ΜΠΑΣΚΕΤ

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΗΠΑ και Αργεντινή

Τα πρώτα δύο εισιτήρια της αμερικανικής ηπείρου για τους ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ βρήκαν κατόχους.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΗΠΑ και Αργεντινή

Τα πρώτα δύο εισιτήρια της αμερικανικής ηπείρου για τους ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ βρήκαν κατόχους.
Ηνωμένες Πολιτείες και
Αργεντινή εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό του Παναμερικανικού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Λας Βέγκας και του χρόνου θα βρίσκονται στο Πεκίνο για το μεγάλο ραντεβού.

Οι ΗΠΑ δεν συνάντησαν εμπόδια με αντίπαλο το Πουέρτο Ρίκο. Πραγματοποίησαν ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση και νικώντας με 135-91 πιστοποίησαν πως είναι η κορυφαία ομάδα του τουρνουά, διατηρώντας πριν από τον τελικό το απόλυτο των νικών (9-0). Με ηγέτες τους Άντονι (27π.), Ρεντ (23π.) και Τζέιμς (19π.) δεν άφησαν να φανεί η καλή εμφάνιση των Αγιούσο (22π) και Αρόγιο (21π).

Δεύτερη ευκαιρία




Πουερτο Ρίκο και
Βραζιλία, οι οποίες θα αναμετρηθούν στον μικρό τελικό για το χάλκινο μετάλλιο, θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω προολυμπιακού τουρνουά.

Βέβαια η Αργεντινή απειλεί να τους κλέψει το χρυσό μετάλλιο. Παρότι στο πρώτο ημίχρονο οι “γκαούτσος” κυνηγούσαν στο σκορ, μετά από τη διακοπή μπήκαν πιο δυνατά και έφτασαν εύκολα στο
91-80 επί της
Βραζιλίας, εξασφαλίζοντας την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν στην Αθήνα το 2004. Ο
Λούις Σκόλα έκανε πάρτι στις δύο ρακέτες με 27 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ο πρώην συμπαίκτης του στην Τάου
Τιάγκο Σπλίτερ δεν κατάφερε να τον σταματήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK