Σφαιρόπουλος: "Ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο η Αρμάνι"

O Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλυσε το πλάνο νίκης που έχει ο Ολυμπιακός για την εντός έδρας αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο.

Σφαιρόπουλος: "Ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο η Αρμάνι"

Αναλυτικά, τόνισε: " Παίζουμε ένα παιχνίδι για το Top 16, το πρώτο στην έδρα μας, και όπως όλα τα παιχνίδια, είναι πολύ σημαντικό και κρίσιμο. Το αντιμετωπίζουμε με συγκέντρωση, προσήλωση και σοβαρότητα. Η ιταλική ομάδα είναι μια έμπειρη ομάδα στην Ευρωλίγκα, πολύ σκληρή. Είναι μια ομάδα που παίζει καλύτερα εκτός έδρας από ό,τι εντός έδρας με καλύτερα ποσοστά στα τρίποντα. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο μας και να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Θέλουμε στην προσπάθεια αυτή τον κόσμο κοντά μας.

Ο Χάκετ και ο Τζεντίλε είναι δύο παίκτες με μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα. Η άμυνά μας και για αυτό το παιχνίδι θα είναι κλειδί. Εχουμε καταστρώσει τα πλάνα μας και στο ένας εναντίον ενός, στα post up, στα πικ εν ρολ. Δεν θέλουμε να τους τα δώσουμε.

H Αρμάνι είναι μία ομάδα που είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Είναι μια ομάδα που είναι σκληρή και έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει προβλήματα. Εχει σκληρούς παίκτες στην άμυνα και αν βρουν ρυθμό, μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Είναι δουλειά μας να τους δώσουμε να καταλάβουν πως πρέπει να είναι έτοιμοι για το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι νοητικά και σωματικά. Είναι εξίσου σημαντικό.

Δεν έχουμε χάσει κανένα ματς από τα πολλά φάουλ. Δεν με πειράζει να κάνουμε πολλά φάουλ . Σίγουρα κάποιες φορές κάνουμε φάουλ από παρορμητισμό, αυτό πρέπει να το διορθώσουμε. Εχουμε βαθύ ρόστερ. Μας χαροποιεί το γεγονός ότι έχουμε από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη. Αν μας σφυρίζουν περισσότερα φάουλ από άλλες ομάδες, δεν μας πειράζει. Αυτό που πρέπει να διορθώσουμε είναι τα φάουλ από τον παρορμητισμό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK