Στον δρόμο για "16"

Στον δρόμο για "16"
Ολα μοιάζουν και μπορούν να παραμείνουν ιδανικά για τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη το βράδυ στα Πατήσια (20:40). Στο κλειστό του Σπόρτιγκ οι "πράσινοι" υποδέχονται την αδιάφορη ΚΡΚΑ για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα, με απόλυτο στόχο να τσεκάρουν το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω απο τα μέτρα της ελληνικής ομάδας και το μόνο που απομένει είναι να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο.

Κατόπιν, σύμφωνα με τον τεχνικό της ομάδας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα υπάρξει ένας μίνι απολογισμός: "Ας κερδίσουμε την ΚΡΚΑ και μετά θα δούμε τι έχουμε κάνει έως τώρα. Μέχρι στιγμής, το μόνο ματς που δεν μπορέσαμε να κυνηγήσουμε ήταν αυτό με τη Μακάμπι στην έδρα της. Σε όλα τα άλλα ήμασταν μέσα στον αγώνα μέχρι τέλους. Κάποια κατέληξαν θετικά, κάποια όχι, όμως δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά, αλλά μας λείπει κάτι για να φτάνουμε στη νίκη. Σε αυτό θα δουλέψουμε" .

Οι "πράσινοι" λοιπόν κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, ενώ μπορούν να κάνουν όνειρα ακόμη και για την κατάληψη της τρίτης θέσης του ομίλου τους, εφόσον κατακτήσουν το ροζ φύλλο αγώνα και παράλληλα έρθουν τα κατάλληλα αποτελέσματα. Στον αγωνιστικό τομέα, ο Μάικ Μπατίστ λογικά θα δώσει το παρόν στον πάγκο της ομάδας, ωστόσο οι πιθανότητες να αγωνιστεί είναι ακόμη μοιρασμένες. Ενδεχομένως, ο "Ζοτς" να θελήσει να προφυλάξει τον Αμερικανό, ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος υποτροπής στο τραυματισμένο του πόδι.


Πιθανά σενάρια (Θέσεις 3η έως και 6η)

Με την κατάκτηση του θετικού αποτελέσματος οι "πράσινοι" θα δώσουν το παρόν στον επόμενο γύρο, ενώ ακόμη και την ύστατη ώρα έχουν ελπίδες για να τερματίσουν τρίτοι στον όμιλο τους. Για να γίνει κάτι τέτοιο, όπως είναι φυσικό χρειάζεται ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων, με δεδομένη πάντα τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Βασικά για να είμαστε λίγο ρεαλιστές πρέπει το σενάριο είναι λίγο τραβηγμένο, αλλά όχι και τόσο ακατόρθωτο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να νικήσει η Μάλαγα μέσα στην Ιταλία την Σκιπερ Μπολόνια, εν συνεχεία η ΤΣΣΚΑ να περάσει αλώβητη από το Κάουνας επικρατώντας της Ζαλγκίρις και τέλος η Μακάμπι να επιβάλλει τον ρυθμό της στο Τελ Αβίβ με αντίπαλο την Σιένα. Τότε θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ της ελληνικής ομάδας και των Σκίπερ, Σιένα, στην οποία και τον πρώτο λόγο έχει ο πρωταθλητής Ελλάδας. Κι αυτό γιατί υπερτερεί της Σκίπερ λόγω των δύο νικών (έχοντας παράλληλα και ένα ροζ φύλλο αγώνα επί της Σιένα), και κατά συνέπεια αφήνει τέταρτη τη Σιένα και πέμπτη τη Σκίπερ.

Υπάρχει και άλλο σενάριο όμως. Να νικήσει η Ζαλγκίρις την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Μακάμπι Τελ Αβίβ τη Σιένα και η Μάλαγα να επικρατήσει της Σκίπερ στη Μπολόνια. Τότε θα υπάρξει τετραπλή ισοβαθμία με Σκίπερ, Σιένα, Ζαλγκίρις και οι "πράσινοι" θα τερματίσουν τέταρτοι. Για το ίδιο ...σκαλί παίζει ακόμη ένα σενάριο. Νίκη της Ζαλγκίρις και της Μάλαγα, αλλά και ήττα της Μακάμπι, πράγμα που οδηγεί σε ισοβαθμία Παναθηναϊκού, Σκίπερ, Ζαλγκίρις στην οποία υπερτερεί η ελληνική ομάδα.

Υπάρχει και το αρνητικό σενάριο που συνδυάζεται με την ήττα της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αν η Ζαλγκίρις επικρατήσει της ρωσικής ομάδας, τότε όλα τα άλλα αποτελέσματα οδηγούν τον Παναθηναϊκό στην έκτη θέση. Αν οι Λιθουανοί χάσουν, τότε το "τριφύλλι" θα τερματίσει την πέμπτη θέση του ομίλου.


News 24/7

24MEDIA NETWORK