Στην αγορά για προπονητή: Οι υποψήφιοι για τον "πράσινο" πάγκο

Ο Αργύρης Πεδουλάκης παραιτήθηκε και ο Παναθηναϊκός ψάχνει επειγόντως για προπονητή, αφού ο χρόνος πιέζει. Ο Πίνι Γκέρον και οι άλλοι υποψήφιοι για την τεχνική ηγεσία του "τριφυλλιού".

Στην αγορά για προπονητή: Οι υποψήφιοι για τον "πράσινο" πάγκο

Με τη σεζόν να έχει ήδη αρχίσει ο Παναθηναϊκός δεν είναι εύκολο να βρει προπονητή. Τουλάχιστον όχι στα κυβικά που θέλει. Ικανό δηλαδή να επιβληθεί στ' αποδυτήρια, να διαχειριστεί παίκτες με προσωπικότητα, να έχει επιδείξει έργο και φυσικά να κάνει "γκελ" στον κόσμο. Διότι χρόνος για χάσιμο και πειραματισμούς δεν υπάρχει και η ανάγκη για ύπαρξη μιας ισχυρής προσωπικότητας στον πάγκο που θ' αλλάξει είναι τεράστια.

Οι λύσεις στην αγορά είναι λίγες. Διότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν μπορεί να πάει σε επιλογές τύπου Κολέ (άχρωμος) ή Σάσα Ομπράντοβιτς (όχι άλλος Σέρβος).

Τι απομένει;

- Ο Πίνι Γκέρσον. Με τον Ισραηλινό επαφή δεν έχει γίνει ακόμη (ίσως υπάρξει μέχρι το βράδυ). Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει εξαιρετική σχέση με τον πρώην προπονητή της Μακάμπι Τελ Αβίβ και του Ολυμπιακού και προσφάτως είχε δηλώσει ότι ήταν λάθος του που δεν συνεργάστηκε μαζί του στο παρελθόν, χωρίς παράλληλα ν' αποκλείσει τίποτα για το μέλλον. Ο Γκέρσον είναι διαχειριστής προσωπικοτήτων, αρκεί μια ματιά στη Μακάμπι των Γιασικεβίτσιους, Πάρκερ, Βούισιτς για να καταλάβει κανείς πόσο... ισχυρός είναι στ' αποδυτήρια παίζοντας πολύ και με την ψυχολογία. Συν τοις άλλοις έχει συνεργαστεί άριστα με τον Γιάννη Μπουρούση, ενόσω συνυπήρξαν στον Ολυμπιακό.

- Ο Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός προπονητής με την πολυετή θητεία στην Μπαρτσελόνα είναι ένας προπονητής που πάντα άρεσε και εξακολουθεί ν' αρέσει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αφού διαχειρίστηκε δυνατά πρότζεκτ. Από τους "μπλαουγκράνα" έφυγε με κλάματα, αλλά έχει ξεπεράσει την πικρία του και ψάχνεται για νέες προπονητής περιπέτειες. Εκτός Ισπανίας δεν έχει δουλέψει και θα ήθελε πολύ να δοκιμάσει. Το ότι δεν αμείβεται με πολλά χρήματα (στην Ισπανία οι προπονητές είναι... κακοπληρωμένοι με το μπάτζετ να δίνεται στο ρόστερ) είναι ένα βασικό ατού. Γύρω στα 300 χιλιάρικα θα χρειαστούν για τον Ισπανό κόουτς.

- Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός κόουτς είναι στη Ζαλγκίρις έχοντας ανανεώσει το καλοκαίρι το συμβόλαιό του, καθώς δεν προχώρησε το φλερτ με την Μπαρτσελόνα για συγκεκριμένους λόγους. Οι πόρτες του Παναθηναϊκού αντιθέτως είναι ανοικτές μόνιμα. Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα, όταν ο Σάρας ήταν στην Αθήνα για το ματς στην Ευρωλίγκα, λέγεται πως συναντήθηκε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και συνέφαγαν μιλώντας σε πολύ καλό κλίμα, αφού διατηρούν άριστες σχέσεις. Το αν συζήτησαν ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας δεν επιβεβαιώνεται φυσικά.

Τώρα, αν από το γεγονός πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήθελε να προσθέσει στο σταφ άνθρωπο που ν' ασχολείται με το επιθετικό πλάνο, δεν αποκλείεται να προκύψει και υποψήφιος τύπου Κοκόσκοφ. Ο οποίος είχε απασχολήσει στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οβοηθός που δεν... ήθελε ο Πεδουλάκης
Τέλος ο Πεδουλάκης, Γκέρσον το πρώτο όνομα

News 24/7

24MEDIA NETWORK