Στον Γιασικεβίτσιους τα βλέμματα στη μάχη του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι
Mε τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ενεργό στο ρόστερ του ύστερα από έξι μήνες, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (19:00) την Αρμάνι Μιλάνο με στόχο του την πέμπτη νίκη του στη φετινή Ευρωλίγκα.
Aυτό που πάνω από όλα επιθυμεί να κάνει ο πρωταθλητής Ευρώπης βέβαια είναι να ξεπεράσει την ήττα από τον Ολυμπιακό και να μπει και πάλι σε τροχιά νικών αφήνοντας πίσω του το κακό αγωνιστικό πρόσωπο του ΣΕΦ. Αλλωστε τις προηγούμενες ημέρες ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέλυσε διεξοδικά στους παίκτες του τα λάθη τους και ζήτησε άμεση βελτίωση αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Αρμάνι.
Ως προς τη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων δεν γεννάται θέμα. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει σαφώς καλύτερους παίκτες και είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη κόντρα πάντως σε ένα σύνολο που χαρακτηρίζεται από μαχητικότητα.
Την αγωνιστική της ανάλυση επιχείρησε ο βοηθός του Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης ο οποίος τόνισε τα εξής: « Χωρίς τον Πετραβίτσιους και τον Άκερ επιβλήθηκε της Τέραμο και έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην Ισπανία ήταν για 34 λεπτά μπροστά στο σκορ και αυτό λέει πολλά. Έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν διαφορετικά σχήματα όπως με τον Μαντσινέλι και τον Χολ στο 4 και το 5 ή τον Χολ και τον Μπερντ να αγωνίζονται μαζί σε πιο χαμηλά σχήματα. Πολλά γυρίζουν γύρω από τον Φίνλεϊ που είναι και δημιουργός, αλλά και σκόρερ, υπάρχει ο Μπουλέρι που μπορεί να σουτάρει καλά, ο Ματσιούλις που έχει ρόλο εκτελεστή, ο Χολ που μπορεί να δώσει λύσεις και στη θέση 3 και στη θέση 4, ο Ρόκα, ο οποίος είναι ένας undersize ψηλός και με αυτόν στο παρκέ θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις αλλαγές στα σκριν, γιατί μπορεί να ακολουθήσει και να μαρκάρει».
Η συμμετοχή του Μιλένκο Τέπιτς παραμένει αμφίβολη αφού ο Σέρβος παίκτης εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα πάρει την τελική απόφαση λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ.