Στην Κορέα εφηύραν τον πιο αδιανόητο κανονισμό μπάσκετ

Με παπούτσια ή χωρίς; Διότι για να παίξεις μπάσκετ στο εγχώριο πρωτάθλημα θα πρέπει να είσαι μέχρι δύο μέτρα. Ψηλότερος κόβεσαι...

Milwaukee Bucks' Jabari Parker wipes his face with his jersey during the first half of the team's NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Wednesday, April 11, 2018, in Philadelphia. (AP Photo/Chris Szagola)
Milwaukee Bucks' Jabari Parker wipes his face with his jersey during the first half of the team's NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Wednesday, April 11, 2018, in Philadelphia. (AP Photo/Chris Szagola) AP PHOTO/CHRIS SZAGOLA

Περιορισμός ύψους! Αυτός είναι ο νέος κανονισμός που θέτει η κορεάτικη λίγκα για τους μη γηγενείς παίκτες που θα υπογράφουν οι ομάδες.

Ο κανονισμός μάλιστα έχει δύο σκέψη. Διότι ο ένας ξένος θα πρέπει να μην είναι ψηλότερος από δύο μέτρα και ο δεύτερος να είναι κοντύτερος των 186 εκατοστών!

Ο λόγος; Σύμφωνα με τους επιτελείς, το σπορ θα γίνει πιο ταχύ και ελκυστικότερο στο μάτι του θεατή, αφού θα μπορέσει να συναγωνιστεί σε δημοφιλία το βόλεϊ που τα τελευταία χρόνια έχει τα πρωτεία. Το ότι θα πέσει η ποιότητα μάλλον δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα.

Ο Ντέιβιντ Σίμον, ο Αμερικάνος αρχισκόρερ του πρωταθλήματος, έμεινε με το στόμα ανοικτό όταν άκουσε τα μαντάτα. Ο ίδιος είναι 2μ02 και δεν έχει δικαίωμα να ξαναβγάλει δελτίο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK