Τα δεδομένα για Ρεάλ και Ερνανγκόμεθ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει βάλει πλώρη για ακόμη σπουδαιότερη μεταγραφική ενίσχυση, με την "El Mundo" να αποκαλύπτει πως ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Τα δεδομένα για Ρεάλ και Ερνανγκόμεθ
2021 LYNNE SLADKY / AP IMAGES

Η απόκτηση του Γκάμπριελ Ντεκ φαίνεται πως είναι απλά η αρχή για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δείχνει -σύμφωνα με δημοσιεύματα- διάθεση να ανανεωθεί (στον βαθμό του δυνατού) και να ποτίσει το έμψυχο δυναμικό με φρέσκο αίμα. Πάντα από το υψηλότερο ράφι.

Ο Πάμπλο Λάσο προγραμματίζει το ανακάτεμα της τράπουλας στις θέσεις των φόργουορντ, με την επιστροφή του 27χρονου φόργουορντ να είναι απλά η αρχή. Ειδικά από την στιγμή που -πάντα σύμφωνα με τα ισπανικά δημοσιεύματα- τόσο ο Τζέφρι Τέιλορ όσο κι ο Τρέι Τόμπκινς αναμένεται να αποχωρήσουν το προσεχές καλοκαίρι.

Κάπως έτσι, η "El Mundo" έριξε μια νέα... βόμβα, εν όψει της off season. Σύμφωνα με αυτή λοιπόν, ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος της "Βασίλισσας" εν όψει του καλοκαιριού είναι ο επαναπατρισμός του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (26, 2μ06).

Ο αθλητικός φόργουορντ βρίσκεται εδώ και μια πενταετία στο ΝΒΑ, δίχως όμως να καταφέρει να εδραιωθεί σε βαθμό που θα μετατραπεί σε βασικό κομμάτι του rotation. Είναι ενδεικτικό πως τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει μικρό ρόλο στους Μπόστον Σέλτικς, με τους οποίους μετράει 1.1 πόντους και 1.4 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τη λεπτομέρεια πως το συμβόλαιο που "τρέχει" στο ΝΒΑ δεν είναι εγγυημένο για το 2022/23, αρκούν για να ρίξουν νερό στον μύλο της φημολογίας για την περίπτωσή του.

Το θέμα βέβαια είναι αν θα βρεθεί οργανισμός για να εγγυηθεί τα 6.632.880 δολάρια που έχει λαμβάνειν την επόμενη σεζόν (σ.σ.: είτε μιλάμε για τους Μπόστον Σέλτικς είτε για άλλη ομάδα, εφόσον προκύψει νέα ανταλλαγή). Παρεμπιπτόντως, όλα θα ξεκαθαρίσουν αναφορικά με το συμβόλαιό του μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022, οπότε κι εκπνέει η σχετική προθεσμία για την "εγγύηση" των χρημάτων του. Ειδάλλως, δεν αποκλείεται να μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής στην Ευρώπη, από την οποία απέχει από το 2016 -επελέγη στο Νο16 του NBA Draft μετά από μια καλή διετία στην Εστουδιάντες.

Παρεμπιπτόντως, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ είναι βασικός στέλεχος της "ρόχα" τα τελευταία χρόνια, έχοντας στη συλλογή του δύο μετάλλια: το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (2019) και το χάλκινο στο EuroBasket της Τουρκίας (2017).

News 24/7

24MEDIA NETWORK