Σφαιρόπουλος: "Δεν έχουμε βγει στην αγορά για παίκτη"

Κάθετος ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος όταν, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Μπασκόνια, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο προσθήκης ψηλού στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ.

Σφαιρόπουλος: "Δεν έχουμε βγει στην αγορά για παίκτη"

Ο κόουτς του Ολυμπιακού αποκρίθηκε χαρακτηριστικά: " Κάτι συγκεκριμένο για κάποιον παίκτη δεν υπάρχει. Δεν έχουμε βγει στην αγορά. Θα δούμε πώς θα πάει ο Πετγουέι, αν είναι υγιής, θα δούμε τον Αγραβάνη και τον Παπαπέτρου. Μόνο αν στραβώσουν τα πράγματα, τότε ίσως βγούμε στην αγορά. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα".

"Έχει αλλάξει η Μπασκόνια"

Ο Έλληνας προπονητής ανέλυσε επίσης το ματς της Παρασκευής: " Παίζουμε ένα σημαντικό, κρίσιμο και επικίνδυνο παιχνίδι. Είναι ομάδα που έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει σε υψηλούς ρυθμούς και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Αυτό είναι το πρωταρχικό μέλημα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα γιατί η Μπασκόνια μπορεί σε δυο-τρία λεπτά να σκοράρει σε 20 πόντους. Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο, είναι ένα παιχνίδι Top16 και πρέπει να έρθει, να βοηθήσει τους παίκτες και να τους δώσει δύναμη.

Η Μπασκόνια έχει αλλάξει σε σχέση με πρώτη φάση, ιδίως στα γκαρντ. Είναι πιο αθληρτική πλέον. Ναι μεν είχε τον Ερτέλ, τώρα όμως έχει δύο χειριστές, τον Τζέιμς και Άνταμς, που δίνουν κάτι παραπάνω από αυτό που έλειπε. Επίσης τα μεγάλα κορμιά είναι σημείο αναφοράς. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα στην επίθεση και στην άμυνα να τους κρατήσουμε μακριά από το καλάθι.

Συνολικά έχει αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού της Μπασκόνια, έχει μοιραστεί. Είναι πιο επικίνδυνη και λιγότερο προβλέψιμη".

"Μία μέσα - μία έξω ο Πετγουέι"

Στο θέμα των τραυματιών υποστήριξε: " Ο Λαφαγέτ σίγουρα δεν θα παίξει, ο Πετγουέι θα κάνει αγώνα δρόμου. Είναι καλύτερα. Χρειάζεται ξεκούραση σίγουρα, αλλά εμείς τον χρησιμοποιούμε. Μ' ένα πλάνο, μια μέσα - μια έξω θέλουμε να τον ξεκουράσουμε στα σημεία που έχει γίνει υπερχρησία και ταυτόχρονα να είναι ετοιμοπόλεμος για τις υποχρεώσεις. Κάνουμε ουσιαστικά συντήρηση. Πιστεύουμε ότι μαζί με τους γιατρούς θα ξεπεράσει το πρόβλημα. Αν δούμε ότι όλα πάνε καλά, θα συνεχίσουμε έτσι".

Ερωτηθείς για τη διαχείριση μετά από μεγάλες νίκες σχολίασε: " Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται μετά από μεγάλες νίκες ή ήττες. Εκεί ξεχωρίζεις. Εμείς δουλεύουμε πολύ στη νοοτροπία, όχι μόνο πως παίζουμε, αλλά και πώς πρέπει ν' αντιδράμε. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει εμπειρία, βοηθάει, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Είναι πολύ νωρίς. Κάναμε μια νίκη που πρέπει να ξεχαστεί, από εμένα έχει ξεχαστεί σίγουρα, ελπίζω και από τους παίκτες. Καμιά νίκη δεν είναι μεγάλη, αν το επόμενο αποτέλεσμα δεν είναι θετικό".

Για τον Μπέγκιτς επεσήμανε ότι " είναι φορμαρισμένος και κομμάτι του παιχνιδιού της Μπασκόνια ιδίως στην αρχή. Πρέπει να είμαστε καλά αμυντικά. Είναι θέμα τα ύψη που έχει η Μπασκόνια και πρέπει να παίξουμε έξυπνα".

"Ο Παπαπέτρου αργεί"

Τέλος μίλησε για Παπαπέτρου και Κατσίβελη: " Ο Παπαπέτρου αργεί ακόμα, έχει αρχίσει χαλαρά. Το έχουμε συζητήσει μαζί του, είναι σημαντικό να πάει σταδιακά, βήμα-βήμα. Θέλουμε να μπει ομαλά, το πότε δεν το ξέρουμε. Εξαρτάται από το πόδι του. Μέρα με τη μέρα το βλέπουμε. Έχει μπει πάντως στην τελική ευθεία. Τον περιμένουμε για το 3, και όταν θα παίξει και θα καθιερωθεί εκεί θα τον βάλουμε και στο 4 γιατί οι σύγχρονοι παίκτες πρέπει να παίζουν δύο θέσεις.

Ο Κατσίβελης είναι παίκτης της ομάδας και τον υπολογίζουμε, όπως όλους. Ανάλογα με το παιχνίδι, τη μέρα και τον αντίπαλο κάποιος παίζει περισσότερο κάποιος λιγότερο. Αυτά συνθέτουν την απόφαση. Άπαντες πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι για να προσφέρουν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK