Σμιθ και Κυρίτσης κέρδισαν τη θέση τους
Στίβεν Σμιθ και Αλέξης Κυρίτσης θα είναι οι δύο παίκτες που, όπως όλα δείχνουν, θα συμπληρώσουν το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Αμφότεροι συμμετείχαν στην προετοιμασία, αμφότεροι άφησαν καλές εντυπώσεις και -ελλείψει άλλων επιλογών- θα υπογράψουν συμβόλαιο.
Για τον Αμερικάνο πάουερ φόργουορντ, οι πιθανότητες να μην μονιμοποιηθεί στους πρωταθλητές Ευρώπης ήταν ελάχιστες πριν καν ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Όταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εισηγήθηκε την παρουσία του στο “τριφύλλι” γνώριζε καλά τι μπορεί να πάρει από τον πρώην παίκτη του Κολοσσού και του Πανελληνίου. Απλώς ήθελε να βεβαιωθεί για την κατάστασή του μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό που υπέστη το 2010 και αν μπορεί να μπει σ’ ένα συγκεκριμένο καλούπι.
Έκπληξη όμως αποτέλεσε η επιλογή του Αλέξη Κυρίτση. Ο Έλληνας γκαρντ προορίζεται να αντικαταστήσει τον “ακριβό” σε σχέση με τα όσα έχει προσφέρει Μιλένκο Τέπιτς που φεύγει για Ισπανία. Ήταν μια λύση προσαρμοσμένη στα νέα οικονομικά δεδομένα που ακολουθεί η διοίκηση, αλλά χωρίς μεγάλο ρίσκο. Άλλωστε πρόκειται για παίκτη, ο οποίος θα έχει δευτερεύοντα ρόλο στο σύνολο, που θα χρησιμοποιείται για να δίνει ανάσες στους βασικούς, ιδίως στα παιχνίδια της Α1.
Φυσικά είναι στο χέρι του να κερδίσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής του. Την πρώτη μάχη πάντως από τον Δημήτρη Τσαλδάρη, ο οποίος είχε μέχρι πρότινος ένα μικρό προβάδισμα για την τελευταία θέση στην περιφέρεια, την κέρδισε.