Sports Illustrated: "Πώς η εκτόξευση του Αντετοκούνμπο εξηγεί το μέλλον του Μπεν Σίμονς"

Το "Sports Illustrated", αφού αρχικά αποθεώνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα κατορθώματά του το τελευταίο διάστημα, τον χρησιμοποιεί ως παράδειγμα για να εξηγήσει την μελλοντική πορεία του ιδιαίτερα ταλαντούχου Μπεν Σίμονς από το NCAA στο NBA.

Sports Illustrated: "Πώς η εκτόξευση του Αντετοκούνμπο εξηγεί το μέλλον του Μπεν Σίμονς"

Τα κατορθώματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο γίνονται γι' ακόμη μία φορά θέμα συζήτησης στην Αμερική. Αυτή τη φορά, το " Sports Illustrated" παρουσιάζει την πορεία του Greek Freak στο τελευταίο διάστημα, αποθεώνοντας τον Έλληνα άσο, ενώ στη συνέχεια τον χρησιμοποιεί ως παράδειγμα για να δικαιολογήσει την μελλοντική πορεία του ταλαντούχου Μπεν Σίμονς στον μαγικό κόσμο του NBA.

"Απ' τη στιγμή που το ημερολόγιο δείχνει 'Μάρτιος', δεν έχουμε πολλές εκπλήξεις. Οι καλύτερες ομάδες παραμένουν καλύτερες (Σπερς, Γουόριορς, Καβαλίερς). Οι ομάδες που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα (Πέλικανς, Κινγκς, Ρόκετς) διατηρούν τα ίδια προβλήματα. Ακόμα κι καλύτεροι νέοι παίκτες έχουν επιβεβαιώσει εδώ και καιρό πως το μέλλον τους ανήκει (Κάρλ-Άντονι Τάουνς, Κρίσταπς Πορζίνγκις). Ύστερα από τέσσερις ή πέντε μήνες, όπως κι αν κυλήσει η ιστορία, έχουμε κατανοήσει πλήρως τα πράγματα. Όλοι είναι έτοιμοι για τα πλέι οφ.

Όμως... Έχετε δει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τις τελευταίες εβδομάδες;", αναφέρει αρχικά ο Άντριου Σαρπ.

Στη συνέχεια, ο γνωστός αρθρογράφος παρουσιάζει τα κατορθώματα του Αντετοκούνμπο το τελευταίο διάστημα, στηρίζοντας την άποψή του στις κορυφαίες φάσεις που έχει πραγματοποιήσει ο "Giannis", όπως η εντυπωσιακή προσποίηση και το κάρφωμα κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς.

"Από τα μέσα Φεβρουαρίου, ο Αντετοκούνμπο έχει κατά μέσο όρο 19.6 πόντους, 9.6 ριμπάουντ, 8.1 ασίστ, 2 μπλοκ και 1,7 κλεψίματα με 50% στα σουτ εντός πεδιάς. Δείτε τον πίνακα που παρουσιάζει τις πιο αποτελεσματικές πεντάδες μετά το διάλειμμα για το All Star Game. Θα δείτε τις πεντάδες των Γουόριορς, Σπερς, Χοκς, Καβς, Θάντερ και δύο των... Μπακς".

Sports Illustrated: "Πώς η εκτόξευση του Αντετοκούνμπο εξηγεί το μέλλον του Μπεν Σίμονς"

"Την εφετινή σεζόν η ομάδα του Μιλγουόκι ήταν μία απογοήτευση, ύστερα από την επιτυχία να βρεθούν στα πλέι οφ την περασμένη χρονιά. Όμως, η... αφύπνιση του Γιάννη.

Είναι τρομακτική. Είναι θρυλική. Είναι μία μηχανή τριπλ νταμπλ, που αγωνίζεται ως πόιντ γκαρντ και μαρκάρει σαν πάουερ φόργουορντ, αλλά ακόμα και τώρα, έχεις την αίσθηση πως απλά έχει... ξύσει την επιφάνεια. Έχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια των Μπακς και δεν έχω ιδέα τι κάνει αυτή η ομάδα ή τι ακριβώς συμβαίνει.

Υπήρξε ακόμα ένα highlight που τράβηξε την προσοχή μου την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Γιάννης έφυγε στην πλάτη των αμυντικών, δέχθηκε την μπάλα και την πάσαρε απευθείας στον Γκρεγκ Μονρό, οποίος έδωσε στον αμαρκάριστο Τζέριντ Μπέιλες που σκόραρε για τρεις. Όλα συνέβησαν μέσα σε τρία δευτερόλεπτα. Έδειξε τόσο εύκολο και η άμυνα ήταν αβοήθητη".

Ο αρθρογράφος αναφέρει ως παράδειγμα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για να δικαιολογήσει την άποψή του για τον Μπεν Σίμονς, ο οποίος αγωνίζεται στο NCAA με τη φανέλα των LSU Tigers και θεωρείται ένα από τα "next big thing" του NBA. Ο 20χρονος άσος έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τα οποία θα μπορούσαν να τον μετατρέψουν στον επόμενο πόιντ φόργουορντ του NBA.

Ο Σαρπ επικεντρώνονται στην αδυναμία και των δύο να πετύχουν σουτ τριών πόντων, με τον Σίμονς να έχει επιχειρήσει μόλις 3(!) τρίποντα σ' όλη τη χρονιά. Όμως, το συγκεκριμένο μειονέκτημα, βάσει των κατορθωμάτων του Γιάννη, δεν μπορεί να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην εξέλιξή του και στην μετατροπή του σ' έναν All Star παίκτη.

Sports Illustrated: "Πώς η εκτόξευση του Αντετοκούνμπο εξηγεί το μέλλον του Μπεν Σίμονς"

"Τόσο ο Σίμονς όσο κι ο Αντετοκούνμπο μπορούν να μαρκάρουν στη μία φάση έναν πάουερ φόργουρντ και στην επόμενη να κατεβάζουν την μπάλα ως πόιντ γκαρντ. Αυτό τους επιτρέπει να δημιουργούν... χαοτικές καταστάσεις στις αντίπαλες άμυνες, οι οποίες και αλλάζουν τα μαρκαρίσματα προκειμένου να τους αντιμετωπίσουν".

Ο Σίμονς υστερεί σε σχέση με τον Γιάννη σε θέμα... μεγέθους άκρων, αλλά υπερκαλύπτει τη συγκεκριμένη αδυναμία με την αίσθηση που έχει κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και με τις ικανότητές του.

"Αν ένας μελλοντικός All Star παίκτης όπως είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί το... ταβάνι του Σίμονς, τότε δεν αξίζει το Νο.1 του ντραφτ; Αν τελικά δεν το αξίζει έχει να κάνει με την σκέψη των ομάδων πως το ταβάνι του Μπράντον Ίγκραμ είναι πιο ψηλό από αυτό του Σίμονς.

Αυτό που είναι πιο σπουδαίο όταν παρακολουθείς την εξέλιξη του Γιάννη είναι πως μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες, κανείς δεν είχε ιδέα τι μπορεί να κάνει βάσει μεγέθους και αγωνιστικών στοιχείων. Εμείς, απλά, ξέραμε πως θα είναι κάτι σπουδαίο...".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αντετοκούνμπο: Τα διαμάντια είναι παντοτινά

Νέα νίκη για Μπακς με double-double Αντετοκούνμπο

ΤOP-10 με "διπλό" Αντετοκούνμπο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK