Σανγκ Πινγκ: Πού βρίσκεται σήμερα το 'Κτήνος' του Παναθηναϊκού;

Ένας παίκτης που δεν πρόλαβε να παίξει αρκετά, αλλά κατάφερε να 'ενώσει' ελληνικό και κινεζικό μπάσκετ, με το σύντομο πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό. Πού βρίσκεται σήμερα ο Σανγκ Πινγκ;

O Σανγκ Πινγκ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
O Σανγκ Πινγκ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το καλοκαίρι του 2013, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωνε την απόκτηση του Σανγκ Πινγκ, ενός σέντερ από την Κίνα. Η κίνηση αυτή κρίθηκε ως κάτι ιδιαίτερα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, που θα διαφήμιζε το όνομα του συλλόγου στην αναπτυσσόμενη αθλητική αγορά της Ασίας.

Ο συμπαθής Σανγκ, με ύψος 2,06 μέτρα και βάρος 109 κιλά, είχε στο ενεργητικό του συμμετοχές με ομάδες όπως η Μπεϊτζίν Ντακς, η Σάνσι Μπρέιβ Ντράγκονς και η Τσινγκτάο Ιγκλς, αγωνιζόμενος στο '4' και στο '5', με χαρακτηριστικό του τις δυναμικές τοποθετήσεις στις διεκδικήσεις των ριμπάουντ κι ένα συμπαθές σουτ από μέση απόσταση. Μάλιστα, στην Ίνγκλς έπαιξε δίπλα στον Τρέισι Μακγκρέιντι. Επίσης, το παρατσούκλι του ήταν 'Κτήνος'.

Ο Σανγκ πήρε την πρώτη ευκαιρία του από την ομάδα που προπονούσε τότε ο Αργύρης Πεδουλάκης σε αναμέτρηση της Α1, κόντρα στον Πανελευσινιακό. Ο Κινέζος σέντερ πέτυχε 4 πόντους με 2/2 δίποντα και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε ακόμα 4 ματς εντός συνόρων, χαρίζοντας σε συμπαίκτες και οπαδούς χαμόγελα και θετική διάθεση, αλλά από μπάσκετ, το πηλίκο έγραψε μηδέν πόντους και λίγα πράγματα μπασκετικής ουσίας.

O Σανγκ Πινγκ πανηγυρίζει νίκη του Παναθηναϊκού μαζί με τον Μάικ Μπατίστ και τον Μάικ Μπράμος
O Σανγκ Πινγκ πανηγυρίζει νίκη του Παναθηναϊκού μαζί με τον Μάικ Μπατίστ και τον Μάικ Μπράμος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σανγκ απόλαυσε την ευρωπαϊκή θητεία του στον Παναθηναϊκό, διαφήμισε την ελληνική ομάδα με επαινετικές δηλώσεις και στη συνέχεια επέστρεψε στο πρωτάθλημα μπάσκετ της χώρας του, παίζοντας στην Τιέντσιν Ρόνγκανγκ για δυο σεζόν. Ο Σανγκ αποσύρθηκε εν τέλει από το μπάσκετ το 2016, παραμένοντας όμως στο άθλημα, συμβάλλοντας στη διοργάνωση τουρνουά και άλλων δράσεων που ενθαρρύνουν νέους της Τιέντσιν να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Έχει δική του επιχείρηση προσφέροντας υπηρεσίες στο αθλητικό marketing. Το 2019, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν επικεφαλής μία ομάδας υπεύθυνης για την καλύτερη δυνατή μεταχείριση των παικτών των 32 ομάδων, για λογαριασμό της ΔΟΕ.

O Σανγκ Πινγκ σε εκδήλωση του PAO Shop
O Σανγκ Πινγκ σε εκδήλωση του PAO Shop ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ζωή του στην Ελλάδα, πάντως, θα έμοιαζε με ιδανικό σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Εξάλλου, στο τέλος της σεζόν 2013-2014 πανηγύρισε το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας, δίνοντας happy end στην πορεία του στη χώρα μας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK