Σενάρια τρελών ισοβαθμιών στην Ευρωλίγκα

Ακόμη και 5 ομάδες με 20 νίκες ενδέχεται να ισοβαθμήσουν μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Αν συμβεί βέβαια αυτό, μένουν έξω Βαλένθια και Μπασκόνια, που κυνηγάνε μια ισοβαθμία με 19Ν ώστε να αφήσουν έξω τη Ρεάλ Μαδρίτης Διαβάστε τα σενάρια για το συναρπαστικό φινάλε της διοργάνωσης και τα δεδομένα που ήδη γνωρίζουμε

Ο θεόρατος Ταβάρες και η Ρεάλ θέλουν νίκη μέσα στη Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρ, για να είναι 100% σίγουροι ότι θα παίξουν στα πλέι-οφ
Ο θεόρατος Ταβάρες και η Ρεάλ θέλουν νίκη μέσα στη Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρ, για να είναι 100% σίγουροι ότι θα παίξουν στα πλέι-οφ EUROKINISSI SPORTS

Σε πείσμα όσων προέβλεπαν σχεδόν βιβλική καταστροφή και διάλυση, η φετινή Ευρωλίγκα ολοκληρώνει την ερχόμενη εβδομάδα την κανονική περίοδο της (με δυο εκκρεμότητες για 12 και 14 Απριλίου) και βάζει πλώρη για τα πλέι-οφ, με τελικό προορισμό το φάιναλ-φορ της Κολωνίας.

Οι δυο ελληνικές ομάδες θα βρεθούν εκτός νυμφώνος (για πρώτη φορά και οι δυο ταυτόχρονα) σε μια χρονιά που εγκλωβίστηκαν στα αδιέξοδά τους. Το αν θα μπορέσουν να βγουν από το τούνελ, θα το μάθουμε την επόμενη σεζόν, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πρώτος στη φάση του σχεδιασμού της νέας σεζόν, καθώς δεν έχει άλλες υποχρεώσεις μετά την τελευταία αγωνιστική εναντίον της Χίμκι. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα κυνηγήσει τους τίτλους στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, τέσσερις ομάδες βράζουν για την πρόκρισή τους στα πλέι-οφ. Ρεάλ Μαδρίτης, Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης, Μπασκόνια και Βαλένθια θα μάθουν στο ... φινάλε αν θα περάσουν στα πλέι-οφ, την τελική κατάταξη, άρα και τη διαμόρφωση των πλέι-οφ. Ας δούμε, όμως, τι ξέρουμε μέχρι στιγμής.

Η Μπαρτσελόνα μετά τη νίκη της στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρ εξασφάλισε την πρώτη θέση, ό,τι κι αν κάνει η ΤΣΣΚΑ στα δυο παιχνίδια που της απομένουν (Βιλερμπάν και χρωστούμενο με τον Παναθηναϊκό, εντός έδρας). Η διαφορά των δυο βαθμών, είναι ουσιαστικά τρεις, καθώς η Μπάρτσα έχει νικήσει δυο φορές τους Ρώσους στη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Η ΤΣΣΚΑ είναι φαβορί για τη δεύτερη θέση, την οποία παίρνει αν νικήσει τη Βιλερμπάν, ανεξάρτητα με το θα κάνει η Εφές εναντίον της Αρμάνι Μιλάνου. Οι Ρώσοι που έχουν και ένα επιπλέον ματς (με τον Παναθηναϊκό) είναι καλύτεροι στην ισοβαθμία με τους Τούρκους (νίκησαν με 100-65, έχασαν 100-70, άρα έχουν +5π υπέρ τους). Η Εφές δεν μπορεί να βρεθεί πιο κάτω από την 3η θέση, που πιθανότατα θα καταλήξει.

✏ Μιλάνο, Φενέρ και Μπάγερν ισοβαθμούν με 20 νίκες στην 4η θέση. Όλες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση Στην τελευταία αγωνιστική, το Μιλάνο παίζει εκτός έδρας με την Εφές, η Φενέρ υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα. Στην τριπλή ισοβαθμία το Μιλάνο είναι καλύτερο καθώς έχει νικήσει δυο φορές την Μπάγερν. Οι Ιταλοί είναι καλύτεροι και σε ισοβαθμία με την Φενέρ, αν και τα μεταξύ τους ματς, όπου μοιράστηκαν τις νίκες, τελείωσαν με διαφορά 8π. Η Αρμάνι, όμως, έχει καλύτερο συντελεστή άμυνας και επίθεσης. Αν υπάρξει ισοβαθμία Φενέρ-Μπάγερν, υπερτερούν οι Τούρκοι, με καλύτερο γκολ-αβερέιτζ (+5).

✐ Η Ρεάλ παρά τη νίκη της εναντίον του Ολυμπιακού δεν έχει ακόμη προκριθεί στους "8". Θα πρέπει να νικήσει μέσα στην Κωνσταντινούπολη την Φενέρ, ειδάλλως θα μπλέξει σε περιπέτειες με πιο πιθανό τον αποκλεισμό της. Η νίκη της Ρεάλ την στέλνει στις 20 νίκες. Οι Μαδριλένιοι είναι χειρότεροι στην ισοβαθμία με το Μιλάνο (έχουν χάσει δυο φορές) αλλά καλύτεροι τόσο με την Μπάγερν (2 νίκες) όσο και με τη Φενέρ (θα την έχουν νικήσει δυο φορές). Σε μια ενδεχόμενη τετραπλή ισοβαθμία (στις 20 νίκες) με Μιλάνο, Ρεάλ, Φενέρ και Μπάγερν, οι Ιταλοί είναι πάλι καλύτεροι απ' όλους (δυο νίκες με Ρεάλ και Μπάγερν) θα είναι 4οι, με 5η τη Ρεάλ χάρη στις 2 νίκες επί της Φενέρ, η οποία θα είναι 6η με την Μπάγερν στην 7η θέση.

