Σταυρακόπουλος στο contra.gr

Ηταν ένας από τους πρωταγωνιστές της άνετης νίκης (2ης συνεχόμενης φέτος) επί του Ολυμπιακού και είναι από τους βασικούς παίκτες του Πανιώνιου. Ο λόγος για τον Τζανή Σταυρακόπουλο, ο οποίος μίλησε στο Contra.gr για την επόμενη μέρα του θριάμβου, αλλά και για τους στόχους των "κυανέρυθρων" που πλέον έχουν βλέψεις για την οχτάδα που οδηγεί στα πλέι-οφ. "Ο χρόνος είναι υπέρ μας και σιγά-σιγά ανεβαίνουμε"

Σταυρακόπουλος στο contra.gr
Ηταν ένας από τους πρωταγωνιστές της άνετης νίκης (2ης συνεχόμενης φέτος) επί του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Τζανή Σταυρακόπουλο, ο οποίος μίλησε στο Contra.gr για την επόμενη μέρα του θριάμβου, αλλά και για τους στόχους του Πανιώνιου που πλέον έχει βλέψεις για την οχτάδα που οδηγεί στα πλέι-οφ.
- Ηταν "οξυγόνο" για τη συνέχεια η νίκη επί του Ολυμπιακού;

"Ηταν μια σημαντική νίκη σε ένα οριακό για εμάς παιχνίδι. Ηταν δύσκολος αγώνας και ξέραμε ότι θα συγκριθεί με αυτό του πρώτου γύρου, όπου οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Γνωρίζαμε καλά πως αν κερδίζαμε, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Υστερα από αυτή τη νίκη, μπορούμε το κάτι παραπάνω".

- Ποιο ήταν το "κλειδί" της νίκης;

"Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός πως το παιχνίδι για εμάς ήταν "χωρίς αύριο". Ξέραμε πως με νίκη θα παίρναμε βαθιά βαθμολογική ανάσα και θα πλησιάζαμε ακόμα και στην οχτάδα. Γνωρίζαμε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει απουσίες, αλλά παρ'όλα αυτά τον σεβόμασταν γιατί προερχόταν από μεγάλες νίκες και γενικά ήταν ανεβασμένος τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά".

- Τώρα αλλάζουν οι στόχοι;

"Ναι. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η νίκη επί του Ολυμπιακού μας επιτρέπει το κάτι παραπανω. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στα υπόλοιπα παιχνίδια για να κυνηγήσουμε την οχτάδα. Πρέπει να κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωρίστα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Είναι ένα δύσκολο ματς, σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα".

- Περίμενες στην αρχή της χρονιάς ότι ο Πανιώνιος θα παλεύει για να γλιτώσει τον υποβιβασμό;

"Με βάση το υλικό που έχουμε, όχι, δεν το περίμενα. Εχουμε πολύ καλούς παίκτες και δεν αξίζαμε τέτοια πορεία. Απλώς, αρχίσαμε αργά την προετοιμασία, αφού δεν είχαν μαζευτεί όλοι οι παίκτες, ενώ πρέπει να αναλογιστούμε και το γεγονός πως είμαστε μια νέα ομάδα. Μόνο ο Φαλέκας έχει μείνει από το περυσινό ρόστερ και όπως καταλαβαίνεις χρειαζόταν κάποιο διάστημα για να "δέσουμε". Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σιγά-σιγά ανεβαίνουμε και δείχνουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας".

- Οσον αφορά το πρωτάθλημα γενικότερα, πιστεύεις ότι χρειαζόταν μια ομάδα σαν τον Μαρούσι, για να ανέβει το ενδιαφέρον;

"Σίγουρα. Είναι πολύ καλό που υπάρχει μια ομάδα σαν το Μαρούσι που "κοντράρει" στα ίσα τις μεγάλες ομάδες και βρίσκεται δίκαια στη πρώτη θεση. Κανει καλό για όλους".

- Με βάση τα ρόστερ των ομάδων και τις μεταγραφικές κινήσεις, πίστευες ότι το Μαρούσι θα "κοντράρει" τον Παναθηναϊκό που ήταν θεωρητικά το μεγάλο φαβορί για την 1η θέση;

"Σίγουρα όχι. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα αξιόλογο ρόστερ με πολύ καλούς παίκτες. Είναι μια ομάδα με τεράστιες δυνατότητες. Από την άλλη το Μαρούσι είναι μια ομάδα με φιλοδοξίες, με έναν γνωστό για τις δυνατότητές του προπονητή και με μια διοίκηση που είναι τυπική, κοντά στην ομάδα και πληρώνει στην ώρα της. Κανείς δεν περίμενε ότι το Μαρούσι θα κάνει τέτοια πορεία, ωστόσο βρίσκεται δίκαια στη κορυφή. Απλώς, ο Παναθηναϊκός έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, σαν κι εμάς. Αργησαν να κάνουν προετοιμασία, ο κ.Ομπράντοβιτς δεν είχε όλους τους παίκτες μαζί του από την αρχή και λογικό είναι να αργήσει το "χτίσιμο". Πιστεύω, ότι με την πάροδο του χρόνου ο Παναθηναϊκός θα ανέβει και θα επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορι".

- Πιστεύεις ότι το Μαρούσι θα κάνει την υπέρβαση;

"Δεν πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οχι γιατί δεν είναι καλή ομάδα, αλλά γιατί ο Παναθηναϊκός ξέρει να υπερασπίζεται τον τίτλο του. Πιστεύω ότι οι δύο ομάδες θα φτάσουν στον τελικό, αλλά δεν νομίζω να χάσει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός".

- Κλείνοντας, θέλεις να πεις κάτι στον... Τζανή Σταυρακόπουλο;

"Θέλω να είμαι καλά και να έχω την υγεία μου. Οσο ο Πανιώνιος θα ανεβαίνει και θα είναι καλά, το ίδιο θα ισχύει και για μένα. Εύχομαι να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK