Swoopes: "Ναι, είμαι γκέι!"

Αποκάλυψη-βόμβα "έσκασε" στο WNBA, αφού η τρεις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης Sheryl Swoopes και πολυτιμότερη παίκτρια του περσινού πρωταθλήματος, σε αποκλειστική συνέντευξη στο αμερικανικό περιοδικό του "ESPN", αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλη.

Swoopes: "Ναι, είμαι γκέι!"
Αποκάλυψη-βόμβα "έσκασε" στο WNBA, αφού η τρεις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης Sheryl Swoopes και πολυτιμότερη παίκτρια του περσινού πρωταθλήματος, σε αποκλειστική συνέντευξη στο αμερικανικό περιοδικό του "ESPN", αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλη.

"Ο λόγος που αποκαλύπτομαι δεν είναι για να παραστήσω την ηρωίδα. Βρίσκομαι σε εκείνο το σημείο της ζωής μου που έχω κουραστεί να παριστάνω κάποια που δεν είμαι. Εχω κουραστεί να κρύβω τα αισθήματα μου για το άτομο που νοιάζομαι. Για το άτομο που αγαπάω" , τόνισε η φόργουορντ των Houston Comets.

Η 34χρονη Swoopes δεν είναι μία απλή παίκτρια του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Εχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, του 2000 και του 2004, τέσσερα πρωταθλήματα του WNBA και έχει ανακηρυχθεί τρεις φορές πολυτιμότερη παίκτρια της κανονικής σεζόν. Εχει βρεθεί πέντε φορές στην καλύτερη πεντάδα, ενώ πέρυσι ανακηρύχθηκε και MVP του All-Star Game. Παράλληλα, είναι η πρώτη γυναίκα αθλήτρια η οποία έχει δώσει το όνομά της σε μοντέλο παπουτσιού, τα "Air Swoopes" της Nike.

Αναφερόμενη στις φήμες που θέλουν τον χώρο του WNBA να είναι γεμάτο ομοφυλόφιλες, η Swoopes υποστηρίζει: "Υπάρχουν πολλές στρέιτ και μερικές γκέι στο πρωτάθλημα. Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι όταν οι άνθρωποι μιλάνε για το ράγκμπι, το μπέιζμπολ και το NBA δεν ακούς όλες αυτές τις συζητήσεις για άντρες ομοφυλόφιλους που να αγωνίζονται".

"Οι άντρες αθλητές του διαμετρήματός μου πιθανότατα νιώθουν πως έχουν να χάσουν πολλά παραπάνω από όσα θα κερδίσουν εάν αποκαλυφθούν. Δεν συμφωνώ με αυτό. Για μένα, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ευτυχία" , τονίζει στην ίδια συνέντευξη η Swoopes, η οποία είναι η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα ομαδικού αθλήματος που δημοσιοποιεί κάτι τέτοιο.

Στο παρελθόν υπήρχε και η περίπτωση της Michele Van Gorp, παλαιά παίκτρια των Minnesota Lynx που παραδέχθηκε την ομοφυλοφιλία της τον Ιούλιο του 2004, καθώς και αυτή της Sue Wicks των Liberty, η οποία ήταν η μοναδική που συνέχιζε να παίζει. Από το… αντίπαλο στρατόπεδο, αυτό των αντρών, Esera Tuaolo, ο αμυντικός του NFL και ο Billy Bean από τον χώρο του MLB είχε παραδεχθεί ότι ήταν γκέι, αλλά ακολούθως σταμάτησαν την καριέρα τους.

"Μερικοί άνθρωποι ίσως πουν ότι το να αποκαλυφθώ τώρα που έχω κερδίσει τον τίτλο του MVP είναι ηρωικό και το καταλαβαίνω αυτό. Επίσης, κατανοώ ότι θα υπάρξουν και ορισμένα αρνητικά πράγματα που θα ειπωθούν. Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει το ποια είμαι. Δεν μπορώ να αλλάξω το ποιον ερωτεύομαι. Κανείς δεν μπορεί" , συνέχισε η Swoopes η οποία είναι μητέρα ενός οκτάχρονου αγοριού, του Jordan, αλλά έχει χωρίσει και εδώ και τρία χρόνια διατηρεί δεσμό με την πρώην προπονήτρια των Old Dominion, Alisa Scott.

News 24/7

24MEDIA NETWORK