Σαμάρντο Σάμουελς: Επιστροφή στο 'κανονικό' μπάσκετ μέσω Πανιωνίου

Ο Σαμάρντο Σάμουελς είναι 30 ετών και θυμίζει παλαίμαχο. Με τη μεταγραφή του στον Πανιώνιο θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να παίξει ανταγωνιστικό μπάσκετ.

O Σαμάρντο Σάμουελς με την φανέλα των Κλίβελαντ Καβαλίερς, διεκδικεί την μπάλα από τον Τζον Μπρόκμαν των Μιλγουόκι Μπακς.
O Σαμάρντο Σάμουελς με τη φανέλα των Κλίβελαντ Καβαλίερς, διεκδικεί την μπάλα από τον Τζον Μπρόκμαν των Μιλγουόκι Μπακς. AP PHOTO/MARK DUNCAN

Εδώ και λίγες ώρες ο Πανιώνιος έχει αποσπάσει την υπογραφή του Σαμάρντο Σάμουελς, ενός παίκτη με πλούσιο βιογραφικό και περάσματα από ομάδες όπως οι Κλίβελαντ Καβαλίερς και η Μπαρτσελόνα. Η πρόσφατη μπασκετική ιστορία του μοιάζει με τραγική κωμωδία.

Αν και είναι μόλις 30 ετών, τα τελευταία χρόνια θυμίζει παλαίμαχο, καθώς πέρα από μια σύντομη θητεία στην Παρτίζαν (2017) και άλλο ένα πέρασμα λίγων μηνών από τη Λιμόζ (αρχές 2018), από το 2015 και μετά δεν είχε καταφέρει να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Από τη σερβική ομάδα απολύθηκε έχοντας παραβιάσει όρους του συμβολαίου του (ανάρμοστα social media posts), ενώ προηγουμένως είχε επιχειρήσει να παίξει και στο ισπανικό πρωτάθλημα, με τη Μπέτις. Η ισπανική ομάδα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του τον Αύγουστο του 2017 και τελικά τον αποδέσμευσε ύστερα από περίπου 40 μέρες. Η θητεία του στην Μπαρτσελόνα (2015) είχε επίσης προβλήματα, καθώς ένας τραυματισμός στο δεξί χέρι, τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης για 6 εβδομάδες. Παρ' όλα αυτά, πρόλαβε να παίξει 28 ματς, με μέσο όρο 6 πόντους και 2,8 ριμπάουντ.

Επιστροφή στο καλοκαίρι του 2019, όταν ο Σαμάρντο συμμετείχε στο τουρνουά βετεράνων BIG3, παίζοντας κόντρα σε καλτ φυσιογνωμίες όπως ο Μπράιαν 'White Mamba' Σκαλαμπρίνι, ο Κρις 'Birdman' Άντερσεν, αλλά και ο γνωστός μας Τζος Τσίλντρες. Τουλάχιστον, αξίζει να αναφέρουμε ότι η ομάδα των Trilogy με την οποία αγωνίστηκε, έχει παικταράδες (Τζέισον Τέρι!) και είναι αρκετά ψηλά στην κατάταξη του τουρνουά (3η), σε αντίθεση με τους Ball Hoggs, της ομάδας του θρυλικού Ρικ Μπάρι (ο αμίμητος σουτέρ βολών με 'κουτάλα'), που είναι τελευταίοι.

(αξίζει να παρακολουθήσετε και το παρακάτω video για τη συγκλονιστική τάπα του Birdman στον Τσίλντρες! Είμαστε σίγουροι ότι ο Άντερσεν δεν έχει ακόμα μερικά ποιοτικά λεπτά να δώσει σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό;)

Το τελευταίο ποστ του Σάμουελς στο instagram έγινε στο αεροδρόμιο 'John F.Kennedy' της Νέας Υόρκης, λίγο πριν μπει στο terminal της πτήσης του για Ελλάδα. Ο Τζαμαϊκανός έρχεται στη χώρα μας για να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των NBAers που φόρεσαν τα χρώματα του Πανιωνίου (κάποτε και 'Πανιώνιος Chipita'), όπως οι Πι Τζει Μπράουν, Χένρι Τέρνερ και τα κολεγιόπαιδα Τζον Χάντσον, Αντρέ Χάντσον, Εντ Στόουκς. Ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του στο instagram 'Warrior' (Μαχητή). Απομένει να αποδείξει αν όντως είναι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK