Τα 5 πιθανά ή απίθανα trades για τον Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με τους Μιλγουόκι Μπακς προτού λήξει. Αν όχι, μόνο μια ομάδα διαθέτει ελκυστικά ανταλλάγματα για να τον αποκτήσει.

Στόχος του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι να βάλει το στέμμα του βασιλιά
Στόχος του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι να βάλει το στέμμα του βασιλιά, μια προοπτική που θα κυνηγήσει με τους Μπακς AP PHOTO/MORRY GASH

Σ' ένα κενό από δράση και ειδήσεις χρονικό διάστημα, η παραγωγή κειμένων και αναλύσεων που αφορούν το παρελθόν ή το μέλλον αστέρων του ΝΒΑ είναι μια προσιτή και πολύ εφικτή λύση. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι εξ αυτών των παικτών που έχει μεγάλη ζήτηση και γίνεται συζήτηση γύρω από το όνομά του. Το clutchpoints επιχείρησε να μαντέψει το 'αύριο' του 'Greek Freak' και ν' αριθμήσει μια 5άδα πιθανών προορισμών, σε περίπτωση που οι Μιλγουόκι Μπακς δεν καταφέρουν να τον δελεάσουν κι εκ των πραγμάτων εξαναγκαστούν να μπουν στη διαδικασία της ανταλλαγής προκειμένου να μην τον χάσουν ως free agent το καλοκαίρι του 2021.

Κατά την αμερικανική ιστοσελίδα, οι Γουόριορς, οι Ράπτορς, οι Σίξερς, οι Σέλτικς και οι Χιτ είναι δυνητικά οι οργανισμοί αυτοί με το ειδικό βάρος που μπορούν από τη μία να χαρίσουν στον Έλληνα αστέρα την προοπτική ενός πολυπόθητου δαχτυλιδιού, του αντικειμένου που θα τον καθιερώσει στις συνειδήσεις όσων τον αμφισβητούν ακόμη, αφετέρου να προσφέρουν στα 'ελάφια' τα απαιτούμενα ανταλλάγματα που θα τους επιτρέψουν να κοιτάξουν την επόμενη μέρα και να 'χτίσουν' κάτι φρέσκο. Αν όχι από το μηδέν, ενδεχομένως από τη μέση της δουλειάς.

Οι πιθανότητες, βέβαια, να επαληθευτεί ένα από τα πέντε σενάρια του συντάκτη είναι από ελάχιστες ως ανύπαρκτες. Διότι ο Αντετοκούνμπο εμφανίζεται, τούτη την ώρα, κατασταλαγμένος και αποφασισμένος (από τη στιγμή που θα πάρει το ανώτερο συμβόλαιο που δικαιούται βάσει του προφίλ που έχει δημιουργήσει) να δεσμευτεί με μια νέα σύμβαση για τα επόμενα 5 με 6 χρόνια.

Ας δεχθούμε ωστόσο ότι, για τον όποιο λόγο και την οικονομία της κουβέντας, ο Giannis κρίνει πως οφείλει στον εαυτόν του -για το συμφέρον του και μόνο- ν' απορρίψει την προοπτική παραμονής των Μπακς μετά το πέρας του 2021. Γι' αυτήν την εκδοχή υπάρχει η περίφημη trade machine του ESPN, ένα χρησιμότατο εργαλείο-παιχνίδι, που αναιρεί και απορρίπτει -σε μεγάλο βαθμό- όσα αφήνει πάνω στο τραπέζι το clutch sports.

Δεκτή γίνεται μονάχα η μία από τις πέντε συμφωνίες. Αυτή που στέλνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Σαν Φραντσίσκο και τον Άντονι Γουίγκινς με τον Ερίκ Πασκάλ και δύο μελλοντικά draft pick του πρώτου γύρου στο Μιλγουόκι. Είναι ένα σενάριο με λίγες, αλλά υπαρκτές πιθανότητες δεδομένου ότι ο 25χρονος MVP θα καταλήξει σ' ένα σύνολο που θα περιλαμβάνει τους Στέφεν Κάρι - Κλέι Τόμπσον - Ντρέιμοντ Γκριν υγιείς ενώ οι Μπακς θ' ανταμειφθούν με παίκτες πρώτης γραμμής για το παρόν και το μέλλον τους.

