Σφαιρόπουλος: "Ετσι θα νικήσουμε την Μπασκόνια"

Τον τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός θα φτάσει στη νίκη κόντρα στην Μπασκόνια την Παρασκευή στο ΣΕΦ περιέγραψε και ανέλυσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Σφαιρόπουλος: "Ετσι θα νικήσουμε την Μπασκόνια"

Αναλυτικά τόνισε: "Έχει πολύ αθλητικούς παίκτες από τη μια και πολύ ικανούς στο σκοράρισμα από την άλλη. Συνολικά υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά, δεν είναι ένας ή δύο, υπάρχουν και άλλοι. Πρέπει να σταματήσουμε τα εύκολα καλάθια τους και το τρανζίσιον παιχνίδι που είναι ιδανικό γι’ αυτούς. Παίζουν ιδανικά το τρανζίσιον. Στην επίθεση μας, να παίξουμε έξυπνα, να βρούμε τα κενά, να είμαστε πιο επιθετικοί στο μπροστά γήπεδο, να παίξουμε ομαδικά. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας, να δουλέψουμε και σήμερα στην προπόνηση αυτά που θέλουμε και να τα βγάλουμε αύριο στο παρκέ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα δύσκολο παιχνίδι.

Το παιχνίδι του πρώτου γύρου το κερδίσαμε από την επίθεση. Μας βοήθησε πολύ η επίθεση μας, δεν μπορείς πάντα να ποντάρεις όμως, σε μια τόσο καλή ημέρα. Ασφαλώς και εάν έχουμε μια καλή επιθετική ημέρα, είναι σημαντικό, όμως, η φιλοσοφία μας είναι να ξεκινάμε το παιχνίδι από την άμυνα. Να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα, να σταματήσουμε τους αντιπάλους μας και στην επίθεση μας να έχουμε πλουραλισμό και ένα καλό σκορ.

Σίγουρα το να λειτουργείς καλά στην επίθεση, πολλές φορές είναι και θέμα ημέρας. Πολλές φορές η κυκλοφορία υπάρχει, αλλά όχι το ποσοστό το καλό για να πούμε ότι ήταν μια επιτυχημένη επίθεση. Γενικά δουλεύουμε και στην επίθεση ασφαλώς πολύ, θέλουμε να λειτουργούμε ομαδικά, με υπομονή και να ψάξουμε τον ελεύθερο παίκτη. Εάν οι τραυματισμοί επηρέασαν την επίθεση μας, σίγουρα όταν έχεις τραυματισμούς βγαίνεις από τον ρυθμό σου, αλλά δεν νομίζω πως πρέπει να σταθούμε τόσο πολύ σε αυτό γιατί ο Ολυμπιακός έχει παίκτες, έστω και εάν υπάρχουν τραυματισμοί, να αναπληρώσει το κενό του καθενός, να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Σίγουρα είναι ένα κομμάτι που πρέπει να βελτιώσουμε.

Όταν δεν είσαι καλά μπροστά, σε όλες τις ομάδες συμβαίνει αυτό, όταν δεν παίζεις καλά 1-2 λεπτά, το πιο σημαντικό είναι η άμυνα να είναι δυνατή για να μπορέσεις να μείνεις στο παιχνίδι. Αυτό θέλουμε να το κρατήσουμε, να το βελτιώσουμε και να το έχουμε πάντα γιατί είναι πολύ σημαντικό. Η άμυνα λειτουργεί ανεξάρτητα από την επίθεση, πολλές φορές αυτό δεν είναι εύκολο γιατί και οι παίκτες είναι άνθρωποι και συναισθηματικά, όταν χάνεις ένα εύκολο καλάθι, ένα λέι απ, ένα ελεύθερο σουτ, πέφτεις ψυχολογικά και μετά παίζει σημαντικό ρόλο στο να γυρίσεις να παίξεις άμυνα. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να υπάρχει, έχετε δίκιο, το λέμε και εμείς πολλές φορές και στις προπονήσεις και στους αγώνες, η άμυνα είναι άμυνα και όπως και να παίζουμε μπροστά, πρέπει η άμυνα μας να λειτουργεί υποδειγματικά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK