Σωτήρας ο Αλβέρτης, υπέροχος ο δικέφαλος

Μαρκάρεις όλους τους αντιπάλους εκτός από τον εαυτό σου και την τύχη. Η ΑΕΚ πήρε τα μπράβο αλλά ο Αλβέρτης έδωσε την νίκη στον Παναθηναϊκό με δύο βολές 1,3 δεύτερα πριν το τέλος, 85-84.

Σωτήρας ο Αλβέρτης, υπέροχος ο δικέφαλος

Μαρκάρεις όλους τους αντιπάλους εκτός από τον εαυτό σου και την τύχη. Η ΑΕΚ πήρε τα μπράβο αλλά ο Αλβέρτης έδωσε την νίκη στον Παναθηναϊκό με δύο βολές 1,3 δεύτερα πριν το τέλος, 85-84. Αφού δεν έχασε αυτόν τον αγώνα η ομάδα του Ομπράντοβιτς πολύ δύσκολα θα ηττηθεί σε άλλο παιχνίδι εκτός βέβαια αν ξανασυναντήσει έναν τόσο καλά διαβασμένο αντίπαλο.

Ο δικέφαλος ήταν καλύτερος υποχρέωσε τους νταμπλούχους να κυνηγάνε στο σκορ όμως στο τέλος δύο λάθος επιλογές του εξαιρετικού Λευτέρη Κακιούση, ένα τρίποντο του Ρίματς στο οποίο η μπάλα μπήκε και βγήκε με βασανιστικό τρόπο και ο υπερβάλλων ζήλος του Καλαμπόκη να κάνει φάουλ σε μηδέν χρόνο κι ενώ ο Αλβέρτης δεν προλάβαινε να κάνει κάτι άλλο, έδωσαν την νίκη στους «πράσινους». Και δεν ήταν μόνο η τύχη καθώς οι παίκτες του Ομπράντοβιτς πίστεψαν στους δύο βαθμούς σε κάθε δεύτερο και περίμεναν τα λάθη του αντιπάλου τους για να κερδίσουν.

"Ακόμη περιμένουμε από την ΚΕΔ να γίνει μίτινγκ με τους προπονητές για να μιλήσουμε για τη διαιτησία και πώς πρέπει να σφυρίζουν οι διαιτητές. Να μας πουν οι διαιτητές πότε μετρούν 5 δευτερόλεπτα σε επιθετικές άμυνες. Με αυτά έρχονται οι παίκτες και μας λένε "είστε βλάκες, αφού μας προετοιμάζετε για πράγματα που δεν σφυρίζονται"! Για να μην παρεξηγηθώ, μιλάω τώρα που κερδίσαμε, αν χάναμε δεν θα μιλούσα".

Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η ΑΕΚ έκλεισε τον Παπανικολάου, σταμάτησε τον Τσαρτσαρή και τον Λάκοβιτς. Πάλι όμως υπήρχε λύση για τον Παναθηναϊκό. Ο Διαμαντίδης έβαλε δύσκολα σουτ, ο Σπανούλης εκμεταλλεύτηκε κάποιες φάσεις όμως η σοβαρότητα των νταμπλούχων αποδείχτηκε στην απόλυτη ευστοχία από την γραμμή των βολών που τους έδωσαν την βραχεία διαφορά του πρώτου μέρους.

Ο δικέφαλος ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό κι αν συνυπολογίσει κανείς την απουσία του Αμίτ Ταμίρ αλλά και του…δεύτερου ξένου, πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση. Ιδιαίτερα στο πρώτο 10λεπτό όταν οι ψηλοί του Κακιούση δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα με φάουλ, τότε η ΑΕΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα να προηγηθεί με 14-9 στο 7 και 21-16 στο 11. Ο Κόπενραθ ήταν ασταμάτητος αλλά με το δεύτερο φάουλ του αποσύρθηκε στον πάγκο κι έμεινε ο Καλαμπάκης με τον Ρίματς να σκοράρουν.