Τα 5 πιθανά ή απίθανα trades για τον Αντετοκούνμπο
PRINTSCREEN/ESPN

Πάμε τώρα στις υπόλοιπες τέσσερις περιπτώσεις, όλες -κατά σύμπτωση ή όχι- από την Ανατολή.

Οι Τορόντο Ράπτορς θα είχαν κάποια τύχη, αν κατάφερναν να θέσουν υπό καθεστώς sign and trade τους Σερζ Ιμπάκα - Φρεντ ΦανΒλιτ, τον οποίων τα συμβόλαια απαγορεύεται να συμπεριληφθούν σε συμφωνία, αν πρώτα δεν ανανεωθούν. Ωστόσο η συμμετοχή του 34χρονου Κάιλ Λάουρι (ενός βετεράνου πόιντ γκαρντ δίχως σουτ) σε αυτό το trade αδυνατίζει αυτομάτως το όλο 'πακέτο'.

Οι Σίξερς από τη Φιλαντέλφια, αν όντως αποφάσιζαν να προσθέσουν τον Ζοέλ Εμπίντ, με τον οποίο το γυαλί έχει ήδη αρχίσει να ραγίζει, σε μια εξίσωση με τον πολυσύνθετο Τζος Ρίτσαρντον και τον Ματάις Τάιμπουλ (έναν εξαιρετικό αμυντικό), θα είχαν ομολογουμένως ένα ισχυρό διαπραγματευτικό ατού. Αγωνιστικά οι Μπακς θα κέρδιζαν τρεις διαφορετικού τύπου παίκτες με θετικά και αρνητικά, αποκτώντας ποικιλία και βάθος. Παράλληλα όμως και με τα ισχύοντα δεδομένα θα ξεπερνούσαν κατά πολύ το salary cap και θα ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν τον αναγκαίο φόρο πολυτελείας, κάτι που όλοι οι ιδιοκτήτες - παράγοντες παλεύουν ν' αποφεύγουν γιατί 'πληγώνει' την τσέπη τους. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που το όριο αντί ν' αυξηθεί πρόκειται να πέσει εξαιτίας της φρέσκιας κρίσης στην αμερικανική οικονομία, απόρροια του κορονοϊού.

Τα 5 πιθανά ή απίθανα trades για τον Αντετοκούνμπο
PRINTSCREEN/ESPN

Στο Μαϊάμι ο Αντετοκούνμπο θα έβρισκε σίγουρα τις προοπτικές που ζητάει για ένα πρωτάθλημα, δεδομένης της παράδοσης και της ροπής των Χιτ στον πρωταθλητισμό υπό όποιες συνθήκες, έχοντας πειστεί από τα ωραία λόγια του Πατ Ράιλι, την ώρα το διαφορετικό δρομολόγιο που θ' ακολουθούσαν οι Κέντρικ Ναν και Τάιλερ Χίρο, ως μια εξαιρετική επένδυση για το μέλλον του Μιλγουόκι. Παρόλα αυτά ο Τζίμι Μπάτλερ δεν είναι ο franchise player που ο Μάικ Μπουντενχόλτζερ θα ήθελε ως άξονα γύρω από τον οποίο θα περιστρέφεται όλο το σχέδιό του. Αφήστε που οικονομικά δεν βγαίνει η συνθήκη.

Τα 5 πιθανά ή απίθανα trades για τον Αντετοκούνμπο
PRINTSCREEN/ESPN

Αναφορικά με τους Σέλτικς τέλος, δεν το συζητάμε καν από τη στιγμή που δεν πρόκειται να συμπεριλάβουν σε οποιαδήποτε πρότασή τους τον Τζέισον Τέιτουμ, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση θα περιορίζονταν στον Γκόρντον Χέιγουορντ (που θα πρέπει πρώτα ν' ανανεώσει), όσο κι αν ο συνδυασμός με τους Τζέιλεν Μπράουν και Μάρκους Σμαρτ θα ενίσχυε ποιοτικά την περιφερειακή γραμμή των 'ελαφιών', σε άμυνα και επίθεση.

Συμπέρασμα: ο Γιάννης μένει Μιλγούοκι


News 24/7

24MEDIA NETWORK