέχρι τέλους χάρις στις εύστοχες βολές. Ακόμη και ο Κάντζι είχε 2/2 ενώ προηγουμένως είχε τρεις χαμένες.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Άλεξ Χάρις, ο οποίος αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά και αυτό κατάφερε στο ματς του Ρεθύμνου.

2. Ο Τζάστιν Ίνγκραμ για την πολυεπίπεδη προσφορά του σε σκοράρισμα, οργάνωση και ριμπάουντ. Ήταν επίσης ψύχραιμος στο φινάλε.

3. Ο Κένεθ Κάντζι που έβαλε τις κρισιμότερες των βολών.

4. Ο Γιάννης Καλαμπόκης στο καλύτερο εφετινό παιχνίδι του.

5. Ο Μοάμεντ Φαγέ για ακόμη ένα νταμπλ - νταμπλ.

Το φύλλο αγώνα

Τα Τρίκαλα είναι τόσο απρόβλεπτη ομάδα που μπορούν να κερδίζουν την ΑΕΚ και το Ρέθυμνο, αλλά να χάνουν τα παιχνίδια επιβείωσης. Κάθε νίκη βέβαια είναι χρήσιμη στη μάχη που κάνει η ομάδα του Φλεβαράκη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Στο Ρέθυμνο δεν έφτανε το σπριντ στην τελευταία περίοδο, κάποια στιγμή δεν θα επέστρεφε όπως είχε κάνει σε προηγούμενα ματς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK