Συνεπείς στο ραντεβού τους στα ημιτελικά Cavs και Celtics (vids)
Τα εμπόδια των Chicago Bulls και των Miami Heat ξεπεράστηκαν με σχετική ευκολία και πλέον ήρθε η ώρα Cleveland Cavaliers και Boston Celtics να τεθούν αντιμέτωποι στα ημιτελικά των playoff της Ανατολής. Προβάδισμα πρόκρισης πήραν οι Lakers έναντι στο Thunder την ώρα που οι Mavericks πήραν παράταση ζωή απέναντι στους Spurs.
Παρά τον τραυματισμό του στον δεξί αγκώνα ο LeBron James ήταν για ακόμη μία φορά ο ηγέτης των Cavaliers. O King James σούταρε ελεύθερη βολή ακόμη και με το αριστερό χέρι και με 19 πόντους (16 εκ των οποίων στο β’ μέρος), 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ οδήγησε την ομάδα του στην τέταρτη νίκη επί των Bulls που την έστειλε στην ημιτελική φάση των playoff της ανατολικής περιφέρειας. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Cleveland ήταν ο Antawn Jamison με 25 πόντους κι ακολούθησε σε απόδοση ο Shaquille O’Neal με 14. Οι Derrick Rose και Luol Deng πρώτευσαν από τους Βulls με 31 και 26 πόντους, αντίστοιχα.
Οι Cavaliers θα ριχτούν στη μάχη των ημιτελικών το προσεχές Σάββατο (έχοντας το πλεονέκτημα έδρας) αφού και οι Celtics κατάφεραν να ολοκληρώσουν στα 5 ματς τη σειρά με τους Miami Heat. O Ray Allen με 24 πόντους (5 τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο), ο Paul Pierce με 21 και ο Rajon Rondo με 16, 12 ασίστ και 8 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα της Βοστώνης. Αγγιξε το triple-double ο Dwyane Wade (31π., 8ρ., 10ασ.), ίσως, στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα των Heat.
Παράταση στην αγωνία έλαβε η σειρά μεταξύ των Mavericks και των Spurs. Η ομάδα του Dallas, παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, επικράτησε 103-81 και πλέον καλείται να κάνει το break στο San Antonio τα ξημεερώματα της Παρασκευής εάν θέλει να διεκδικήσει την πρόκριση σε έβδομο αγώνα. Διαφορετικά, η παρέα των Duncan και Ginobili θα πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά της Δύσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής του 5ου αγώνα ήταν ο Caron Butler ο οποίος έκανε προσωπικό ρεκόρ σε αγώνα των playoff με 35 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από τους Spurs μονάχα ο Τony Parker στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων τελειώνοντας το ματς με 18 πόντους και 6 ασίστ.
Τέλος οι Lakers αξιοποίησαν τον παράγοντα έδρα και στον πέμπτο αγώνα της σειράς με τους Thunder και έχουν την ευκαιρία με μία νίκη στην Oklahoma τα ξημερώματα του Σαββάτου να σφραγίσουν την πρόκριση. Με την άμυνά τους απόλυτα προσαρμοσμένη πάνω στους Durant και Westbrook οι Lakers πήραν σαφές προβάδισμα από την πρώτη περίοδο και έκλεισαν το ημίχρονο στο συν 21. Από εκεί και πέρα το έργο τους έγινε πολύ πιο εύκολο. Ο Kobe Bryant έμεινε στους 13 πόντους, αλλά οι Gasol και Bynum έκαναν περίφημα τη δουλειά τους με 25 και 21 πόντους, αντίστοιχα. Ο πρώτος σκόρερ της κανονικής περιόδου, Kevin Durant περιορίστηκε στους 17 πόντους με 5/14 εντός πεδιάς.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ της σειράς)
L.A. Lakers – Oklahoma City Thunder 111-87 (3-2)
Dallas Mavericks – San Antonio Spurs 103-81 (3-2)
Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls 96-94 (4-1)
Boston Celtics – Miami Heat 96-86 (4-1)