Σούλης Μαρκόπουλος: Ενα όνομα "βαρύ"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει γενέθλια σήμερα (1/3) και το Contra.gr θυμάται τα πολλά ρεκόρ που έχει σημειώσει o ίδιος τα τελευταία χρόνια κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ.

Σούλης Μαρκόπουλος: Ενα όνομα "βαρύ"

Ιδιαίτερη είναι η σημερινή (1/3) μέρα για τον Σούλη Μαρκόπουλο καθώς "κλείνει" στα 67 του χρόνια. Αρκετά έτη τα έχει περάσει στον ΠΑΟΚ, με τον έμπειρο κόουτς για πρώτη φορά να συνεργάζεται με τον "Δικέφαλο" την αγωνιστική χρονιά 1993-94 (αρχικά ως βοηθός προπονητή και μετά ως "πρώτος" κόουτς) ενώ πλέον "υπηρετεί" τους "ασπρόμαυρους" για έβδομη σερί σεζόν (στον "Δικέφαλο" επέστρεψε την σεζόν 2009-10).

Η εκτίμηση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ προς το πρόσωπό του είναι μεγάλη ενώ το ίδιο ισχύει και για τους οπαδούς των "ασπρόμαυρων". Η πορεία του στον "Δικέφαλο" έχει συνοδευτεί με αρκετά ρεκόρ, πέραν των όποιων αγωνιστικών επιτυχιών είχε με τον ΠΑΟΚ. Οσον αφορά αυτό το τελευταίο, ασφαλώς ξεχωρίζει η κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς το 1994 μετά από δύο νίκες στους δύο τελικούς με την Στεφανέλ Τεργέστης.

Διακρίσεις και ρεκόρ

Με αφορμή τα γενέθλια του Μαρκόπουλου (ο οποίος αν μη τι άλλο έχει "βαρύ" όνομα με βάση την προπονητική του πορεία), ας ξετυλίξουμε την... ιστορία των προσωπικών ρεκόρ του κατά τα τελευταία χρόνια που είναι στον ΠΑΟΚ. Εχουμε και λέμε... Στις 19 Φεβρουαρίου του 2011 στο εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο, ο Μαρκόπουλος έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ που έφτασε τους 500 αγώνες σε Α' Εθνική και Α1.

Απέναντι στον Πανελευσινιακό στις 15 Δεκέμβρη του 2012, ο έμπειρος κόουτς έφτασε τις 101 νίκες στον πάγκο του ΠΑΟΚ (ξεπέρασε τον Ντούσαν Ιβκοβιτς) και μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου ο Μπάνε Πρέλεβιτς του έδωσε μια φανέλα που στο πίσω μέρος αυτής έγραφε "Σούλης" και είχε τον αριθμό 100+. Πριν την έναρξη του ματς, στον Μαρκόπουλο δόθηκε τιμητική πλακέτα από τους διοικούντες της ΚΑΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο και Πόλυ Κατσιώρα.

Στις 8 Μαΐου του 2014 στον αγώνα Κηφισιά-ΠΑΟΚ, ο έμπειρος κόουτς έφτασε τους 600 αγώνες πρωταθλήματος στην μεγάλη κατηγορία, δηλαδή στην Α' Εθνική αλλά και στην Α1. Στις 28 Μαρτίου του 2015 ο "Δικέφαλος" κέρδισε στο "Παλατάκι" τον Απόλλωνα Πατρών και αυτή ήταν η υπ' αριθμόν 300 νίκη του έμπειρου τεχνικού σε Α' Εθνική και Α1.

Επίσης στο πρώτο ματς της τρέχουσας σεζόν (2015-16) στο Eurocup, αυτό απέναντι στην Ζολνόκι που έγινε στις 14 Οκτώβρη του 2015, ο Μαρκόπουλος συμπλήρωσε 300 επίσημα παιχνίδια στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ακόμη ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 14/12/15 ήταν ο υπ' αριθμόν 500 από καταβολής Α1 για τον Μαρκόπουλο.

Δείτε VIDEO με την έκπληξη που του είχαν ετοιμάσει από τον ΠΑΟΚ λόγω των 300 επίσημων αγώνων που συμπλήρωσε στον πάγκο του "Δικεφάλου" στις 14/10/14

Δείτε VIDEO με την φανέλα που έδωσε ο Πρέλεβιτς στον Μαρκόπουλο όταν ο τελευταίος έφτασε τις 101 νίκες στον πάγκο του ΠΑΟΚ στις 15/12/12

News 24/7

24MEDIA NETWORK