Στέρλινγκ: "Ζητώ συγγνώμη, έκανα ένα λάθος"

Ο Ντόναλντ Στέρλινγκ τοποθετήθηκε για πρώτη φορά εκτενώς για όλα όσα του καταλογίζονται σχετικά με το ρατσιστικό παραλήρημα που είχε σε συνομιλία του με τη Β. Στιβιάνο, η οποία ηχογραφήθηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα. Ο ισχυρός άνδρας των Κλίπερς μίλησε στο CNN.

Στέρλινγκ: "Ζητώ συγγνώμη, έκανα ένα λάθος"

"Όταν ακούω την ηχογραφημένη συνομιλία απορώ κι εγώ πώς είπα τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω πώς η κοπέλα αυτή με έκανε να πω αυτά τα λόγια", τόνισε ο 80χρονος ενώ παραδέχτηκε πως του την είχαν στημένη: " Ναι, έφαγα το δόλωμα. Δεν μιλάω έτσι εγώ, δεν μιλάω για ανθρώπους, αλλά για ιδέες ή άλλα πράγματα.

Δεν είμαι ρατσιστής. Έκανα ένα λάθος, απολογούμαι γι’ αυτό και ζητώ συγχώρεση. Δεν έχω το δικαίωμα να κάνω ένα λάθος μετά από 35 χρόνια; Είμαι καλό μέλος του ΝΒΑ, αγαπώ τη λίγκα και τους συνεργάτες μου. Δικαιούμαι κι εγώ ένα λάθος, ακόμη κι αν είναι τόσο σοβαρό. Δεν θα το ξανακάνω. Αν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες θεωρούν πως δικαιούμαι μια ακόμη ευκαιρία, θα μου τη δώσουν".

Για τον λόγο που μέχρι τώρα δεν είχε ζητήσει συγγνώμη, είπε: "Ήμουν συντετριμμένος ψυχολογικά. Ο λόγος που είναι τόσο σκληρό για μένα είναι ότι έκανα λάθος. Εγώ προκάλεσα αυτό το πρόβλημα και δεν ξέρω πώς να το διορθώσω τώρα".

Για τον Μάτζικ Τζόνσον στον οποίο είχε αναφερθεί στην ηχογραφημένη συνομιλία και ο οποίος φέρεται να επιθυμεί να αγοράσει τις μετοχές του στους Κλίπερς, είπε: " Αν είπα κάτι λάθος, ζητώ συγγνώμη. Είναι καλός άνθρωπος. Δηλαδή τι να πω; Αν έχει κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τις μειονότητες; Δεν το νομίζω. Είναι σπουδαίος, αλλά όχι καλό παράδειγμα για τα παιδιά στο Λος Άντζελες".

Διαβάστε ακόμη

Στέρλινγκ: "Είμαι Εβραίος, δεν είμαι ρατσιστής"

Οι χαρακτηρισμοί του Ντομινίκ για τον Στέρλινγκ

Σχόλιο Τ. Μαγουλά: Βρίζει μαύρους, γυναίκες και τον Μαρντί Κόλινς

Σάλος με το σκάνδαλο του ιδιοκτήτη των Κλίπερς

News 24/7

24MEDIA NETWORK