Σφαιρόπουλος: “Όποιος είναι κουρασμένος, σπίτι του”. Μάρκοβιτς: “Με 20 λάθη, δεν νικάς”
Σκληρά λόγια χρησιμοποιήσει για τους παίκτες του Γιάννης Σφαιρόπουλος παρά τη νίκη επί του ΚΑΟΔ. Στα λάθη στάθηκε ο Νέναντ Μάρκοβιτς.
Ο προπονητής του Πανιωνίου τόνισε: ” Ήταν ένα ματς – παράδειγμα για όλους ότι οι αγώνες τελειώνουν στο 40’. Αντίθετα οι παίκτες μου δείχνουν να μην το καταλαβαίνουν. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τα τελευταία 12’. Στα προηγούμενα κάναμε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μας στην σεζόν. Κυκλοφορήσαμε πολύ καλά την μπάλα στην επίθεση, είχαμε καλές συνεργασίες και αλληλοκαλύψεις στην άμυνα, κάναμε κλεψίματα και βγάλαμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρουμε ευρεία διαφορά. Εκεί νομίζαμε ότι ο αγώνας τελείωσε. Στο τέταρτο δεκάλεπτο κάναμε 8 λάθη και πετύχαμε μόλις 5 πόντους. Είχαμε κακή λειτουργία και στις δύο πλευρές του γηπέδου.
Η τέταρτη περίοδος πρέπει να μας γίνει μάθημα. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την συμπεριφορά κάποιων παικτών, όταν η διαφορά ήταν μεγάλη. Το καλό είναι ότι νικήσαμε άλλο ένα ματς και ότι σε γενικές γραμμές παρότι η Δράμα μείωσε στους τρεις πόντους, δείξαμε ψυχραιμία. Κρατάμε τη νίκη και το ματς αυτό θα αποτελέσει μπούσουλας για μας, θα το μελετήσουμε, για να μην χαλαρώσουμε ξανά πριν το τέλος.
Όταν έχεις φιλοδοξίες να παίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν υπάρχει κούραση. Όποιος είναι κουρασμένος να πάει σπίτι του και να παίζει έναν αγώνα. Όποιος σκέφτεται την κούραση δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή την ομάδα. Όλοι οι παίκτες είναι καλά προπονημένοι από την αρχή της σεζόν και δεν υπάρχει η δικαιολογία της κούρασης. Γενικά δεν ψάχνουμε δικαιολογίες και κοιτάζουμε πρώτα από όλα τι κάνουμε εμείς“.
Ο κόουτς της δραμινής ομάδας σχολίασε: ” Εάν είχαμε καλύτερες επιλογές και ήμασταν εύστοχοι σε κάποια σουτ, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Μπήκαμε στο γήπεδο πολύ νωθρά, ο Πανιώνιος κυκλοφόρησε εξαιρετικά την μπάλα, αλλά είχε και πολύ μεγάλη ευστοχία από το τρίποντο. Κατόπιν πήρε διαφορά, προσπαθήσαμε να επανέλθουμε, αλλά η τεχνική ποινή στον Τζόουνς μάς άφησε πίσω. Στο δεύτερο ημίχρονο μειώθηκε η ευστοχία του Πανιώνιου από το τρίποντο και εάν είχαμε καλύτερες επιλογές και ήμασταν εύστοχοι σε κάποια σουτ, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Με 20 λάθη πάντως ήταν πολύ δύσκολο να νικήσουμε, έστω και εάν πιέσαμε και εμείς και ο Πανιώνιος έκανε 18 λάθη“.