Τα "μεγάλα" τρίποντα του Κούπερ

Τριάντα τρία δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του πρώτου μικρού τελικού με τον Πανιώνιο, ο Ντι Τζέι Κούπερ ευστόχησε έξω από τη γραμμή των 6.75. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έπραξε αναλόγως ο κορυφαίος δημιουργός της Α1 σε μία σεζόν.

Τα "μεγάλα" τρίποντα του Κούπερ

Ο πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ έχει μεγάλη έφεση στις ασίστ, διαθέτει ωστόσο και ψυχραιμία, όταν το ματς βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Αυτό το τελευταίο το απέδειξε στον αγώνα με τον Πανιώνιο, καθώς προς στο φινάλε έβαλε σημαντικούς πόντους, συμβάλλοντας τα μέγιστα για το... 1-0 στη σειρά. Μάλιστα στα 33'' πριν από τη λήξη, ευστόχησε έξω από τα 6.75 διαμόρφωσε το 59-63 και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Εφέτος υπήρξαν ανάλογες στιγμές που ο Αμερικανός πέτυχε "μεγάλα" τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα και είχε καθοριστική συμβολή σε θετικά αποτελέσματα του ΠΑΟΚ. Ας θυμηθούμε...

Στον εντός έδρας αγώνα με την Μπούντουτσνοστ πήρε την τελευταία επίθεση και ενώ το σκορ ήταν 82-84. Ο Κούπερ ευστόχησε από πολύ μακριά, "έγραψε" το 85-84 περίπου στα 2'' πριν από το τέλος και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Ο Κούπερ "μίλησε" και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπούντουτσνοστ. Ο "δικέφαλος" προηγείτο 66-70, και σ' εκείνο το σημείο προτίμησε να σουτάρει τρίποντο. Δικαιώθηκε και διαμορφώθηκε το 66-73 στα 34'' πριν από το τέλος.

Στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Άρη, τέλος, ο Κούπερ "κράτησε" "ζωντανή" την ομάδα του, όταν με τρίποντο στα 26'' πριν από τη λήξη ισοφάρισε σε 68-68. Το ματς πήγε στην παράταση και εκεί ο ΠΑΟΚ, όντας πιο ψύχραιμος, επικράτησε 79-75.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Κούπερ πέρασε τον Γκάλη!

News 24/7

24MEDIA NETWORK