Τα αδέλφια του Γιόκιτς δεν είναι τύποι για να μπλέξεις

Ο Στραχίνια Γιόκιτς κάποτε πετούσε μαχαίρια γύρω-γύρω από το κεφάλι του Νίκολα Γιόκιτς. Ο Νεμάνια Γιόκιτς έχει συμμετάσχει σε αγώνες Μάι-Τάι. Αυτές οι δύο ιστορίες ίσως είναι αρκετές για να καταλάβουν οι αδελφοί Μόρις ότι άνοιξαν βεντέτα με την λάθος οικογένεια.

Τα αδέλφια του Γιόκιτς δεν είναι τύποι για να μπλέξεις
DAVID ZALUBOWSKI/ ASSOCIATED PRESS

Ο Νεμάνια και ο Στραχίνια Γιόκιτς είναι τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του Νίκολα Γιόκιτς. Είναι οι τύποι που έφτιαξαν λογαριασμό στο twitter μόνο και μόνο για να πουν στους Μάρκους και Μαρκίφ Μόρις να αφήσουν ήσυχο τον αδελφό τους. Και αυτό από μόνο του λέει αρκετά. Δεν λέει βέβαια τα πάντα.

Ο Νίκολα Γιόκιτς δεν άντεξε στον αγώνα με τους Χιτ. Με τον Μαρκίφ Μόρις να του κάνει ένα αχρείαστα σκληρό φάουλ με το παιχνίδι να έχει κριθεί, ο Σέρβος τον έσπρωξε με δύναμη και τον έριξε στο παρκέ, σε ένα αντιαθλητικό χτύπημα. Ένα χτύπημα που είχε ως αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με έναν αγώνα αποκλεισμό.

Και να φέρει στην επιφάνεια τα αδέλφια του, την παρουσία των οποίων γνώριζαν μόνο οι μυημένοι με το NBA ή αυτοί που τους είδαν στα περσινά playoffs να απειλούν από την εξέδρα τον Ντέβιν Μπούκερ στην σειρά των Νάγκετς με τους Σανς

Ποια είναι όμως αυτά τα δύο αδέλφια;

Ο Στραχίνια πετούσε... μαχαίρια στον Νίκολα

Ο Στραχίνια και ο Νεμάνια Γιόκιτς είναι αδέλφια και... προστάτες του Γιόκιτς. Ο Στραχίνια γεννήθηκε το 1982 και έχει ύψος 2.04 μέτρα. Ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας που ασχολήθηκε με το μπάσκετ, αλλά – σύμφωνα με τον Νίκολα Γιόκιτς – δεν ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχος. Σίγουρα ωστόσο ήταν σκληρός. Πολύ σκληρός.

Σύμφωνα με την σερβική διάλεκτο, το όνομα "Στραχίνια" είναι παγανιστικό, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1322 και μεταφράζεται ως "μεγάλος φόβος" ή "τρόμος". Ο μεγαλύτερος αδελφός της οικογένειας θεωρείται λίγο νευρικός. Και υπάρχει μία ιστορία που μοιράστηκε κάποτε ο Νίκολα Γιόκιτς σε συνέντευξή του στο “Sports Illustrated” που δείχνει τον τρόπο σκέψης του.

"Μία φορά αρνήθηκα να ανέβω σε ένα δέντρο σε ένα πικ-νικ που κάναμε. Οπότε με έβαλε κάτω, μου κράτησε τα χέρια και άρχισε να πετάει μαχαίρια γύρω-γύρω από το κεφάλι μου. Αυτό ήταν λίγο τρελό" είχε πει γελώντας ο Γιόκιτς, σε μία ιστορία που δεν άργησε να γίνει viral τότε.

Ο Στραχίνια είχε μάλιστα και μπλεξίματα με τον νόμο πριν μερικά χρόνια, αφού το 2019 είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι έπιασε από τον λαιμό και έσπρωξε μία γυναίκα. Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, αυτή η γυναίκα ήταν η σύζυγός του. Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση δεν έγιναν γνωστές.

Ο Νεμάνια, ο Μίλιτσιτς και το Μάι-Τάι

Ο Νεμάνια Γιόκιτς γεννήθηκε το 1984, έχει ύψος 1.98 μέτρα και είναι ο... κοντός της παρέας. Είναι όμως και ο πρώτος που κυνήγησε το αμερικανικό όνειρο πριν από 17 χρόνια. Και το όφειλε στον τότε κολλητό του, τον... Ντάρκο Μίλιτσιτς, τον οποίο είχαν επιλέξει οι Πίστονς τότε στο Νο2 του ΝΒΑ Draft 2004.

Ο Νεμάνια Γιόκιτς ήταν τότε 18 χρονών και ταξίδεψε με τον κολλητό του στο Ντιτρόιτ με υποτροφία στο Ντιτρόιτ Μέρσι. Σε αντίθεση με άλλους φοιτητές, δεν ζούσε στους χώρους του Κολεγίου, αλλά... στην έπαυλη του Μίλιτσιτς, έχοντας πρόσβαση στα αυτοκίνητα του Σέρβου. “Ζούσα σαν ΝΒΑερ και έκανα τα καλύτερα πάρτι στο Κολέγιο... στο σπίτι του” είχε δηλώσει στο Sports Illustrated ο Νεμάνια, ο οποίος έμεινε στο σπίτι του κολλητού του για 1.5 χρόνο, προσθέτοντας ότι “έκανα λάθη. Το μπάσκετ δεν ήταν προτεραιότητα για εμένα. Περνούσα καλά, έπινα, είχα κοπέλες. Δεν πήγαινα σε προπονήσεις”.

Ο μεσαίος γιος της οικογένειας πάλεψε να γίνει επαγγελματίας. Δεν τα κατάφερε και έπειτα από 7 χρόνια επέστρεψε στην Σερβία, για να βρει τον μικρό” Νίκολα να έχει ύψος πλέον 2.11 μέτρα και να είναι ο ψηλότερος όλων. Και έβαλε ως αποστολή του να μην τον αφήσει να κάνει τα ίδια λάθη με αυτόν.

Ο Νεμάνιαν δεν είναι και αυτός ακριβώς... παιδάκι. Το γεγονός ότι κατέβηκε σε αγώνες Μάι-Τάι – έστω χαμηλότερο επιπέδου – και είχε ρεκόρ 3-0 δείχνει ότι μάλλον το λέει η καρδιά του. Για όποιον αμφιβάλλει, ίσως το παρακάτω VIDEO που τον δείχνει σε αγώνα MMA να τον πείσει.

Δύο θηρία προστατεύουν ένα θηρίο

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε μία άσχημη πράξη και πλήρωσε τις συνέπειες με την τιμωρία που δέχθηκε. Τα αδέλφια Μάρκους και Μαρκίφ Μόρις, που γενικά δεν φημίζονται για την ηρεμία τους και κάποτε κατηγορήθηκαν ότι γρονθοκόπησαν έναν άντρα, αποφάσισαν να δώσουν συνέχεια. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τα δύο μεγάλα αδέλφια του Νίκολα, το οποία πάντα θα τον καλύπτουν. Ακόμα και στο... twitter.

Ο Γιόκιτς βέβαια δεν είναι παιδάκι. Είναι 26 χρονών και έχει δείξει ότι μπορεί μία χαρά να λύσει τα δικά του προβλήματα. Την ίδια στιγμή βέβαια ξέρει ότι στο πλευρό του έχει δύο θηρία. Δύο θηρία που είναι έτοιμα να υπερασπιστούν ένα... θηρίο. Η συνέχεια θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Για όλους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK