Σκληρός με τους ταραξίες ο Ομπράντοβιτς

Σκληρός με τους ταραξίες ο Ομπράντοβιτς

Λίγες ώρες μετά την εντυπωσιακή νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ επί του «αιωνίου» αντιπάλου, με 30 πόντους διαφορά στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ο προπονητής του πρωταθλητή και κυπελλούχου Ελλάδος, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σε συνέντευξη του στο «Goal News», μιλά για το προχθεσινό παιχνίδι, τα επεισόδια που έλαβαν χώρα και την πορεία της ομάδας του:

Ξεκίνημα όπως και πέρυσι… Εκτός έδρας νίκες σε ντέρμπι για το Κύπελλο και προχωρά η ομάδα.

«Είναι δύσκολο να ξεκινάς αυτού του είδους τις διοργανώσεις με ντέρμπι σε νοκ-άουτ αγώνες. Και είναι σημαντικό ότι γνωρίζαμε πως οκτώ παίκτες είχαν υποχρεώσεις στο Ευρωμπάσκετ, άρα για μόλις δέκα ημέρες ήμασταν μαζί. Παράλληλα οι παίκτες που ήταν στην Αθήνα και έκαναν προετοιμασία βρίσκοντας σε θαυμάσια κατάσταση χάρη στην καλή δουλεία που έκανε ο Δημήτρης Ιτούδης με τους συνεργάτες μας. Όμως, το πλέον σημαντικό στοιχείο κρύβεται στα μάτια των παικτών μου. Το έβλεπα στα μάτια τους, από το τουρνουά που δώσαμε στην Ρόδο κιόλας, πόσο υψηλό κίνητρο διαθέτουν».

Δύσκολο να είσαι στην κορυφή, ακόμη πιο δύσκολο να διατηρηθείς εκεί…..

«Μα, αυτή η θεωρεία είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα. Τους βλέπω πόσο πολύ θέλουν να υπερασπιστούν τους τίτλους τους, να έχει διάρκεια η παρουσία τους στην κορυφή. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται και θα συνεχίζεται. Η φιλοσοφία παιχνιδιού μας δεν έχει αλλάξει, μόνο κάποιες λεπτομέρειες, Μην ξεχνάτε ότι έχουμε και δυο καινούργιους παίκτες».

Πως γίνεται να ταιριάζουν τόσο εύκολα στην ομάδα; Σαν να βρίσκονται δεκαπέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό…

«Το βασικό είναι ότι τόσο ο Σπανούλης όσο και ο Τομάσεβιτς είναι έξυπνοι και τους αρέσει το μπάσκετ. Για την ακρίβεια αγαπάνε το μπάσκετ. Η δύναμη της ομάδας είναι ότι οι παίκτες αγαπούν αυτό που κάνουν και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτή η φιλοσοφία με τίποτα. Εμείς θα την διατηρήσουμε».

Μετά τα δυο σαρωτικά περάσματα από Ιβανώφειο και Φάληρο, μάλλον μας πείσατε ότι δεν χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση η ομάδα και μπαίνει τέλος στην σχετική φιλολογία..

"Πιστεύω ότι αυτή την στιγμή η ομάδα δεν χρειάζεται παίκτη. Πριν τον αγώνα με τον Ηρακλή είχαμε τα προβλήματα με τον Σκεπάνοβιτς και τον Τσαρτσαρή. Η δουλειά στην προπόνηση, όσο ποιοτική και αν είναι, δεν είναι ποτέ ίδια όταν έχει έντεκα, δώδεκα ή δεκατρείς παίκτες. Για μια καλή σεζόν χρειάζεσαι καλή προπόνηση. Εμείς διατηρούμε το δικαίωμα της απόκτησης ενός ακόμη παίκτη".

Σημαντικό στοιχείο για τον φετινό Παναθηναικό, είναι η ηρεμία και η νηφαλιότητα που αντιμετώπισαν το ντέρμπι με τον «αιώνιο» Ολυμπιακό την Πέμπτη το βράδυ στο Φαληρικό Παλέ. Διέκρινες ένα στυλ «πάμε να παίξουμε έναν αγώνα, όπως οι υπόλοιποι».

