Σε έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω... αντίπαλε Λιθουανέ!

Ελλάδα-Λιθουανία το Σάββατο για τη φάση των 16 του Ευρωμπάσκετ με αρκετούς από τους παίκτες των δύο ομάδων να φέρνουν θύμησες από το πρόσφατο παρελθόν και την κοινή τους παρουσία σε συλλόγους.

Σε έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω... αντίπαλε Λιθουανέ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συνολικά πέντε Λιθουανοί διεθνείς έχουν υπάρχει παλαιότερα συμπαίκτες με συνολικά οκτώ Έλληνες διεθνείς! Είτε σε ελληνικό, είτε σε ευρωπαϊκό σύλλογο είτε σε ομάδα του ΝΒΑ. Μάλιστα μαζί κάποιοι έχουν κατακτήσει τίτλους και διακρίσεις!

Μάντας Καλνιέτις

Ο βασικός πλέι-μέικερ της «Λιέτουβα» ήταν… αλλαγή του Νικ Καλάθη τη σεζόν 2012-13 στη ρωσική Λοκομοτίβ Κουμπάν η οποία εκείνη τη σεζόν κατέκτησε το EuroCup με MVP τον διεθνή Έλληνα.

Γιόνας Ματσιούλις

Ο μέχρι το 2014 παίκτης του Παναθηναϊκού δεν πρόλαβε στους πράσινους ούτε τον Καλάθη στην επιστροφή του, ούτε τον Παπαγιαννη στα πρώτα του βήματα, βρήκε όμως τον Νίκο Παππά τη σεζόν 2013-14. Την επομένη σεζόν συνάντηση έναν μετέπειτα πράσινο και πρώην κόκκινο, τον Γιάννη Μπουρούση στη Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία κατέκτησε την Ευρωλίγκα στο φάιναλ-φορ της Μαδρίτης το 2015.

Μαρτίνας Γκετσέβιτσιους

Ο «Μάρτι» είχε αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό το 2011 και φόρεσε δύο σεζόν, τις δύο σεζόν των ισάριθμων κατακτήσεων της Ευρωλίγκα τέσσερις εν ενεργεία διεθνείς. Τους ερυθρόλευκους Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μάντζαρη και τον πρώην κόκκινο Σλούκα.

Ντονάτας Μοτιεγιούνας

Για τον «Μότι» η συνύπαρξη με κάποιον Έλληνα καταγράφθηκε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά πριν από τρία χρόνια. Ήταν η σεζόν 2014-15 όταν ο Λιθουανός υποδέχθηκε στο Χιούστον με τη φανέλα των Ρόκετς τον ρούκι τότε Κώστα Παπανικολάου!

Μάριους Γκριγκόνις

Ο λιγότερο γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους διεθνής Λιθουανός γκαρντ/φόργουορντ είναι αυτός με τις πιο φρέσκες… αναμνήσεις από Έλληνα διεθνή. Βλέπετε ήταν συμπαίκτης την προηγούμενη σεζόν με τον Γιώργο Μπόγρη στην Τενερίφη με την οποία μαζί κατέκτησαν το πρώτο Champions League του μπάσκετ!

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK