"Συγκέντρωση και υπομονή" συνιστά ο Γιαννάκης

Την Τρίτη (21:30), η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει το Ισραήλ στο Βελιγράδι με στόχο τη πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, στη συνέντευξη Τύπου, επισήμανε πως χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Παράλληλα, έκανε τον απολογισμό της πρώτης φάσης.

"Συγκέντρωση και υπομονή" συνιστά ο Γιαννάκης
Η πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ και η Εθνική ομάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση του Γ' Ομίλου πίσω από τη Σλοβενία διεκδικώντας πλέον την πρόκρισή της μέσω των μπαράζ της Τρίτης (20/09, 21:30) με αντίπαλο το Ισραήλ. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, μιλώντας τη Δευτέρα στους εκπροσώπους του Τύπου, έκανε ένα μίνι απολογισμό των εμφανίσεων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος επαναλαμβάνοντας πως η ομάδα έχει τα φόντα να διακριθεί. Αρκεί βέβαια να υπάρχει υπομονή και συγκέντρωση στα παιχνίδια που ακολουθούν.

Αρχικά, ο Παναγιώτης Γιαννάκης αναφέρθηκε στα τρία ματς του ομίλου και ιδιαίτερα στο τελευταίο παιχνίδι με τη Βοσνία: " Δώσαμε τρία παιχνίδια, στα οποία είχαμε καλές και κακές στιγμές. Θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια. Μέσα από δύσκολες στιγμές, δείξαμε καλά στοιχείαως ομάδα. Στο κρίσιμο -για εμάς- ματς με τη Βοσνία και μετά την ήττα από τους Σλοβένους, είχαμε υπομονή και μοναδικό αρνητικό σημείο ήταν τα πολλά παιδαριώδη λάθη που κάναμε, όμωςδικαιολογούνται λόγω απειρίας. Είχαμε, πάντως, είκοσι τελικές πάσες και δενεπιτρέψαμε στους αντιπάλους μαςνα ελέγξουν το ρυθμό.Στοιχείο πουδείχνει ότι τα παιδιά κατάλαβαν πως όλες οι ομάδες του τουρνουά είναι δυνατές και δύσκολες ".

Σειρά στη συνέχεια πήρε το κρίσιμο ματς με το Ισραήλ, η έκβαση του οποίου θα κρίνει αν το συγκρότημα του "Δράκου" θα συνεχίσει την πορεία του προς το βάθρο. " Υπάρχουν δέκα ομάδες που διεκδικούν μετάλλιο αλλά ακόμη κι αυτές που δεν διεκδικούν κάτι αντίστοιχο είναι πολύ καλές. Το θέμα είναι ποια ομάδαθα είναι περισσότερο σοβαρή για 40 λεπτάέχοντας διάρκεια στην απόδοσή της. Το Ισραήλ είναι μια χώρα που αγαπά το μπάσκετ. Είναι μια ομάδα με εμπειρίες, έχουν ένα σύλλογο που πολλοί από εμάς έπαιξαν ως αντίπαλοι, άρα μας περιμένει μια πολύ δύσκολη βραδιά. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτεροι, αλλά χρειαζόμαστε υπομονή και μυαλό. Οι Ισραηλίτες είναι άνθρωποι που παρακολουθούν το ελληνικό πρωτάθλημα και έχουν έναν προπονητή που ξέρει το ελληνικό μπάσκετ "

News 24/7

24MEDIA NETWORK