Σφαιρόπουλος: "Να είμαστε πιο μαχητικοί"

Στη διάθεση των παικτών του να παλέψουν περισσότερο εντοπίζει τον τομέα-κλειδί του δεύτερου αγώνα με την Μπαρτσελόνα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Σφαιρόπουλος: "Να είμαστε πιο μαχητικοί"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε την Πέμπτη: "Σίγουρα δεν ήμασταν όπως στα προηγούμενα παιχνίδια που παίξαμε στο Top 16 εκτός, αλλά και εντός έδρας. Δεν είχαμε συγκέντρωση και δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Αυτό ήταν οφθαλμοφανές. Αρχίσαμε καλά στο πρώτο τρίλεπτο, αλλά στη συνέχεια βραχυκυκλώσαμε, κυρίως επιθετικά. Έφυγε η διαφορά νωρίς στους 12 πόντους, αυτό ήταν ένα χάντικαπ μεγάλο που δεν μπορούσαμε να καλύψουμε, παλέψαμε, φέραμε το παιχνίδι δύο φορές στους 8-9 πόντους, αλλά δεν καταφέραμε να πλησιάσουμε περισσότερο.

Είχαμε κάποια άστοχα τρίποντα σε εκείνο το σημείο και κάποιες λάθος αποφάσεις που μας στοίχισαν. Θεωρώ πως εμείς χάσαμε το παιχνίδι, δεν μας κέρδισε η Μπαρτσελόνα και αυτό είναι που πρέπει να αλλάξουμε. Θέλουμε να είμαστε πιο μαχητικοί, να παλέψουμε ακόμη περισσότερο στην άμυνα, πρέπει να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη μάχη στα ριμπάουντ, να παλέψουμε για κάθε μπάλα.

Τους δώσαμε 12 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ημίχρονο μόνο 3. Αυτό ήταν μια απόδειξη πως μπορούσαμε να είμαστε πιο μαχητικοί. Η άμυνα ήταν σε αρκετά καλό επίπεδο πιστεύω, το θέμα είναι να λειτουργήσουμε καλύτερα στην επίθεση. Αυτό μας στοίχισε στο πρώτο παιχνίδι, δεν είχαμε σωστές αποφάσεις, δεν γυρίσαμε καλύτερα την μπάλα.

Είδαμε το βίντεο, θα δουλέψουμε κάποιες λεπτομέρειες και θεωρώ πως αύριο θα είμαστε έτοιμοι. Η άμυνα με αλλαγές δεν μας έφερε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, μόνο δύο από τα 15 επιθετικά ριμπάουντ που πήραν είναι από τις αλλαγές, τα άλλα ήταν θέμα συγκέντρωσης και προσπάθειας. Πρέπει να παλέψουμε να δώσουμε μεγαλύτερη μάχη στα ριμπάουντ για να τα καταφέρουμε".

24MEDIA NETWORK