Οι φιλοξενούμενοι αντεπιτέθηκαν με την γνωστή ομαδικότητά τους και προηγήθηκαν 24-25 στο 14 για να πάρουν τα ηνία του αγώνα. Η είσοδος του Μπατίστ έδωσε μεγαλύτερη ευελιξία στην επίθεση, αφού ο Αλβέρτης ήταν σε κακό βράδυ. Ο προπονητής της ΑΕΚ προκειμένου να έχει «φρέσκους» στην επανάληψη τους ψηλούς τους, έδωσε χρόνο και στους Παπανικολάου –Μαγγουνή. Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν με 41-36 στο 20 και προσέξτε πως κάλυψαν τα 4/14 τρίποντα. 17/17 βολές(10/15 είχε η ΑΕΚ) είναι δείγμα ομάδας με τεράστια ψυχραιμία ακόμα και στο μέτριο βράδυ της.

"Να κρατήσουμε ένα επίπεδο και να βάλουμε μια τελεία. Καλό είναι να μην κάνουμε μικροπρέπειες. Ισως είναι πικαρισμένος έπειδή κόπηκε από την Εθνική ομάδα".

Λευτέρης Κακιούσης (για τον Δημήτρη Παπανικολάου)

Στην επανάληψη μόνο οι παίκτες του Κακιούση έπαιξαν μπάσκετ. Ο προπονητής της ΑΕΚ είχε στήσει μαεστρικά το παιχνίδι του κτυπώντας στο αδύνατο σημείο του Παναθηναϊκού: την ατομική άμυνα. Οι πρωταθλητές είναι διαβόητοι για το πώς αμύνονται όμως ατομικά κανείς τους δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Καλαμπόκης, Ρίματς και κυρίως ο εκπληκτικός Παντελιάδης γύρισαν τον αγώνα από το 39-47 του 23 αλλά και το 61-64 του 30.

Η ΑΕΚ πέρασε μπροστά στο τέταρτο δεκάλεπτο με τους κοντούς της αλλά και με τον Κόπενραθ και τον Μπουρούση να νικούν τους αντιπάλους ψηλούς. Οι γηπεδούχοι μπροστά στους λίγους αλλά ενθουσιώδεις φίλους τους, προηγήθηκαν 78-71 στο 36 αλλά εκεί η επιλογή του Κακιούση να παίξει με μοναδικό πλέι μέικερ τον Χάτζατζ πληρώθηκε. Δύο λάθη , δύο τρίποντα (Σπανούλης, Αλβέρτης) κι ένα λέι απ του Λάκοβιτς έκαναν το σκορ 80-79 και το ντέρμπι άρχιζε πάλι.

Με την διαφορά στον ένα πόντο(84-83) η ΑΕΚ ξεκίνησε την τελευταία της επίθεση. Ένα τέλειο σύστημα ο Ρίματς από την γωνία μόνος του σούταρε αλλά μετά από δύο «γύρους» στο στεφάνι, η μπάλα κατέληξε στον Λάκοβιτς με 18 δεύτερα στον χρόνο. Ο Παναθηναϊκός δεν φαινόταν ικανός να εκδηλώσει επίθεση, αλλά το φάουλ του Καλαμπόκη έδωσε την λύση και οι βολές του Αλβέρτη την νίκη με 85-84.

ΑΕΚ: Ρίματς 19(1), Μπουρούσης 9, Παπαϊωακείμ 3, Κόπενραθ 12, Καλαμπόκης 19(3), Χάτζατζ 5, Παντελιάδης 13(2), Πελεκάνος 4.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τσαρτσαρής 13, Φέμερλιγκ 5, Παπανικολάου 3(1), Λάκοβιτς 13(3), Διαμαντίδης 12(2), Τομάσεβιτς 4, Σπανούλης 15(2), Αλβέρτης 10(2), Μπατίστ 10.

News 24/7

24MEDIA NETWORK