Σαλούστρος: "Επίθεση, το πρόβλημά μας..."

Ο Χρήστος Σαλούστρος υπογραμμίζει πως στο εξής ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να "βγάλει" περισσότερο τους αυτοματισμούς του και να βελτιωθεί στον επιθετικό τομέα.

Σαλούστρος: "Επίθεση, το πρόβλημά μας..."

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σαλούστρο ο ΠΑΟΚ θέλει βελτίωση επιθετικά, με τον ίδιο να στέκεται στο ότι στο εξής πρέπει να "βγουν" περισσότερο οι αυτοματισμοί του "Δικεφάλου" μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά την διάρκεια της χρονιάς οι "ασπρόμαυροι" με τους τραυματισμούς των Χαραλαμπίδη και Κακαρούδη και την αποχώρηση του Τζέι Αρ Μπρέμερ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το φιλικό με τα Τρίκαλα και την συνέχεια: "Στην άμυνα δεχτήκαμε ένα ικανοποιητικό σκορ. Μόνο θετικά μπορούμε να το δούμε το φιλικό. To Σάββατο έχουμε μια τελευταία προπόνηση πριν το Πάσχα και είμαστε έτοιμοι για το ματς με την Κηφισιά. Τα φιλικά είναι μια πρόβα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε και κάποιο άλλο αλλά αυτό είναι θέμα των προπονητών. Στο οικογενειακό διπλό στην επίθεση βγάζουμε πολλή ενέργεια και τρέχουμε. Τώρα είναι η εποχή που πρέπει να φορτσάρεις. Είναι η εποχή για τα πλέι οφ. Εχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Οπότε συνεχίζουμε και δουλεύουμε".

Για το αν είναι δύσκολη η μετάβαση από την διακοπή του πρωταθλήματος στα συνεχόμενα ματς των πλέι οφ: "Κυρίως στο πνεύμα είναι, δεν είναι μόνο στο σώμα... Ηρθαμε στον ΠΑΟΚ για να αποτελούμε μια ομάδα που θα παίζει Τρίτη-Τετάρτη-Σάββατο. Να παίζει μετά το τέλος του Eurocup μόνο Σάββατο, να έχει και την διακοπή. Δηλαδή είμαστε εδώ για να φοράμε αυτή την φανέλα και να παίζουμε σε αυτούς τους ρυθμούς, όποιοι κι αν είναι αυτοί οι ρυθμοί".

Για τον στόχο της τρίτης θέσης: "Είναι πολύ κρίσιμο ματς με την Κηφισιά. Αν το πάρουμε, κατοχυρώνεται η τρίτη θέση. Μετά έχουμε τον Κολοσσό στην έδρα μας και θέλουμε να εμφανιστούμε ακόμη πιο έτοιμοι, μετά πάμε στην ΑΕΚ για να κοντραριστούμε για την 3η ή 4η θέση που πιστεύω πως θα είναι μια μεγάλη μονομαχία στο τέλος στους μικρούς τελικούς και τελειώνουμε εδώ με τα Τρίκαλα που είναι ομάδα πολύ ανταγωνιστική. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε...".

Για το τι πρέπει να βελτιώσει ο ΠΑΟΚ κατά το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος: "Πιστεύω πως με τα Τρίκαλα δείξαμε πολλές αρετές του επιθετικού μας παιχνιδιού. Πιστεύω πως αυτό είναι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα μας (σ.σ. επιθετικά) γιατί έχουμε χάσει τον Χαραλαμπίδη στην αρχή της χρονιάς, έχουμε χάσει και τον Κακαρούδη και μετά έφυγε ο Μπρέμερ. Δηλαδή έχουμε χάσει αρκετά από το επιθετικό μας κομμάτι όσον αφορά το που στοχεύαμε και το που χτυπούσαμε σε όρους μπασκετικούς. Αυτό είναι κυρίως το πρώτο μέλημα, να βγούνε οι αυτοματισμοί πιο πολύ και να έρθει η ώρα να φορτσάρουμε την κρίσιμη στιγμή, δηλαδή στα πλέι οφ. Κανείς δεν θα θυμάται το τι κάναμε που νικήσαμε την Καρσίγιακα και κοντράραμε την Κίμκι. Ολοι θα θυμούνται το τέλος. Θέλουμε να κάνουμε ένα δυνατό τελείωμα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK