Στέλιος Ρόκκος-Νίκος Ζήσης: Παράλληλοι δρόμοι με μια κοινή αλήθεια

Στο πλαίσιο του The Unplagued Concert όπου 16 μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού συναντούν 16 τραγουδιστές της ελληνικής σκηνής σε ένα μουσικό challenge για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας την περίοδο του κορονοϊού, Νίκος Ζήσης

Στέλιος Ρόκκος-Νίκος Ζήσης: Παράλληλοι δρόμοι με μια κοινή αλήθεια

Είναι μια σπάνια αρετή να το ξέρεις τι θέλεις στη ζωή και να το κυνηγάς μέσα από τον δικό σου, ενίοτε μοναχικό δρόμο. Ο Στέλιος Ρόκκος και ο Νίκος Ζήσης, δυο μπαρουτοκαπνισμένες φιγούρες του πενταγράμμου και του μπάσκετ, συναντήθηκαν απόψε στο The Unplagued Concert By 24MEDIA. Η παρουσία τους σε αυτήν την ξεχωριστή συνάντηση της μουσικής με τον αθλητισμό είναι βέβαιο πως θα συζητηθεί.

Ο Ρόκκος συνθέτει μουσική από την δεκαετία του '80 μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για μια από τις πιο ιδιόμορφες περιπτώσεις Ελλήνων μουσικοσυνθετών/ερμηνευτών, καθώς σε όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορεί προσωπικές δισκογραφικές δουλειές ή συμμετέχει στα άλμπουμ τρίτων δείχνει μια αξιοπρόσεκτη άνεση, είτε συνεργάζεται με τον Τόλη Βόσκόπουλο, τον Γιάννη Πλούταρχο, τον Αντώνη Ρέμο και τον Θέμη Αδαμαντίδη είτε δοκιμάζεται σε πιο pop μονοπάτια, δίπλα στον Σάκη Ρουβά, τον Γιάννη Βαρδή και τον Δήμο Αναστασιάδη.

Από την άλλη πλευρά, ο Ζήσης, από την εποχή που άνοιξε για πρώτη φορά τα 'φτερά' του, ώστε να 'πετάξει' εκτός ελληνικών συνόρων, μέχρι και σήμερα, με την επιστροφή του εκεί που αγάπησε και αγαπήθηκε, στην ΑΕΚ, έστρωσε τον δικό του μπασκετικό δρόμο μέσα από διακρίσεις και συνεργασίες που γράφτηκαν με φωτεινά γράμματα στη Βίβλο του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ. Έζησε την τελευταία 'χρυσή' εποχή του ιταλικού μπάσκετ, παίζοντας στις Μπενετόν Τρεβίζο (2005-2007) και Μοντεπάσκι Σιένα (2009-2012). Εμβόλιμα, πέρασε και από την Μόσχα, όπου σφράγισε μια επιτυχημένη θητεία κατακτώντας την Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ. Ακολούθησαν νέα ταξίδια, νέες ένδοξες στιγμές στο ρόστερ των Μπιλμπάο, ΟΥΝΙΚΣ Καζάν και Φενέρμπαχτσε. Η θητεία του στην Μπάμπεργκ διήρκεσε 4 χρόνια (2015-2019), όπου ξεχώρισε ως ένας εκ των κορυφαίων ξένων στην ιστορία της γερμανικής ομάδας. Ο δρόμος του ήταν πάντα βαθιά προσωπικός και μοναχικός, με τα αυτιά διαρκώς κλειστά στις 'Σειρήνες' που τον ζητούσαν πίσω στην πατρίδα. Το έκανε και αυτό, με τον δικό του τρόπο.

Η σύμπραξη Ρόκκου-Ζήση για τις Μουσικές Αγάπες οφείλεται σε ένα challenge του δευτέρου προς τον πρώτο. Ο διάσημος τραγουδιστής το αποδέχθηκε, επιλέγοντας ένα ιδιαίτερο τραγούδι: "Θα του πω ένα τραγούδι που γράφτηκε για τη δική μου αγαπημένη τις ημέρες της καραντίνας, γιατί πολλές φορές ξεχνάμε πόσο σημαντικός είναι ο άνθρωπος που μας στέκεται στα δύσκολα, ο άνθρωπος με τον οποίο πορευόμαστε, ο άνθρωπος που είναι δίπλα μας σε όλα. Και αυτός με τη σειρά του να το αφιερώσει στη Φανή (σ.σ. η σύζυγος του Ζήση)".

Η αναμονή έφτασε στο τέλος της, πάτα Play:

Το The Unplagued Concert By 24MEDIA είναι μια φιλανθρωπική εκδήλωση όπου 16 καλλιτέχνες δέχθηκαν την πρόκληση να τραγουδήσουν unplugged ύστερα από προσωπική πρόσκληση κορυφαίων αθλητών, προπονητών και ανθρώπων του αθλητισμού, σίγουρα θα εκτιμηθεί έξτρα από όλους εκείνους που ακολουθούν πιστά και με ευλάβεια τον δικό τους, ξεχωριστό δρόμο ζωής.

* Στήριξε κι εσύ το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις κοινωνικές δομές που πλήττονται από τον κορονοϊό. Μπες στο site mousikesagapis.gr και κάνε τη δωρεά σου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK