Σφαιρόπουλος για Λοτζέσκι: "Μόνο εκ των έσω καλύπτεται το κενό του"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν ξεκάθαρος όταν κλήθηκε να απαντήσει για τον τρόπο που θα καλυφθεί στο ρόστερ το κενό που προσωρινά άφησε ο τραυματίας Ματ Λοτζέσκι. Τι είπε ο Ελληνας κόουτς.

BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÏÓÖÐ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÏÓÖÐ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αναλυτικά τόνισε: «Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Και καταφέραμε να το κερδίσουμε μέσω της άμυνας μας. Το Ρέθυμνο είναι ομάδα ρυθμού, το γνωρίζαμε, στην έδρα τους είναι εξαιρετικοί με καλούς σκόρερ και ομάδα ρυθμού. Μέσω της άμυνας μας τους αποδιοργανώσαμε, τους βγάλαμε εκτός ρυθμού και τους επιτρέψαμε μόνο ορισμένα ξεσπάσματα μέσα στο παιχνίδι. Η άμυνα μας, μας έδωσε τη νίκη, θα μπορούσαμε να έχουμε πάει πιο καλά στην επίθεση, διαβάσαμε σωστά τις φάσεις, είχαμε ελεύθερα σουτ, βγάλαμε φάσεις, ορισμένες τις τελειώσαμε, αλλά κάποια ελεύθερα σουτ τα χάσαμε. Το πιο σημαντικό είναι πως είχαμε την κυριαρχία και τον έλεγχο του ματς. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο για την φετινή τους πορεία».

Σίγουρα υπάρχει θέμα ενέργειας μετά από ματς όπως ήταν αυτό με τη Ρεάλ, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όταν θες να είσαι πρώτος παντού, θα πρέπει πάντα να παίζεις με την ίδια ενέργεια και να δίνεις το 100%».

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε το πώς θα καλυφθεί το κενό του Ματ Λοτζέσκι μετά τον τραυματισμό του Αμερικανού με βέλγικο διαβατήριο φόργουορντ. «Πρώτα από όλα, το ευχάριστο είναι πως δεν είναι πολύ σοβαρός ο τραυματισμός του και αυτό είναι το κυριότερο. Πρόκειται για μεγάλη ατυχία για τον ίδιο τον Ματ και μεγάλη απώλεια για την ομάδα μας. Στο διάστημα που θα λείπει θα καλύψουμε το κενό του εκ των έσω. Και ο Παπαπέτρου θα πρέπει να κατέβει στο “3” και ο Αθηναίου θα πρέπει να είναι έτοιμος, που είναι έτοιμος, όπως το έδειξε και σήμερα που ήταν αρκετά καλός. Το έχω πει ξανά. Πρέπει όλοι οι παίκτες να είναι έτοιμοι γιατί τους χρειάζεται η ομάδα».

24MEDIA NETWORK