Στη Λαμία η έδρα του Πανελλήνιου!

Η Λαμία είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Πανελλήνιο. Η συμφωνία επικυρώθηκε την Πέμπτη. Ο Μίνως Κυριακού έδωσε τα χέρια με το δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά και πλέον το "Χαλκιοπούλειο" θα αποτελεί τη νέα έδρα των Ολυμπιονικών εντός κι εκτός συνόρων (Α1, Κύπελλο και Eurocup).

Στη Λαμία η έδρα του Πανελλήνιου!
Είναι η πρώτη φορά που η πρωτεύουσα της Φθιώτιδας θα εκπροσωπηθεί με ομάδα στην Α1. Η πολυετής προσπάθεια του τοπικού Ιωνικού, ο οποίος έφτασε μέχρι την Α2, δεν είχε στεφθεί από επιτυχία, ενώ την περίοδο 2002-03 η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε εκεί μόνο για τους ευρωπαϊκούς αγώνες της.

" Θεωρούμε ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή, μεταφέροντας την αγωνιστική έδρα της ομάδας μας στη Λαμία", δήλωσε μεταξύ άλλωνο Μίνωας Κυριακού, ενώ ο κ. Κοτρωνιάς έδωσε την υπόσχεση πως ο Πανελλήνιος " θα βρει μια ζεστή έδρα και φιλάθλους που έχουν δείξει την αγωνία τους για το Μπάσκετ".

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες δεν θα φιλοξενούνται απλώς στην πόλη. Θα γίνουν μόνιμοι κάτοικοι Λαμίας σε μια προσπάθεια να δεθούν με την τοπική κοινωνία και να γίνουν αποδεκτοί. Ήταν ένας από τους "όρους" που έπεσαν στο τραπέζι προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη συνεργασία.
Η ΚΑΕ Πανελλήνιος, στη σχετικήανακοίνωσή της, ανέπτυξε τους τέσσερις άξονες της συγκεκριμένης συνεργασίας. Αυτοί είναι:

- Η προβολή του μπάσκετ στην περιφέρεια και ιδιαίτερα σε μία πόλη που φημίζεται για την "μπασκετική της ταυτότητα" και βρίσκεται σε νευραλγικό σημείο της χώρας.

- Η διάδοση του μπάσκετ και του αθλητικού πνεύματος στη νεολαία μίας ευρύτερης περιοχής της χώρας, που ασφαλώς αξίζει να διαθέτει μία ομάδα διεθνών προδιαγραφών στον γεωγραφικό της χώρο.

- Η αναβάθμιση, οικονομική και αθλητική της πόλης, καθώς και η ενίσχυση της διεθνούς προβολής της, μέσω της συμμετοχής του Πανελληνίου στο Eurocup και της ενεργούς παρουσίας του στα διεθνή FORΑ του μπάσκετ.

- Η δημιουργία ενός νέου "πνεύμονα" για το ελληνικό μπάσκετ, σε μία δοκιμασμένη φίλαθλα περιοχή, δεδομένου ότι στον άξονα Αθηνών - Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχει καμία άλλη πόλη, που να φιλοξενεί ομάδα που να μετέχει στην Α1 κατηγορία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK