Σφαιρόπουλος: "Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να κερδίζει"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να κερδίζει σε κάθε διοργάνωση που μετέχει.

Σφαιρόπουλος: "Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να κερδίζει"

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός των ερυθρόλευκων σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Real News":

Για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: "Νίκες όπως εκείνη του προηγούμενου Σαββάτου ανεβάζουν σίγουρα την ψυχολογία της ομάδας και των παικτών και δείχνουν σε όλους πως ο τρόπος δουλειάς μας είναι ο σωστός και άρα αξίζει πίστης και υποστήριξης. Από εκεί και πέρα, η κατάκτηση του πρωταθλήματος παραμένει πολύ μακρινό σενάριο. Οι τίτλοι κρίνονται την άνοιξη και μέχρι τότε απαιτείται σκληρή και συντονισμένη δουλειά".

Για το πως βρήκε τον Ολυμπιακό και τι θέλει να αλλάξει: "Βρήκαμε ένα αρκετά καλό υλικό, γεμάτο σε όλες τις θέσεις, αλλά και τραυματίες. Πιστεύω στο δυναμικό αυτό και εργαζόμαστε όλοι μαζί για να βελτιώνεται καθημερινά. Δίνουμε έμφαση στην άμυνα -και ιδίως την επιθετική άμυνα-, όμως ακόμη χρειαζόμαστε δουλειά. Έχουμε παρουσιάσει δείγμα γραφής που θεωρώ ότι είναι ικανοποιητικό και ζητούμενο πλέον αποτελεί να γίνουμε πιο συνεπείς στο παιχνίδι μας".

Για την Euroleague: "Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να κερδίζει παντού και λόγω νοοτροπίας και λόγω ιστορίας και λόγω φιλοσοφίας της διοίκησης και του κόσμου του. Από εδώ και πέρα τα ματς θα είναι πιο δύσκολα και οι απαιτήσεις μεγαλύτερες, κάτι που σημαίνει ότι οφείλουμε να είμαστε 100% έτοιμοι, ώστε να αντεπεξέλθουμε στις αγωνιστικές προκλήσεις που μας περιμένουν. Πίεση ασφαλώς και υπάρχει -αυτό είναι χαρακτηριστικό μεγάλων ομάδων- και πρέπει να τη διαχειριζόμαστε ώστε να επιδρά θετικά και όχι ανασταλτικά στο έργο μας. Επιδίωξη δική μας είναι κάθε φορά να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό".

Για το δίλημμα «πρωτάθλημα ή Euroleague»: "Δεν υπάρχει δίλημμα. Στόχος είναι η κορυφή παντού. Εννοείται ότι θέλει και τύχη, αφού ένα σουτ, ένα ριμπάουντ, μια στιγμή μπορεί να κρίνει τα πάντα. Αλλά οι φιλοδοξίες στον Ολυμπιακό, όπως σας είπα, είναι και θα είναι πάντοτε υψηλές".

Για τον Σπανούλη: "Ο Βασίλης αδιαμφισβήτητα είναι ο ηγέτης μας. Η φιλοσοφία μου λέει πως το ισχυρό σύνολο είναι αυτό που φέρνει νίκες και τίτλους και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε με αιχμή του δόρατος τον Σπανούλη".

Για τον κόσμο της ομάδας: "Να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα του και στα δύσκολα, γιατί έτσι την κάνει πιο δυνατή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