Ποιο είναι το μυστικό στην συγκεκριμένη συμπεριφορά των παικτών;

«Το βασικό είναι ότι οι παίκτες έχουν τρομακτική εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους. Ότι και να λέμε, οι αναμετρήσεις κόντρα στον Ολυμπιακό είναι ξεχωριστής σημασίας. Οι παίκτες μας έχουν σιγουριά και την βγάζουν στο γήπεδο. Μην ξεχνιόμαστε ότι ο Ολυμπιακός ήταν και θα είναι πάντα ο μεγάλος μας αντίπαλος. Πάντα θα τον σεβόμαστε, όπως συμβαίνει με όλους μας τους αντιπάλους, όμως ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα ο μεγαλύτερος μας αντίπαλος».

Όπως και η ΑΕΚ;

«Περιμένουμε πολύ κόσμο για τους εξής λόγους: Πρώτον για να χαιρετήσουν τους Πρωταθλητές Ευρώπης, δηλαδή τους τέσσερις παίκτες μας και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Δεύτερον, γιατί είναι ο πρώτος εντός έδρας αγώνας της ομάδας μας και τρίτον φυσικά ότι θα πρέπει να δημιουργήσει ο κόσμος ωραία ατμόσφαιρα ώστε να μας βοηθήσει να κατακτήσουμε την νίκη»

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πήρε θέση και για τα φοβερά αλλά όχι πρωτόγνωρα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΣΕΦ, ενώ προτείνει λήψη σκληρών μέτρων.

Η κίνηση σας να ευχαριστήσετε τον κόσμο, μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού ξένισε αρκετούς .Δηλαδή πως μπορεί κάποιος να πει ευχαριστώ μετά από τέτοια επεισόδια που έλαβαν μέρος. Αυτό σας καταλόγισαν.

«Για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση… Είπα ευχαριστώ στον κόσμο που ήλθε και βοήθησε την ομάδα. Αυτό είπα και είναι διαφορετικό από αυτό που μου απέδωσαν. Αλλά σε τελική ανάλυση, αυτό είναι το πρόβλημα μας; Θέλω να ρωτήσω λοιπόν τι έγινε τότε, πριν από τρία χρόνια, συγκεκριμένα που μας πέταξαν πέτρες στο πούλμαν, στην Λεωφόρο Συγγρού, ενώ κατευθυνόμασταν προς το Φάληρο. Θυμάστε ότι είχαν πάει κάποιοι παίκτες μας στο νοσοκομείο; Όπως επίσης τι έγινε σε αγώνα με την ΑΕΚ που μας πετούσαν πέτρες; Τώρα η λύση είναι η τιμωρία; Δηλαδή τι πρόκειται να δούμε ακόμα; Την Ελλάδα να έχει κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ και τις ομάδες να δίνουν δυο μάτς δίχως κόσμο; Τα επεισόδια να γίνονται στον θεσμό του Κυπέλλου και τις ποινές να ισχύουν στο πρωτάθλημα; Μία είναι η λύση: Βρες ποιοι έκαναν τα επεισόδια , συνέλαβέ τους και στείλτους στην φυλακή για 20 χρόνια. Απαγόρευσε τους να εισέρχονται στα γήπεδα για 20 χρόνια , σε οποιουδήποτε μέρος του κόσμου».

Η κατάργηση του 50-50 στα εισιτήρια μπορεί να είναι μια λύση;

«Είναι πολύ κακό αυτό. Δηλαδή τι γίνεται; Να υπάρχουν μόνο οπαδοί του γηπεδούχου εδώ; Αυτό είναι πιο δίκαιο; Ποια λύση θα μπορούσατε να προτείνεται εσείς από την πλευρά σας; «Ο κανόνας είναι ένας και από εκεί ξεκινάμε. Δεν χρειαζόμαστε τους χούλιγκανς. Θέλουμε τον κόσμο που φωνάζει, που τραγουδάει, που εμψυχώνει την ομάδα του. Αυτή είναι η ουσία. Όπως επίσης απορώ και για κάτι άλλο…»

Δηλαδή;

"Πως είναι δυνατόν να λαμβάνονται μέτρα και αποφάσεις αφού έχει γίνει κάτι; Δηλαδή είναι τόσο δύσκολο να λαμβάνονται τα μέτρα από πριν;

Οι αγώνες όμως ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό όμως, είναι υψηλού κινδύνου;

«Εμένα με ενδιαφέρει να βλέπω να νορμάλ ανθρώπους στο γήπεδο. Φιλάθλους που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα τους. Μου αρέσει η εικόνα να βλέπω, από την μια πλευρά οπαδούς των πρασίνων και από την άλλη φιλάθλους να φορούν κόκκινα, να ενισχύουν τις ομάδες τους, χωρίς να βρίζονται μεταξύ τους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK