Τα 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την πολυτάραχη ζωή του Ρόι Τάρλπεϊ

Ναρκωτικά, αλκοόλ, καταχρήσεις και συλλήψεις. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε βρεθεί θετικός σε κοκκαϊνη και αλκοόλ από την εποχή που αγωνιζόταν στο NCAA. Διαβάστε άλλες εννιά άγνωστες πτυχές από τη πολυτάραχη ζωή του αδικοχαμένου Ρόι Τάρπλεϊ.

Τα 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την πολυτάραχη ζωή του Ρόι Τάρλπεϊ
1990 NBAE

Εδώ και λίγες ώρες, ο Ρόι Τάρμπλει, ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικάνους μπασκετμπολίστες που έχουν περάσει από τα παρκέ των ελληνικών γηπέδων, δεν είναι πλέον ανάμεσα μας.

Ανίκητοι προσωπικοί "δαίμονες" και αστείρευτο ταλέντο ήταν οι δύο πτυχές που καθόρισαν την πορεία του στη ζωή. Πάμε να δούμε δέκα άγνωστες πτυχές από την πολυτάραχη ζωή του Αμερικανού πρώην NBAer:

1. Αποτελούσε, σύμφωνα με συνέντευξη του Γιάννη Ιωαννίδη στο contra.gr, τον καλύτερο παίκτη που είχε περάσει από τον Ολυμπιακό, κατά της διάρκεια της θητείας του "ξανθού" στο λιμάνι.

Τα 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την πολυτάραχη ζωή του Ρόι Τάρλπεϊ

2. Στην ίδια συνέντευξη, ο Ιωαννίδης αποκάλυψε πως ένας από τους λόγους που ηττήθηκαν οι "ερυθρόλευκοι" στον τελικό του Τελ Αβίβ από την Μπανταλόνα το '94 ήταν και η κακή ψυχολογική κατάσταση του Αμερικανού, ο οποίος μετά την νίκη επί του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό κυριεύτηκε από στρες.

3. Τα παρατράγουδα στην καριέρα του άρχισαν πριν κάνει πάει στο ΝΒΑ, αφού τις δύο τελευταίες χρονιές του στο NCAA, βρέθηκε θετικός σε κοκαϊνη και αλκοόλ.

4. Όλοι έβλεπαν στον Τάρπλεϊ έναν παίκτη με απίστευτο ταλέντο, για αυτό παρά τα "βρώμικα" χρόνια του στο NCAA, επιλέχθηκε από τους Μάβερικς στην 7η θέση του ντραφτ του 1986, ενώ ο γενικός διευθυντής της ομάδας δήλωνε για τον παίκτη δύο χρόνια αργότερα: "αν καταφέρουμε να τον κρατήσουμε μακριά από τα ναρκωτικά, θα του σώσουμε τη ζωή".

5. Πριν μετακομίσει στην Ευρώπη και την Ελλάδα, ο Τάρπλεϊ είχε προλάβει να συλληφθεί και να τιμωρηθεί τρεις φορές εξαιτίας της χρήσης αλκοόλ και ναρκωτικών.

Τα 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την πολυτάραχη ζωή του Ρόι Τάρλπεϊ

6. Κυκλοφορούν αρκετές ιστορίες μέχρι το '91 και τον αποκλεισμό του από το ΝΒΑ. Μία από αυτές λέει ότι μια από τις φορές που ήταν μεθυσμένος, σιδέρωσε το πρόσωπο της κοπέλας του.

7. Οι καταχρήσεις του σε αλκοόλ, ναρκωτικά και σε πικάντικα μεξικάνικα φαγητά, δημιούργησαν πρόβλημα στο στομάχι του.

8. Στο παρελθόν έχει δηλώσει σχετικά με τα ναρκωτικά: "Αρχικά,νόμιζα πως τα ναρκωτικά ήταν κομμάτι της διασημότητας, αλλά δεν είχα δίκιο. Τότε στο Ντάλας, τα ξέφρενα πάρτι ήταν κομμάτι του να είσαι μέλος των Μάβερικς. Δεν περιορίστηκα στα πάρτι, έβαλα και τα ναρκωτικά στο παιχνίδι. Συνεπώς, η πρώτη μου αποβολή από το ΝΒΑ ήταν δικαιολογημένη".

9. Ένας από τους διασημότερων τσαμπουκάδες της δεκαετίας του 80 ξεκίνησε όταν ο Τάρπλεϊ χτύπησε τον Τζιμ Πίτερσεν. Ευτυχώς για τον Τάρπλεϊ παρενέβη και τον έσωσε από τα χειρότερα ο Τζέιμς Ντόναλντσον, μετέπειτα παίκτης του Ηρακλή.

10. Όταν αγωνιζόταν στη ρωσική Ουράλ, δήλωσε για την επιστροφή τους στο Ντάλας το 1994: "Σκοπός τους ήταν να με λυγίσουν. Στην ουσία δεν ήθελαν ούτε να με συγχωρήσουν για το παρελθόν μου, ούτε να με βοηθήσουν να επανενταχθώ. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να με αποτελειώσουν. Εγώ πήγα για να καθαρίσω το όνομά μου, αλλά κατάλαβα πως στόχος του κόουτς και γενικότερα του ΝΒΑ ήταν να μην μου δώσουν άλλη ευκαιρία. Με αστείες δικαιολογίες έπεισαν τους Μάβερικς πως ήμουν προβληματικός, ενώ δεν είχε αποδειχθεί πως έκανα ξανά χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών".

News 24/7

24MEDIA NETWORK