Σφαιρόπουλος: "Έτσι φτάσαμε στο επί μέρους 16-4"

Στην προσωπικότητα, την εμπειρία και την αποφασιστικότητα των παικτών του στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά το τέλος του τρίτου τελικού, ενώ εξήγησε πως περιμένει από τον Ολυμπιακό να παίξει πολύ καλύτερα στη συνέχεια της σειράς.

BASKET LEAGUE / 3ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 3ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μετά την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό (64-62) ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε:

" Ήταν ένα ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια. Δεν ήταν ένα καλό ποιοτικά παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντική η νίκη μας, αλλά και το γεγονός ότι στο τέλος δεν πανικοβληθήκαμε. Δείξαμε για άλλη μια φορά τον χαρακτήρα μας. Στους δέκα πόντους ήταν σημαντικό ότι μετά το timeout ηρεμήσαμε, βάλαμε δυο μεγάλα σουτ.

Είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ στον αγώνα. Μπήκαμε ξανά στο παιχνίδι, μειώσαμε γρήγορα στους τέσσερις πόντους και αυτό ήταν το κλειδί, όπως και η αντίδρασή μας στο τέλος του πρώτου μέρους όταν με ένα σερί από καλές άμυνες περάσαμε μπροστά στο σκορ με εύκολα καλάθια στην επίθεση. Ήταν δυο σημεία καίρια για το αποτέλεσμα" εξήγησε ο Έλληνας τεχνικός και πρόσθεσε πως: " Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Τώρα η πίεση μεταφέρεται στο στρατόπεδο των αντιπάλων. Ευχαριστώ και τον κόσμο για τη συμπαράστασή του. Θέλουμε η συμπεριφορά του να είναι κόσμια και με σεβασμό απέναντι στον Παναθηναϊκό και κάθε αντίπαλο".

Ο Σφαιρόπουλος συνέχισε και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου λέγοντας πως: " Το timeout ήταν χρήσιμο εκεί στους δέκα πόντους. Προσπάθησα να ηρεμήσω τους παίκτες. Έπρεπε να γυρίσουμε γρήγορα τo διακόπτη. Αυτό έγινε και ακολούθησε αυτό το επί μέρους 16-4. Η προσωπικότητα των παικτών φάνηκε. Έχουμε αθλητές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Βγήκαν μπροστά και αξίζουν συγχαρητήρια για το πάθος και την αποφασιστικότητά τους ακόμη κι όταν ήμασταν πίσω στο σκορ. Ο Γκριν γύρισε το πόδι του, προσπάθησε στο δεύτερο μέρος, δεν ήταν όμως καλά και θα δούμε από αύριο τι θα συμβεί. Υπάρχει πάντα ηρεμία και πίστη για το αποτέλεσμα, δεν υπάρχει πανικός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