Συνεχίζονται οι καλές εμφανίσεις της Εθνικής

Η εθνική Ελλάδος επικράτησε της Κροατίας με 76-62 στο πλαίσιο του τουρνουά της Μαδρίτης. Εξαιρετική εμφάνιση από τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη για 30 λεπτά, δίχως μάλιστα την παρουσία των Κακιούζη – Παπαδόπουλου στο παρκέ. Επόμενος αντίπαλος η Ισπανία (Σάββατο, 20:00).

Συνεχίζονται οι καλές εμφανίσεις της Εθνικής
Δεν μπορεί να είναι τόσο χάλια όλοι όσοι βρίσκονται στον δρόμο μας. Τουλάχιστον σε αυτό το διάστημα με σιγουριά θα καταθέσουμε πως η εθνική Ελλάδας είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη. Βρισκόμαστε σε περίοδο φιλικών και αυτή είναι η μόνιμη κατάρα όπως και το ερωτηματικό, κατά πόσο δηλαδή οι συγκεκριμένοι παίκτες θα αντέξουν να σηκώσουν το βάρος ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και την ανάγκη για ένα μετάλλιο.

Το βέβαιο είναι πως επτά ημέρες πριν από το τζάμπολ στην αναμέτρηση με την Γαλλία η πανέτοιμη ομάδα του Γιαννάκη πατάει το γκάζι στο τέρμα ενώ παράλληλα έχει την ευκαιρία να κάνει για πρώτη φορά δοκιμές σε αυτή την μακρά περίοδο προετοιμασίας. Κόντρα στην Κροατία για το τουρνουά της Ισπανίας, οι διεθνείς μας παρουσιάστηκαν ακόμα καλύτεροι έστω και αν δεν αγωνίστηκαν τα 2/5 της πεντάδας. Παπαδόπουλος και Κακιούζης κάθισαν στον πάγκο για όλη την αναμέτρηση κάτι που επέτρεψε στον Γιάννη Μπουρούση και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο να βρουν χρόνο συμμετοχής.

Παρά τις απουσίες η εθνική διέλυσε τους πολύ καλούς Κροάτες 76-62 (το σκορ είναι πλασματικό αφού η διαφορά στο 25 έφτασε στους 30 πόντους, 55-25) και πιστέψτε μας η μη συμμετοχή του καλύτερου παίκτη των αντιπάλου Γκόρνταν Γκίριτσεκ δεν είχε να κάνει σε τίποτα με το τελικό αποτέλεσμα.

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Προσπαθήσαμε να δοκιμάσουμε κάποια νέα πράγματα στο παιχνίδι μας για καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουμε στα επίσημα παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ και τα καταφέραμε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ήμασταν πολύ καλοί στα ριμπάουντ απέναντι σε μια ψηλή ομάδα που έχει έφεση, κυρίως, στα επιθετικά".
Από το 10-0 του πρώτου τριλέπτου και το 20-6 του 10ου λεπτού φάνηκε πως το βράδυ θα ήταν σύντομο. Τσαρτσαρής και Ντικούδης έκαναν όλη την δουλειά μέσα στην ρακέτα νικώντας κατά κράτος τους εξίσου αθλητικούς ψηλούς των Κροατών. Μπάγκαριτς, Πρκάτσιν και Ζίζιτς εξαφανίστηκαν από το παρκέ χάνοντας όλες τις προσωπικές μάχες. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε 43-23 με τους μισούς πόντους να σημειώνονται από τους δύο ψηλούς.

Στον χορό μπήκαν και οι…κοντοί κατά την επανάληψη αλλά το μεγάλο κέρδος ήταν ένας ακόμα ψηλός. Ο Γιάννης Μπουρούσης φάνηκε να βρίσκεται στο κλίμα της ομάδας και ακολουθώντας με την ταχύτητά του τον Διαμαντίδη και τον Παπαλουκά ολοκλήρωσε με άνεση αρκετές επιθέσεις.
Η διαφορά αύξανε καθώς οι Κροάτες αποφάσισαν να μην πιεστούν στα τελευταία 20 λεπτά και η εθνική μας επικράτησε 76-62 εξαιτίας κάποιων λαθών στα ύστατα δευτερόλεπτα.

Ελλάδα: Χατζηβρέττας 8, Παπαλουκάς 8, Διαμαντίδης 5, Τσαρτσαρής 16, Ντικούδης 11, Μπουρούσης 9, Ζήσης 5, Σπανούλης 3, Φώτσης 7, Βασιλόπουλος 3.
Κροατία: Ούκιτς 14, Πόποβιτς 3, Βούισιτς 20, Πρκάτσιν 6, Ζίζιτς 4, Πλάνινιτς 10, Μάμιτς, Μπάγκαριτς, Κασούν 5.

* Το Σάββατο στις 20.00 η Ελλάδα στην Μadrid Arena αντιμετωπίζει την εθνική Ισπανίας στον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK