Τα πρώτα φαβορί για Πράγα

Τα πρώτα φαβορί για Πράγα
Μπορεί να διαφωνήσετε με τις επιλογές μας, μπορεί και να συμφωνήσετε. Εμείς πάντως σας παρουσιάζουμε τις ομάδες που,κατά τη γνώμη μας, ειναι πιο μπροστά σε σχέση με τις υπόλοιπες στη φετινή Ευρωλίγκα. Και αν κάναμε λάθος θα φανεί στις 30 Απριλίου. Τότε θα διεξαχθεί ο τελικός της διοργάνωσης στην Πράγα.

Tαού Κεράμικα

Η φιναλίστ της περσινής Ευρωλίγκα φρεσκαρίστηκε και είναι έτοιμη να διεκδικήσει ξανά την κορυφή. Αναμφισβήτητα μπορεί να τα καταφέρει. Αλλωστε παίκτη σαν τον Λουίς Σκόλα δεν διαθέτουν πολλές ομάδες στην Ευρωλίγκα. Ο Αργεντίνος σέντερ με το Ισπανικό διαβατήριο βρέθηκε μία ανάσα από το ΝΒΑ αλλά τελικά έμεινε στη Βιτόρια για να γίνει ο ηγέτης των Βάσκων.

Η Ταού βέβαια έχασε παίκτες κλειδιά (Καλντερόν, Μασιγιάουσκας) αλλά προχώρησε σε μεταγραφές ουσίες. Απέκτησε τον Ερντογάν και τον πολύπειρο Ντρόπνιακ οι οποίοι θα πλαισιώσουν τους Ντέιβιντ, Χάνσεν, Βιντάλ, Σπλιίτερ.

Αλλαγή σκυτάλης υπήρξε και στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, μετά από πολύ πετυχημένη θητεία στην Ταού, παρέδωσε την ομάδα στον Πέδρο Μαρτίνεθ που καλείται να διατηρήσει το καμάρι της Βασκονίας στα υψηλά πατώματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η Ταού έτσι και αλλιώς έχει υψηλούς στόχους.


Μπαρτσελόνα

Ως συνήθως είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς μετακόμισε από τη Βιτόρια στη Βαρκελώνη για να χτίσει τη νέα Μπαρτσελόνα που φιλοδοξεί να φτάσει μετά από δύο χρόνια απουσίας στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

O Σέρβος κόουτς έχει στα χέρια του πολύ σημαντικά εργαλεία για να καταφέρει. Ο νέος τεχνικός διευθυντής των καταλανών Ζόραν Σάβιτς έφερε στην "Μπάρτσα" τους Ντένις Μαρκονάτο, Τζιανλούκα Μπαζίλε, Μιχάλη Κακιούζη και Μάρβις Θόρντον για να φτιάξει με ιταλικά υλικά (οι δύο πρώτοι είναι Ιταλοί, οι δύο τελευταίοι έπαιζαν στη Σιένα) ένα….γευστικό μείγμα. Το στοίχημα είναι μεγάλο για τον Ιβάνοβιτς που πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή λιμάνια και τα μεγάλα καράβια.


Mακάμπι

Πρέπει να αναφέρθουμε στα χιλιοειπωμένα για την καρδιά του πρωταθλητή; Δεν νομίζουμε. Αρκεί το όνομα της Μακάμπι για να υποκλιθεί κανείς στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα αυτής της ομάδας. Τι και αν έφυγε για το ΝΒΑ o Σαρούνας Γιασικεβίτσιους; Οι υπόλοιποι που οδήγησαν την Μακάμπι στη Γη της επαγγελίας τα δύο κορυφαία χρόνια είναι και πάλι παρόντες.

Ο παίκτης ορχήστρα Αντονι Πάρκερ, ο Μασέο Μπαστόν, ο Ταλ Μπερνστάιν, Ο Ντέρικ Σαρπ θα αποτελέσουν και φέτος πονοκέφαλο για κάθε άμυνα.

Το νέο κομμάτι στο παζλ ακούει στο όνομα Ουίλι Σόλομον. Ο πρώην πλέι μέικερ του Αρη είναι το μεγάλο στοίχημα του προπονητή Πίνι Γκέρσον. Θα μπορέσει ο παμπόνηρος Ισραηλινός κόουτς να βάλει χαλινάρι στον ...τρελό Αμερικανό; Το πιθανότερο είναι ναι. Όπως και να έχει πάντως η Μακάμπι ξεκινάει από πλεονεκτική θέση.


ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Πέρυσι που ήταν το μεγάλο φαβορί στο φάιναλ φορ που διοργανώθηκε στην πόλη της απέτυχε παταγωδώς αν και είχε φτάσει σε αυτό σαν ...τρένο. Φέτος, με νέο προπονητή στον πάγκο της, τον ικανότατο Ετόρε Μεσίνα, είναι και πάλι καταδικασμένη να πρωταγωνιστήσει.

Το ρόστερ της είναι γεμάτο από έμπειρους και ταλαντούχους παίκτες. Ανάμεσα σε αυτούς και ο πρωταθλητής Ευρώπης Θοδωρής Παπαλουκάς που μετά την εντυπωσιακή παρουσία στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου έχει ενισχυμένη ψυχολογία.

Η ΤΣΣΚΑ πάντως θα στηριχθεί και πάλι στο εκρηκτικό αλλά και απρόβλεπτο Τζέι Αρ Χόλντεν και στον αποτελεσματικότατο Ντείβιντ Αντερσεν. Με την καθοδήγηση του Μεσίνα από τον πάγκο είναι ικανή για το καλύτερο. Αρχικός στόχος το ταξίδι στην Πράγα και μετά…βλέπουμε.


Παναθηναϊκός

Δεν μας παρέσυρε καμία εθνικιστική τάση για να συμπεριλάβουμε τον Παναθηναϊκός στη λίστα των ομάδων-φαβορί. Όταν μία ομάδα έχει κατακτήσει τρία ευρωπαϊκά τρόπαια την τελευταία δεκαετία, έχει την τύχη να καθοδηγείται από έναν κορυφαίο προπονητή και έχει στο ρόστερ της παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις ανά πάσα στιγμή, δίκαια πιστεύουμε παίρνει το χαρακτηρισμό φαβορί.

Ο καλύτερος αμυντικός της περσινής Ευρωλίγκα Δημήτρης Διαμαντίδης παίζει εδώ. Το βαρύ πυροβολικό που ακούει στο όνομα Γιάκα Λάκοβιτς επίσης. Ο εξαιρετικά ταλαντούχος Βασίλης Σπανούλης αποτελεί νέα προσθήκη. Όπως και ο πολύτιμος Ντέγιαν Τομάσεβιτς. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τον παίκτη-σύμβολο Φραγκίσκο Αλβέρτη, το πασπαρτού Μάικ Μπατίστ, τον Κώστα Τσαρτσαρή και τους άλλους παίκτες που κρατούν με άνεση τον Παναθηναϊκού στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ.

Το φάιναλ φορ της Πράγας δεν μπορεί παρά να αποτελεί κύριο στόχο της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό. Η περσινή απώλεια του τροπαίου στη Μόσχα πείσμωσε τους πράσινους. Και όταν ο Ομπράντοβιτς πεισμώνει τότε τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα για τους αντιπάλους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK