Τα νέα sneakers του Λίλαρντ είναι το απόλυτο τρολάρισμα

Ο Λίλαρντ είχε σημαδέψει την 25η του Γενάρη και η adidas φρόντισε για τα υπόλοιπα.

Ο Ντάμιαν Λίλαρντ περνάει καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω
Ο Ντάμιαν Λίλαρντ περνάει καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω AP PHOTO/TONY AVELAR

Πάντα θα υπάρχει ένας παραπάνω λόγος για ν' ασχοληθεί κανείς με τον Ντάμιαν Λίλαρντ. Σε χρονική διάρκεια μικρότερη των 24 ωρών χάρισε τρεις μαζεμένους. Ξεκάθαρα ο σημαντικότερος εξ όλων ήταν πως έγινε πατέρας διδύμων. Στις 21/1 η σύντροφός του Κέιλα έφερε στον κόσμο τα δύο νέα μέλη της οικογένειάς τους και στην ανάρτηση περηφάνιας ο 30χρονος ζήτησε εφεξής να τον αποκαλούν 'Dady Dame'. Το αν η νεογέννητη κόρη του, η Κάλι Έμα Λι, θα 'ναι το 'κοριτσάκι του μπαμπά' δεν θέλησε να το προεξοφλήσει.

Ο δεύτερος λόγος ήταν πέρα για πέρα αγωνιστικός: τα 6 τρίποντα (σε μόλις 10 προσπάθειες) που σημείωσε ο Λίλαρντ στο νικηφόρο 116-113 επί των Νικς στο Πόρτλαντ. Μια νίκη που ήρθε πιο εύκολα απ' όσο δείχνει η τελική διαφορά. Μ' αυτά ο ηγέτης της ομάδας του Τέρι Στοτς, που παρεμπιπτόντως σκόραρε συνολικά 39 πόντους, έγινε ο υπ' αριθμόν 16 στη λίστα των παικτών όλων των εποχών με τα περισσότερα εύστοχα σουτ από την περίμετρο, ξεπερνώντας την επίδοση των 1830 από τον Τσόνσι Μπίλαπς. Με 1.834 ήδη στο ενεργητικό πλέον κυνηγά όχι τόσο τους εν ενεργεία Ρέντικ και Λεμπρόν (που θα βρουν αρκετά ακόμη) όσο τους παλαίμαχους Τζο Τζόνσον (1.978), Ντιρκ Νοβίτσκι (1.982), Τζέισον Κιντ (1.988) και Πολ Πιρς (2.143) προκειμένου να καλύψει την απόσταση από την κορυφαία 10άδα, που έχει στην κορυφή της τον Ρέιλ Άλεν του 40% με 2.973 τρίποντα. Επειδή έχει ομολογήσει πως η πατρότητα τον έκανε καλύτερο παίκτη, η ημέρα εκείνη δεν θ' αργήσει.

Την τρίτη αφορμή την έδωσε η διαρροή της νέας βερσιόν του signature παπουτσιού του. Ένα sneaker, υπό τη σφραγίδα γνησιότητας της adidas, που 'κυκλοφόρησε' -όχι τυχαία- πριν ακριβώς οι Μπλέιζερς υποδεχθούν τους Θάντερ στο 'Moda Center'. Ένα sneaker με το σκούρο μπλε να έχει επιλεγεί για τη μεγάλη επιφάνεια του μοντέλου και έντονες λεπτομέρειες από πορτοκαλί και γαλάζιο, που δημιουργούν σύγχρονες στιλιστικές αντιθέσεις και δίχως αμφιβολία παραπέμπουν στα χρώματα της ομάδας από την Οκλαχόμα Σίτι.

Θα το υπονοούσε μόνο κάποιος, αν στον εσωτερικό πάτο του παπουτσιού δεν είχαν χαραχτεί τρεις αριθμοί. Το 50, το 7 και το 6 αφορούν τις επιδόσεις του Λίλαρντ, σε σκοράρισμα, ριμπάουντ και ασίστ, κατά το πέμπτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ με τους Θάντερ, τον Απρίλη του 2019, τότε που με το 'bad shot' μεταξύ γραμμής τριπόντου και κέντρο, μπροστά δε στο απλωμένο χέρι του Πολ Τζορτζ, είχε διαμορφώσει στο μηδέν το 118-115 για το 4-1 των Μπλέιζερς και την 'bye bye' πρόκριση στα ημιτελικά της Δυτικής Περιφέρειας.

Ο Λίλαρντ είχε ενοχληθεί σφόδρα από το γεγονός πως αμέσως μετά την τρίτη μάχη των δύο, που την είχαν κερδίσει οι Θάντερ, ο Ντένις Σρέντερ πανηγύριζε με έπαρση, διότι "οι σειρές κερδίζονται στις τέσσερις νίκες" και είχε δεσμευτεί στον εαυτό του πως δεν θ' αφήσει ν' ανατραπεί το 2-1 της ομάδας του. Οι Μπλέιζερς γύρισαν με το 3-1 στο Πόρτλαντ και όταν ο 'Dame' συνάντησε την ευκαιρία να τους 'τελειώσει' δεν την προσπέρασε. Την άρπαξε, σκόραρε και τους αποχαιρέτησε βασανιστικά.

Ήταν αναπόφευκτο έκτοτε να γεννηθεί μια από εκείνες τις περίφημες αντιπαλότητες που το ΝΒΑ 'παράγει' ανά μπασκετική γενιά διότι τις έχει ανάγκη για τη φήμη του. Που παραμένει αναλλοίωτη, παρόλο που ο Πολ Τζορτζ παίζει πλέον για τους Κλίπερς. Ίσως να κρύβει κάτι περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση σώφρον θα ήταν αυτό το sneaker να μην κυκλοφορήσει στα πολυκαταστήματα της Οκλαχόμα Σίτι. Για παν ενδεχόμενο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK