Σφαιρόπουλος: "Ξέρουμε να παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε στη συνέντευξη Τύπου του Final Four πως ο Ολυμπιακός γνωρίζει να παίζει δύσκολα παιχνίδι, ενώ οι παίκτες του έχουν τη νοοτροπία και την προσωπικότητα που απαιτείται για να φτάσουν μέχρι εδώ.

Σφαιρόπουλος: "Ξέρουμε να παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο"

Ο Ολυμπιακός έχει το χαρακτήρα και την προσωπικότητα να κατακτήσει το Final Four σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Θα πρέπει όμως να ξεχάσει και το 2015.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

" Το ότι φτάσαμε μέχρι εδώ είναι συνδυασμός της νοοτροπίας της ομάδας και των ιδιοκτητών. Οι πρόεδροί μας κάνουν ό,τι μπορούν και είναι κοντά στην ομάδα.

Νομίζω ότι η ομάδα έχει παίκτες με προσωπικότητα και χαρακτήρα. Ξέρουν πως να παίξουν σε δύσκολα παιχνίδια, ή όταν έχουν την πλάτη κολλημένη στον τοίχο" είπε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, κάνοντας εν συνεχεία τη σύγκριση με τον ημιτελικό του 2015:

" Αυτό το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από αυτό του 2015. Έχουμε νέες συνθήκες, η ΤΣΣΚΑ είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης και εμείς επιστρέφουμε έπειτα από έναν χρόνο απουσίας. Ψυχολογικά δεν διαφέρει το πώς θα προσεγγίσουμε αυτό το παιχνίδι από οποιοδήποτε άλλο. Όλες οι ομάδες που είναι εδώ, αξίζουν να βρίσκονται εδώ.

Όποια ομάδα είναι πιο έτοιμη από την άλλη, θα το δείξει. Ο Ολυμπιακός θέλει το τρόπαιο και έχει προετοιμαστεί γι αυτό. Ψυχολογικά δε μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό" υπογράμμισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που δήλωσε αναφορικά με τις εκπλήξεις που έχουν γίνει στο παρελθόν σε διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει η Κωνσταντινούπολη.

" Οι εκπλήξεις δεν γίνονται εύκολα. Δεν είναι εύκολο να παρακολουθείς τέτοια παιχνίδια. Όλες οι ομάδες εδώ έχουν έναν σταθερό κορμό και όλοι οι προπονητές είναι χρόνια με τις ομάδες τους. Ξέρουν την φιλοσοφία των προπονητών και αυτό δίνει σταθερότητα και είναι δύσκολο να έχουμε εκπλήξεις.

Επίσης, ίσως είναι καλό να κάνουμε κάτι για τα μεγάλα ταξίδια μέσα στην σεζόν. Ίσως οι ομάδες που έχουν ιδιωτικό τζετ να είναι πιο εύκολο να μετακινηθούν" είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού, που προέβλεψε ακόμα το εξής:

" Το Final Four θα είναι καλύτερο για τους θεατές και όλες τις ομάδες. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κανείς εδώ. Δεν ξέρει κανείς ποιος είναι το φαβορί. Είναι απρόβλεπτο και κρατάει το ενδιαφέρον σε υψηλό επίπεδο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK