Μπουρούσης: "Λάθος μου, αλλά ήθελαν να με βλάψουν"

Ο Γιάννης Μπουρούσης έλυσε τη σιωπή του και μίλησε για πρώτη φορά ανοικτά για τους τηλεφωνικούς διαλόγους του με τον καταζητούμενο Μάκη Ψωμιάδη και το σάλο που αυτές προκάλεσαν, τις κατηγορίες περί ντόπινγκ, την ατάκα για τους προέδρους του Ολυμπιακού και μια μελλοντική μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Μπουρούσης: "Λάθος μου, αλλά ήθελαν να με βλάψουν"

Ο διεθνής σέντερ, σε συνέντευξή του στο "Φως", παραδέχθηκε το λάθος να αναφερθεί υποτιμητικά στους αδερφούς Αγγελόπουλος, ενώ ταυτόχρονα αμύνθηκε επιμένοντας και διαβεβαιώνοντας πως ουδέποτε έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Μεταξύ άλλων είπε:

"Ήταν μία συνομιλία μου με τον κύριο Ψωμιάδη, ο οποίος είναι ο πατέρας της κοπέλας μου. Όσον αφορά τον τρόπο που μιλάω, όλοι γνωρίζουν και το πώς μιλάω και τον χαβαλέ που μπορώ να κάνω. Αναφέρομαι ωστόσο σε κάτι εντελώς νόμιμο. Ό,τι έχω πάρει στη ζωή, ό,τι συμπλήρωμα διατροφής είναι πάντα νόμιμο.

Και στην Εθνική και στις ομάδες μου ουδέποτε έχω ασχοληθεί με κάτι απαγορευμένο. Μέσα από τις ομάδες, μπορεί και να το διαβεβαιώσει και η προηγούμενη ομάδα μου, ξέρουν ότι ελάχιστες φορές πήρα συμπληρώματα.

Δεν ήμουν ποτέ υπέρ αυτού. Πήρα συμπληρώματα αυτή την φορά, αλλά τίποτα παράνομο. Για να ντοπαριστείς πρέπει να πάρεις μία σειρά φαρμάκων. Σταδιακή θεραπεία θέλει το ντοπάρισμα, αναγκάστηκα μ' αυτό που μου έτυχε να τα μάθω. Πήρα συμπλήρωμα διατροφής αποδεδειγμένα. Έκανα εξετάσεις, όλα τα χρόνια έκανα τεστ και ποτέ δεν υπήρξε κάτι εναντίον μου".

Ναι, αλλά δεν είναι και το πλέον συνηθισμένο να ακούγεται ένας αθλητής να λέει "τελείωσε το φάρμακο".

"Ναι, συμφωνώ. Είναι λάθος μου και το λέω. Ο τρόπος που μιλάω είναι χαβαλές. Και μέσα στα αποδυτήρια τα λέω τέτοια. Αντί να πω φέρε ντεπόν, έχω πει φέρε να φτιαχτούμε. Τι σημαίνει αυτό; Εντάξει βγήκε η συνομιλία, αλλά κάνει μπαμ ότι κάποιοι ήθελαν να το προωθήσουν. Για να γίνει κακό και σε μένα και στο μπάσκετ. Ως την Αμερική έφτασε".

Αν εσύ άκουγες την συνομιλία και μίλαγα για παράδειγμα εγώ μ' έναν άνθρωπο και έλεγα τα ίδια, δεν θα σου φαινόταν κάπως;

"Ναι, είναι ύποπτη για όσους δεν γνωρίζουν. Όμως δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον αμέσως. Ξέρεις πόσα τηλεφωνήματα γίνονται και λέγονται διάφορα, είτε στην πλάκα είτε στα σοβαρά; Θεωρώ ότι η δικαιοσύνη θα πράξει σωστά. Εγώ δεν έχω αναφερθεί ποτέ στην οικογένεια μου. Όμως μόνο και μόνο για την στεναχώρια που έχουν περάσει ορκίστηκα ότι δεν θα χαριστώ σε κανέναν που με έβλαψε".

Η καθημερινότητα σου έχει αλλάξει;

"Η αλήθεια είναι ότι από την ημέρα που έχει γίνει δεν θέλω να κυκλοφορώ. Να μη δίνω δικαιώματα. Είμαι αντιδραστικός άνθρωπος. Μπορεί να μου πει κάποιος κάτι και να τσακωθούμε. Ούτε στο γάμο του Σπανούλη πήγα. Του το είπα, κατάλαβε ο Βασίλης, δεν είχα την διάθεση να εμφανιστώ. Έχω διαβάσει τι γράφουν τόσες μέρες τα μπλογκ, τα σάιτ, τα μελετήσαμε με τους δικηγόρους και τους μάνατζερ μου. Του εξήγησα του Κώστα Παπαδάκη από την πρώτη στιγμή ότι δεν πήρα τίποτε απαγορευμένο".

Για τους χαρακτηρισμούς στους προέδρους...

