Σπανούλης: “Χρειάζεται χρόνος για να αποκτήσουμε χημεία σαν ομάδα”
Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "ARRENA" για την Εθνική ομάδα, αλλά και τις εντυπώσεις του από τους συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό Καλάθη και Τέπιτς.
Ο Λαρισαίος γκαρντ μίλησε για την Εθνική ομάδα, τους νέους του συμπαίκτες στο τριφύλλι Νικ Καλάθη και Μιλένκο Τέπιτς καθώς και για τη μάχη του ποδοσφαιρικού τμήματος κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.
Για την Εθνική: “Ξεκινάμε μια καινούρια προσπάθεια. Είναι μια ομάδα πολύ ανανεωμένη με πολλά καινούρια πρόσωπα, καινούριους πορπονητές και σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να αποκτήσει αυτή η ομάδα ομοιογένεια και χημεία. Από κει και πέρα, εμείς δεν έχουμε τόσο πολύ αυτό το χρόνο, είμαστε καταδικασμένοι να πρωταγωνιστήσουμε, φοράμε μια βαριά φανέλα όπως είναι αυτή της Εθνικής και πρέπει να πετύχουμε. Σίγουρα είναι πιο δύσκολο από κάθε άλλη χρονιά, τα τελευταία χρόνια. Από κει και πέρα ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο, για να κάνουμε την Ελλάδα ευτυχισμένη”.
Για τους Νικ Καλάθη και Μιλένκο Τέπιτς: “Ο Νικ είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί. Δουλεύει πάρα πολύ και αυτό ειναι πολύ σημαντικό για την ηλικία που είναι. Φέτος του έχει ανατεθεί ένας ρόλος στην Εθνική, που ίσως υπό άλλες συνθήκες να μην τον είχε και καλείται να μπει κατευθείαν στα βαθιά, λόγω της απουσίας του Δημήτρη (σ.σ Διαμαντίδη) και του Θοδωρή (σ.σ Παπαλουκά). Θα είναι σημαντικός παίκτης για μας γιατί θα πρέπει να καλύψει αρκετά ποιοτικά λεπτά στο ροτέισον της ομάδας. Πρέπει να συνηθίσει λίγο την ευρωπαϊκή νοοτροπία, γιατί έχει μάθει να παίζει λίγο διαφορετικά, αλλά πιστεύω μέρα με τη μέρα, παιχνίδι το παιχνίδι και προπόνηση την προπόνηση θα βελτιωθεί. Έχει όλα τα εχέγγυα να πάιξει πολύ καλό μπάσκετ και του το εύχομαι αυτό ολόψυχα και πιστεύω να βοηθήσει την ομάδα γιατί μπορεί να το κάνει. Ο Τέπιτς σε αντίθεση με τον Καλάθη είναι πολύ πιο έμπειρος στα ευρωπαϊκά δεδομένα, έχει παίξει Ευρωλίγκα με την Παρτιζάν. Δεν είναι εύκολο πράγμα να μπαίνεις κατευθείαν στα βαθιά, να πηγαίνεις να παίξεις σε ένα Ευρωμπάσκετ, να πας να παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός, είναι πολύ δύσκολο. Όσο ταλαντούχος και να είσαι ,χρειάζεται αρκετός χρόνος προσαρμογής, διότι μπαίνεις σ’ ένα σύστημα που όλα πρέπει να τα κάνεις τέλεια και ολοκληρωμένα. Και τα δύο παιδιά είναι πολύ ταλαντούχα, σίγουρα ο Τέπιτς είναι πιο έμπειρος, καθώς γνωρίζει καλύτερα την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και ξέρει την σημαίνει Ευρώπη, πώς είναι οι άμυνες, πόσο κλειστές είναι, πολλά πράγματα σε αντίθεση με τον Νικ. Πιστεύω σε αυτόν τον τομέα είναι λίγο πιο έτοιμος”.
Για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ατλέτικο Μαδρίτης: “Στον αθλητισμό, οτιδήποτε γίνει μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής, ειδικά στο ποδόσφαιρο, έχεις ελπίδες. Ο Παναθηναϊκός ήταν και λίγο άτυχος που κληρώθηκε με μία τόσο δυνατή ομάδα. Από κει και πέρα, σίγουρα θα παλέψει στην Ισπανία και εύχομαι στα παιδιά καλή επιτυχία”.