Σφαιρόπουλος: "Φαινόμενο του παγκόσμιου μπάσκετ ο Σπανούλης"

Το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη έπλεξε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά από ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με τη Νεπτούνας. Μίλησε επίσης για το πλάνο του και τον τρόπο δουλειάς που γίνεται από τότε που ανέλαβε.

Σφαιρόπουλος: "Φαινόμενο του παγκόσμιου μπάσκετ ο Σπανούλης"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε συνολικά:

" Μετά το παιχνίδι με την Μπασκόνια που χάσαμε και δεν παίξαμε καλά, θέλουμε να επανέλθουμε στις θετικές εμφανίσες και στα θετικά αποτελέσματα, αρχής γενομένης με τη Νεπτούνας. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και όσα δουλεύουμε στην προπόνηση να τα βγάλουμε στο γήπεδο. Η Νεπτούνας είναι σκληροτράχηλη ομάδα με την ίδια φιλοσοφία και θέλει την απαραίτητη προσοχή από μέρους μας για να χαλάσουμε το ρυθμό τους. Στην επίθεση να παίξουμε έξυπνα.

Ασφαλώς υπάρχουν στοιχεία του παιχνιδιού που τα δουλεύουμε στην προπόνηση σε άμυνα και επίθεση και θα τα χρησιμοποιήσουμε στο παιχνίδι της Παρασκευής.

Καλό είναι πάντα να κερδίζεις. Από μια ήττα μπορείς να βγάλεις κάτι θετικό. Η εμφάνιση στη Βιτόρια δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Ήταν μια κακή παρένθεση και θέλουμε να το δείξουμε. Η αντίδραση θα είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια.

Επειδή μιλάμε για τη Νεπτούνας, δεν θέλω να μιλήσω για τους τραυματίες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως βρίσκονται σε στάδιο επανένταξης και δουλεύουν πολύ. Ακριβή ημερομηνία δεν μπορούμε να πούμε ακόμα.

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Ο τρόπος δουλειάς είναι δύσκολος. Αλλάζουμε πράγματα, βάζουμε πράγματα και αυτό γίνεται στην προπόνηση. Τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν μας βοηθούν σε αυτό. Θα χρειαστεί χρόνος να αφομοιωθούν τα νέα πράγματα, αλλά είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια.

Ο ΚΑΟΔ είναι η δεύτερη ομάδα στα επιθετικά ριμπάουντ στην Ελλάδα. Ήταν ένα κομμάτι που θέλαμε να προσέξουμε. Ασφαλώς και ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να έχουμε δώσει λιγότερα επιθετικά ριμπάουντ.

Λεπτομέρειες για το τι πρέπει να προσθέσουμε είναι άτοπο να πούμε τώρα. Η άμυνά μας θέλουμε να είναι πιο επιθετική, κάτι που φαίνεται. Θέλουμε να υπάρχει καλύτερη συνεργασία στην ομαδική τακτική. Επίσης, θέλουμε να μην υπάρχουν δεύτερες επιθέσεις για τους αντιπάλους. Όσο για την επίθεση, έχουμε βάλει νέα πράγματα. Ο καθένας να δει ποιο του αντιστοιχεί. Το πιο σημαντικό είναι να αφομοιώνουμε τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να αυξήσουμε την ταχύτητά μας στην επίθεση, κάτι το οποίο θα γίνει σε βάθος χρόνου, μιας και η σκέψη φρενάρει την ταχύτητα”.

Ο Σπανούλης είναι ένας παίκτης φαινόμενο για το παγκόσμιο μπάσκετ. Εδώ που έφτασε αξίζει όλα όσα κάνει και συνεχίζει να δουλεύει. Το πιο σημαντικό είναι πως συνεχίζει να δουλεύει και στις προπονήσεις και αυτό είναι ένα παράδειγμα για τους νέους παίκτες και το πώς πρέπει να δουλεύουν.

Το ζητάω και από τον Μάντζαρη, αλλά και απ' όλους τους παίκτες. Το υλικό που έχει ο Ολυμπιακόος είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να έχω στα χέρια μου. Μπορεί στην επίθεση να μην είναι καλος ένας παίκτης, αλλά πρέπει να είναι καλός στην άμυνα. Είναι θέμα χρόνου η ομάδα να ανεβάσει την απόδοσή της.

Ο Λοτζέσκι δεν είναι 100% έτοιμος. Συμμετέχει σε κομμάτια της προπόνησης και αν δεν βγάλει ολόκληρη την προπόνηση θα είναι μεγάλο ρίσκο να μπει να παίξει".

News 24/7

24MEDIA NETWORK