"Θεωρώ ότι αυτοί που έδωσαν το συγκεκριμένο κομμάτι που αναφέρομαι στους προέδρους, το έκαναν εσκεμμένα. Ωστόσο, ήταν λάθος μου, πρέπει να το πω. Αλλά δίχως να θέλω να δικαιολογηθώ, επαναλαμβάνω για να φτάσω σ' αυτό το σημείο έπαιξε μεγάλο ρόλο η πίκρα που είχα για τον μήνα που πετάχτηκα εκτός ομάδας. "Μα τι έκανα, γαμώ το στανιό μου;", αναρωτιόμουν κάθε μέρα και είχα πίκρα για όλους, με πείραξε απίστευτα.

Ποτέ δεν έμαθα, ποτέ δεν μου είπαν γιατί τιμωρήθηκα για ένα μήνα στα μισά της σεζόν. Αυτό με πόνεσε, με πλήγωσε και με πίκρανε απίστευτα. Να γίνεσαι δίχως λόγο 'ρόμπα' στον κόσμο της ομάδας. Γιατί; Βγήκαν κάποιοι και είπαν ότι έπαιζα ντοπαρισμένος. Αυτό προσβάλλει και την πρώην ομάδα μου. Απορώ γιατί κανείς από τον Ολυμπιακό δεν αντέδρασε. Όταν ο κ. Ίβκοβιτς με κάλεσε στο γραφείο του για να με τιμωρήσει μου είπε κι άλλα πολλά, που καλύτερα να μην τα πω ποτέ".

Για την απώλεια των πρωταθλημάτων...

"Θα μου μείνει απωθημένο το πρωτάθλημα. Λέμε για τους διαιτητές και όντως υπάρχει θέμα, αλλά ένα κομμάτι ευθύνης ανήκει στην ομάδα. Φέτος πιστεύω πως χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία, όπως και το 2007 με το περίφημο non call. Φέτος όμως θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει τις βολές στον τέταρτο τελικό, να παίρναμε το πλεονέκτημα έδρας και στον πέμπτο τελικά δεν θα χάναμε".

Το διαζύγιο από τι επήλθε;

"Σίγουρα η συνομιλία έπαιξε τεράστιο ρόλο. Αν ήταν μόνο η υπόθεση για το συμπλήρωμα διατροφής, μάλλον δεν θα υπήρχε και θέμα, όμως ο χαρακτηρισμός έπαιξε τεράστιο ρόλο. Και όπως λύθηκε η συνεργασία, δεν μπορώ να κρατήσω κακία. Πράξαμε ό,τι ο καθένας θα μπορούσε να πράξει".

Για τη συμφωνία με του με την Αρμάνι:

"Υπήρχε το ενδιαφέρον και ένα παραπάνω "συν" για εμένα ήταν η παρουσία του Φώτση. Θα υπάρχει και άλλος ένας, βρε αδελφέ. Εμένα είναι η πρώτη φορά που μου “κάθεται” να περάσω τα σύνορα. Ο Αντώνης είναι καλός παίκτης και καλός φίλος. Γνωριζόμαστε χρόνια. Μέτρησε, όπως μέτρησε και η διάθεση των Ιταλών. Με πήρε ο Σκαριόλο. Με πίστεψε και συμφώνησα".

Για το ενδιαφέρον άλλων ομάδων:

"Υπήρχε και η Φενέρ, αλλά είχαν προβλήματα με τις ποδοσφαιρικές ιστορίες στην Τουρκία και δεν μπορούσαμε να περιμένουμε. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Φώτη Κατσικάρη που από την πρώτη στιγμή μού είπε “Γιάννη, σε θέλω” και ήταν μάλιστα πολύ καλά τα λεφτά. Επίσης ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Ηλία Ζούρο, που με ήθελε στη Ζαλγκίρις. Έχω μιλήσει με τον Ζήση που είναι στη Σιένα και μου είπε "Γιάννη, εδώ είναι δουλειά, μπάσκετ και ηρεμία".

Για την εθνική ομάδα:

"Δεν θα τρελάνουμε τον κόσμο. Να λένε ότι τη μία λέω έτσι και την άλλη αλλιώς. Θέλω να εξηγούμαι. Έχω ήδη αρχίσει εντατική θεραπεία, δεν είναι καλά το χέρι και το ξέρουν όλοι. Θα προσπαθήσω όμως να πάω στην εθνική ομάδα, γιατί δεν γίνεται να ξεχάσω. Από την πρώτη στιγμή που έγινε η ιστορία αυτή και ο κύριος Βασιλακόπουλος και ο κύριος Κολοκυθάς με πήραν τηλέφωνο και ενδιαφέρθηκαν. Μου ξεκαθάρισαν ότι με πιστεύουν και κυρίως μου είπαν ότι αν το πρόβλημα στο χέρι μου είναι σοβαρό, δεν χρειάζεται να το πιέσω. Προσπαθώ, κάνω τα πάντα να προλάβω. Πιστεύω να τα καταφέρω".

Θα ήθελες να ξανάρθεις στην Ελλάδα;

"Μα εδώ είχαν ακουστεί ότι προσπαθούσα να φύγω από τον Ολυμπιακό για να πάω στον Παναθηναϊκό. Δεν θα πήγαινα ποτέ στον Παναθηναϊκό. Είσαι σε μία μεγάλη ομάδα; Τέλος. Δεν γίνεται να πας στην αντίπαλη. Εκεί που σε φτύνουν δεν γλύφεις. Μπορεί μετά από κάποια χρόνια να γυρίσω στον Ολυμπιακό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK