Στο αεροπλάνο για Ιαπωνία η Σλοβενία

Στο αεροπλάνο για Ιαπωνία η Σλοβενία
Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια οποιασδήποτε διοργάνωσης μόνο απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει. Έστω και αν ένας απλός αγώνας κατάταξης για τις θέσεις 5-8 χαρίζει πρόκριση στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Σλοβενία, πάντως, έδειξε λιγότερο επηρεασμένη από την ήττα στον προημιτελικό από τη Γερμανία και επικράτησε της Κροατίας με 89-80 παίρνοντας το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο για την Ιαπωνία.

Παρά το δυνατό ξεκίνημα των Κροατών, οι οποίοι προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 27-19, οι παίκτες του Αλες Πίπαν βρήκαν τον τρόπο να αντεπιτεθούν κλείνοντας με το πέρασμα του χρόνου την ψαλίδα της διαφοράς (40-43 ημίχρονο). Κύριος υπαίτιος της ανάκαμψης ήταςένας παγκίτης, ο Αλεξάντερ Τσάπιν. Ο τέως γκαρντ του Πανελλήνιου με πόντους από την περιφέρεια ισορρόπησε το ματς αλλάζοντας παράλληλα την ψυχολογία. Εξάλλου, ο Νεστέροβιτς θυμήθηκε τον καλό εαυτό του, ενώ πολύτιμες βοήθειες και πόντους πρόσφερε επίσης ο πάντα θετικός Μπρέζετς.

Από τη στιγμή μάλιστα που οι Σλοβένοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ (46-45), το συγκρότημα του Σπάχια παρέδωσε τα όπλα μήν έχοντας πολλές εναλλακτικές λύσεις. Ο Γιάκα Λάκοβιτς δεν έχασε την ευκαιρία και με προσωπικές ενέργειες δημιούργησε αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στις δυο ομάδες. Οι Γκίριτσεκ και Μπάγκαριτς επεδίωξαν να αλλάξουν την κατάσταση, όμως οι "πράσινοι" είχαν ήδη επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για την Άπω Ανατολή. Δεν υπήρχαν άλλωστε οι πόντοι του Κασούν (τραυματίστηκε στον προημιτελικό με την Κροατία), ενώ δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Πλάνινιτς.

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 40-43, 58-51, 89-80
Σλοβενία: Λάκοβιτς 20 (1), Τσάπιν 14 (4), Μπετσίροβιτς 14 (1), Νεστέροβιτς 10, Νάχμπαρ 7 (1), Λόρμπεκ 11 (1), Μίλιτς 1, Μάραβιτς 4, Μπρέζετς 11

Κροατία: Ούκιτς 9 (1), Πόποβιτς 10, Βούισιτς 10, Ζίζιτς 2, Γκίριτσεκ 13 (2), Τόμας 12 (2), Μάμιτς 6 (2), Μπάγκαριτς 13, Ράντσιτς 5 (1)


24MEDIA NETWORK