Στο χείλος του γκρεμού η Μπιλμπάο, αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα
Η Μπιλμπάο δήλωσε αδυναμία να παίξει στην ACB της νέας περιόδου και το μέλλον του μπασκετικού τμήματος είναι αβέβαιο.
Το πρόβλημα είναι φυσικά οικονομικό. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας, το σχέδιο βιωσιμότητας δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα και τασ εμπόδια δεν ξεπεράστηκαν, με αποτέλεσμα η ισπανική ομάδα να μην δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα εντός του χρονικού περιθωρίου που είχε.
” Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και το μέλλον της ομάδας θ’ αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες“, ανακοινώθηκε σχετικά.
Όλα αυτά για μία ομάδα που το 2011, με τον Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο έπαιξε στους τελικούς της λίγκας, τη σεζόν 2011-12 έφτασε στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και την επόμενη (2012-13) διεκδίκησε το τρόπαιο του Eurocup χάνοντας στον τελικό!