Στο μικροσκόπιο ο Ράτσα

Η επιτυχία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στηρίζεται στην επιμονή για την λεπτομέρεια. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιεί την πρεμιέρα του στο κύπελλο με τον Ηρακλή στο καταραμένο για τους πρωταθλητές Ιβανώφειο.

Στο μικροσκόπιο ο Ράτσα
Η επιτυχία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στηρίζεται στην επιμονή για την λεπτομέρεια. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιεί την πρεμιέρα του στο κύπελλο με τον Ηρακλή στο καταραμένο για τους πρωταθλητές Ιβανώφειο. Εκεί όπου μετρούν μόνο ήττες τα τελευταία τέσσερα χρόνια αλλά φέτος η ιστορία μοιάζει πολύ διαφορετική με δεδομένο ότι οι "κυανόλευκοι" είναι μία ομάδα αγνώστου ταυτότητας. Όσοι είδαν τον Ηρακλή μιλούν για έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο πολύ χαμηλής δυναμικότητας.

Επειδή τα λόγια είναι πιο ελαφριά από τον αέρα, ο "Ζοτς" θέλει να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη γνώση για την ομάδα ο Ντράγκαν Ράτσα. Υπάρχει όμως το πρόβλημα της προέλευσης των περισσοτέρων παικτών κάτι που κάνει το σκάουτιγκ σχεδόν αδύνατο. Η επόμενη λύση είναι η ανάλυση της φιλοσοφίας του Ντράγκαν Ράτσα. Ο Σέρβος προπονητής έχει αφήσει καλό όνομά στο κυπριακό μπάσκετ με αποτέλεσμα το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού να έχει συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία αναφορικά στο στυλ μπάσκετ που αρέσκεται ο νέος κόουτς του γηραιού και ιδιαίτερα στις άμυνες.

Από ότι φαίνεται οι νταμπλούχοι θα βρεθούν απέναντι σε μία ομάδα αποφασισμένη να απαντήσει στην πίεση με δική της πίεση ενώ στην επίθεση όλοι σουτάρουν από τα 6,25. Υπάρχει βεβαίως τεράστια διαφορά ανάμεσα στο ελληνικό πρωτάθλημα και το κυπριακό, όμως ο Ράτσα έδειξε την μεγαλόνησο ένα διαφορετικό μπάσκετ περισσότερο επικεντρωμένο στην άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη πλήρης αλλά είναι πιθανό ο Κώστας Τσαρτσαρής να μην ξεκινήσει τον αγώνα και θα αγωνιστεί μόνο αν παραστεί ανάγκη. Λίγο πιο έτοιμος εμφανίζεται ο Σκεπάνοβιτς αλλά δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη η μη συμμετοχή του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK