Σπανούλης και Γκριν πήραν από το χέρι τον Ολυμπιακό

Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο τουρνουά του Ηρακλείου ήταν αν μην τι άλλο επιτυχημένο. Με πρωταγωνιστές τους Σπανούλη και Γκριν οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν με 8ι6-74 του Ερυθρού Αστέρα και έδειξαν ότι βρίσκονται στο σωστό αγωνιστικό δρόμο.

Σπανούλης και Γκριν πήραν από το χέρι τον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Φρέσκος και ωραίος και με τον κόσμο στο πλευρό του στο Ηράκλειο ο Ολυμπιακός.

Και με επιστροφή του Πάτρικ Γιανγκ μετά από σχεδόν ένα χρόνο που πέρασε εκτός παρκέ εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του.Αλλά επέστρεψε ορεξάτος και με καλές συνεργασίες με τον Σπανούλη βασικά στα παρκέ.

Ο Ολυμπιακός στο ρελαντί κέρδισε εύκολα με 86-74 τον πάντα υπολογίσιμο και με θετική πορεία πέρσι στην Ευρωλίγκα Ερυθρό Αστέρα και ευχαρίστησε και τους φίλους του που έφτιαξαν κανονική κερκίδα στην Κρήτη.

Και συνολικά έδειξε αρκετά έτοιμος για την εποχή,κάτι που πάντως έχει ερμηνεία και στο ότι η ομάδα έχει χρόνια ίδιο κορμό αλλά και προπονητή πλέον. Και συνεπώς είναι πιο έτοιμη σε αυτοματισμούς και τα σχετικά και ας μπήκαν και μερικά νέα πρόσωπα. Η ελληνική ομάδα που θα παίξει πλέον στον τελικό του τουρνουά την Κυριακή στις 20.30 με την Εφές πήρε από νωρίς διαφορές 10-15π(31-18 ) και απλά είχε μικρές για την εποχή διακυμάνσεις στην αποδοσή του στην συνέχεια.

Σπανούλης και Γκριν πήραν από το χέρι τον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ομως συνολικά παίρνει καλό βαθμό και ειδικά στο πρώτο μέρος είχε 44π χωρίς να έχει τρίποντο(2/8) αλλά με εξαιρετικά ποσοστά στα δίποντα(17/22). Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και λογικά αλλά ο Σφαιρόπουλος δεν ανησυχεί καθόλου.Αυτά που ήθελε τα είδε.Η ομάδα του πίεζε αποτελσματικά στην άμυνα και έτρεχε στο ανοιχτό γήπεδο και το τρανζίσιον πολλές φορές όπως αναδεικνύουν και οι 12 ασίστ στο πρώτο μέρος.Ο Σπανούλης που ξεκίνησε με τον Μάντζαρη έιναι σε καλή κατάσταση καθώς δεν είχε επιβάρυνση με την Εθνική.

Ο νέος Αμερικανός, ο Γκριν είχε 11π από το ημίχρονο κιόλας και όπως γράψαμε σε άλλο ρεπορτάζ παίρνει και τον ρόλο του Σπανούλη στην επίθεση. Γενικά ο Ολυμπιακός που πολλές φορές ανησυχεί ο κόσμος του για την έφεση στο σκοράρισμα, είχε πολύ σκορ και με πολλούς τρόπους και εκτελεστές και οι 86π το πιστοποιούν. Και γύρισε και ο Γιανγκ και έχει 3 ψηλούς μαζί με Μιλουτίνοφ που ξεκίνησε και Μπιρτς, πρώτης γραμμής στο σέντερ.

Ο χρόνος μοιράστηκε,όλοι και ιδιαίτερα ο Παπανικολάου με πολύ διάθεση και όρεξη. Ο Αστέρας μείωσε μέχρι 7π αλλά δεν απείλησε ποτέ. Τεστ σοβαρό και θετικό απόλυτα για τους "ερυθρόλευκους" και νέο ραντεβού με την δυνατή Εφές πάλι στο Ηράκλειο την Κυριακη.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 47-34, 67-58, 86-74

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 14, Μπιρτς 5, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 5, Σπανούλης 15, Αγραβάνης, Μιλουτίνοβ 4, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 11, Χάκετ 3, Λοτζέσκι 8, Αθηναίου

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ρέμπιτς 2, Ντάνγκουμπιτς 7, Μίτροβιτς 8, Λάζιτς 8, Ντόμπριτς 2, Σιμόνοβιτς 7, Τζένκινς 5, Γιόβιτς 6, Κούζμιτς 12, Μπιέλιτσα 12

News 24/7

24MEDIA NETWORK