Στο Παγκόσμιο η Λιθουανία

Στο Παγκόσμιο η Λιθουανία
Η Λιθουανία ηττήθηκε από τη Γαλλία στον προημιτελικό χάνοντας την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της, τουλάχιστον όμως κέρδισε μια θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2006 στην Ιαπωνία. Ευχαριστημένος πάντως θα πρέπει να είναι ο Αντάνας Σιρέικα, αφού παρά τις απουσίες μεγάλων αστέρων της ομάδας (Γιασικεβίτσιους, Μασιγιάουσκας, Σονγκάιλα), η ομάδα του πέτυχε να εξασφαλίσει το πολύτιμο εισιτήριο για την Άπω Ανατολή κερδίζοντας τη Ρωσία με 89-78 και θα διεκδικήσει την 5η θέση του τουρνουά.

Οι Ρώσοι πάντως στερήθηκαν τις υπηρεσίες του Αντρέι Κιριλένκο, ο οποίος λόγω ενός τραύματος στο μύτη από τον αγώνα κόντρα στην Ελλάδα δεν πήρε μέρος στην αναμέτρηση. Αυτό πάντως δεν τους επηρέασε καθόλου στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, όπου ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους. Με μπροστάρη τον... αναπληρωματικόΖαχάρ Πασούτιν, η ομάδα του Μπάμπκοφ ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς φτάνοντας τη διαφορά σε διψήφια τιμή (35-25).

Από 'κεί και πέρα, όμως, οι πρωταθλητές Ευρώπης (κατέχουν τον τίτλο μέχρι την Κυριακή) βρήκαν την ψυχραιμία να αντιδράσουν φτάνοντας μάλιστα να προηγηθούν με 53-51. Αν και η "αρκούδα" πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ, οι ελάχιστες επιθετικές λύσεις που διέθετε στην αναμέτρησηδεν της επέτρεψαν να απειλήσει εκ νέου τη Λιθουανία. Αντίθετα, οι "Λιέτουβος" χτυπώντας -κυρίως-από την περιφέρεια πήραν αυτό που ήθελαν.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 44-38, 60-59, 78-89.


Ρωσία: Χόλντεν 14, Φριτζόν 2, Μοργκούνοφ 5, Σαμοϊλένκο 9, Χριάπα 6, Πασούτιν 27, Μόνια 11, Ζεβροσένκο 4

Λιθουανία: Γκινεβίτσιους 7, Ζουκάουσκας 6, Λουκάουσκας 6, Ντ.Λαβρίνοβιτς 10, Σισκάουσκας 12, Γκούστας 13, Σεραπίνας, Κ.Λαβρίνοβιτς 11, Γιανκούνας 19, Γιαφτόκας 5


News 24/7

24MEDIA NETWORK