✎ Στις 20 νίκες, όμως, μπορεί να φτάσει και η Ζενίτ, που έχει επίσης δυο ματς. Ένα με την Μακάμπι κι ένα χρωστούμενο (Παναθηναϊκός). Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έχει χάσει δυο φορές από την Φενέρ, με την οποία μειονεκτεί σε ισοβαθμία, είναι όμως καλύτερη λόγω γκολ-αβερέιτζ με Μιλάνο και Μπάγερν. Σε μια τετραπλή ισοβαθμία με Μιλάνο, Φενέρ και Μπάγερν, η ειδική βαθμολογία που διαμορφώνεται θα είναι:4. Μιλάνο 5. Φενέρ , 6.Ζενίτ, 7. Μπάγερν (8β).

Υπάρχει, ωστόσο, και ένα σενάριο πενταπλής ισοβαθμίας (!), αν φτάσουν δηλαδή στις 20 νίκες όλοι μαζί. Πόσο δύσκολο είναι; Όχι και τόσο. Νικάει η Ρεάλ στην Κωνσταντινούπολη, χάνουν Μιλάνο και Μπάγερν και παίρνει τα δυο ματς που έχει να δώσει η Ζενίτ. Τι γίνεται τότε. Με βάση τους μεταξύ τους αγώνες η κατάταξη διαμορφώνεται ως εξής: 4. Μιλάνο, 5. Ρεάλ, 6. Φενέρ, 7. Ζενίτ, 8. Μπάγερν.

✐ Αν ηττηθεί η Ρεάλ Μαδρίτης από τη Φενέρ μένει στις 19 νίκες και πιθανότατα αποκλείεται από την οκτάδα, αφού δεν την ευνοεί καμιά ισοβαθμία, γιατί έχει χάσει δυο φορές τόσο από την Μπασκόνια όσο και από τη Βαλένθια. Οι δυο ισπανικές ομάδες παίζουν μεταξύ τους στη Βιτόρια και όποια νικήσει, σε περίπτωση ήττας της Ρεάλ, παίρνει το εισιτήριο για τους "8".

✎ Η Ρεάλ περνάει με ήττα στους "8" αν η Ζενίτ δεν μπορέσει να φτάσει στις 20 νίκες. Να χάσει, δηλαδή, σε ένα από τα δυο ματς που της απομένουν, οπότε να υπάρξει ισοβαθμία με 19 νίκες μεταξύ Ζενίτ, Ρεάλ και του νικητή Μπασκόνια-Βαλένθια. Σε αυτή την περίπτωση στην 7η θέση θα είναι όποια νικήσει το ισπανικό ντέρμπι και 8η η Ρεάλ, με τη Ζενίτ να μένει εκτός. Αν τέλος νικήσει η Ρεάλ και η Ζενίτ χάσει ένα παιχνίδι, οι Μαδριλένιοι προκρίνονται σίγουρα και η 8η θέση, πάει στη Ζενίτ αν ισοβαθμήσει με την Μπασκόνια (+3 στο γκολ-αβερέιτζ), ή στη Βαλένθια αν έχει νικήσει μέσα στη Βιτόρια και βρεθεί με 19 νίκες μαζί με τη ρωσική ομάδα (από την οποία υπερτερεί με +16π στο γκολ-αβερέιτζ).

Συμπέρασμα: Η Ρεάλ θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να προκριθεί, ενώ για να΄ ναι σίγουρη ότι θα περάσει δυο νίκες ζητάει και η Ζενίτ. Σε αυτή την περίπτωση το όριο πρόκρισης θα ανέβει στις 20 νίκες, ενδεικτικό της δυσκολίας που είχε, εν τέλει, η φετινή διοργάνωση. Θυμίζουμε ότι στα πλέι-οφ τα ζευγάρια είναι 1-8, 2-7, 3-6 και 4-5. Με δεδομένο ότι σίγουρα πρώτη είναι η Μπαρτσελόνα και το πιο πιθανό είναι να δούμε στο 2 την ΤΣΣΚΑ και στο 3 την Εφές μπορείτε να βγάλετε ένα χαρτί και να προβλέψετε τα πιο συναρπαστικά πλέι-οφ που έχετε στο μυαλό σας.

Κι επειδή φέτος έχει γίνει ρεκόρ σε εκτός έδρας νίκες, μη δίνετε και τόση σημασία στο αβαντάζ έδρας. Απλά σας λέμε από τώρα ότι είναι πολύ δύσκολο η Μπαρτσελόνα με τον Πάου Γκασόλ στην σύνθεσή της, πλέον, και η πολύ φορμαρισμένη Εφές να χάσουν τρεις φορές από οποιονδήποτε αντίπαλο. Θα λέγαμε το ίδιο και για τη Φενέρ, αλλά ο τραυματισμός του Βέσελι μπορεί να την κλονίσει (σε δυο εβδομάδες θα επανεξεταστεί το πόδι του, σίγουρα δεν παίζει με τη Ρεάλ) ενώ πολλά θα εξαρτηθούν κι από το χαρακτήρα που θα δείξει η ΤΣΣΚΑ χωρίς τον Μιλουτίνοβ και οριστικά τον Μάικ Τζέιμς...

News 24/7

24MEDIA NETWORK