Τα ψευδώνυμα των παικτών των Σικάγο Μπουλς σε ξενοδοχεία έχουν φαντασία

Στο ίδιο ξενοδοχείο ο Πίτερ Πάρκερ με τον Τζόνι Γουόκερ; Οι Σικάγο Μπουλς ήξεραν πώς να επιλέγουν ψευδώνυμα, ώστε να μην πλησιάζει κανένας τους σταρ της ομάδας στα ξενοδοχεία όπου διέμεναν, τις παραμονές των εκτός έδρας αγώνων.

Στιγμιότυπο από αναμέτρηση Σικάγο Μπουλς-Ιντιάνα Πέισερς, κατά τη σεζόν 1997-1998
Στιγμιότυπο από αναμέτρηση Σικάγο Μπουλς-Ιντιάνα Πέισερς, κατά τη σεζόν 1997-1998 AP PHOTO

Το 'Last Dance' είναι με διαφορά το πιο επιτυχημένο ντοκιμαντέρ του Netflix, ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που έχει ενώσει όλους τους φίλους του μπάσκετ παγκοσμίως, σε μια εποχή που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψουμε σε αγωνιστική δράση. Οι παίκτες των Σικάγο Μπουλς που έζησαν τη χρονιά του 'Last Dance' είτε εμφανίζονται σε επεισόδια του ντοκιμαντέρ είτε τοποθετούνται δημοσίως για όσα έζησαν σ' εκείνη τη μαγική σεζόν.

Ο Ράστι Λερού έκανε τις πρώτες εμφανίσεις του ως NBA rookie με τη φανέλα των Μπουλς στο τουρνουά McDonald's. Ο 47χρονος Λερού έπαιξε στους Μπουλς από το 1997 ως το 1999, προερχόμενος από ομάδα της θυγατρικής λίγκας του NBA, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στους Γιούτα Τζαζ και στην Ευρώπη, με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Λερού έκλεισε την καριέρα του στο Γκόλντεν Στέιτ με τους Γουόριορς (2004), έχοντας περάσει και από το ιταλικό πρωτάθλημα, όπου φόρεσε τη φανέλα της Βαρέζε. Ήταν και ένας εκ των λίγων παικτών των Μπουλς, που έκαναν check-in σε ξενοδοχεία, χρησιμοποιώντας τα πραγματικά ονόματα και όχι ψευδώνυμα., όπως φαίνεται από σχετική ανάρτησή του στο Facebook.

Ποιος ήταν ο Όστιν Πάουερς;

Τμήμα της λίστας των ονομάτων παικτών που έδιναν οι Σικάγο Μπουλς σε ξενοδοχεία, κατά τη σεζόν 1997-1998
Τμήμα της λίστας των ονομάτων παικτών που έδιναν οι Σικάγο Μπουλς σε ξενοδοχεία, κατά τη σεζόν 1997-1998 FACEBOOK/RUSTY LARUE

Στη λίστα που έδιναν οι Μπουλς στα ξενοδοχεία έχουμε έναν 'Πίτερ Πάρκερ' κι έναν 'Όστιν Πάουερς'. Επίσης, έχουμε έναν 'Φρεντ Σάνφορντ' (Αφροαμερικάνος χαρακτήρας από κωμική τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του '70), ενώ οι 'Τζον Τόμσον' και 'Τάισον Μπέντφορντ' δεν φαίνεται να παραπέμπουν σε κάτι συγκεκριμένο. Εκτός του Τζο Κλάιν, παρατηρούμε πως σε αυτό το τμήμα της λίστας, όλοι οι παίκτες των Μπουλς έχουν χρησιμοποιήσει ψευδώνυμα. Υποψιαζόμαστε πως τα 'Τζον Τόμσον', 'Γκρεγκ Νολ' (το δεύτερο ίσως αναφέρεται σε γνωστό σέρφερ των 60s), τα δυο πιο αδιάφορα ονόματα της λίστας, άνηκαν στους Μάικλ Τζόρνταν και Σκότι Πίπεν αντιστοίχως, που ως πιο δημοφιλείς, θα ήθελαν να περνάνε απαρατήρητοι. Επιχειρούμε να μαντέψουμε πως τα 'Πίτερ-Πάρκερ' και 'Όστιν Πάουερς' άνηκαν στους Στιβ Κερ και Τζαντ Μπούσλερ, πιθανότατα λόγω φυσιογνωμικής ομοιότητας. Στο δεύτερο τμήμα της λίστας, η φαντασία στα ψευδώνυμα οργιάζει.

Ο Τζόνι Γουόκερ κι ένας σίριαλ κίλερ

Τμήμα της λίστας των ονομάτων παικτών που έδιναν οι Σικάγο Μπουλς σε ξενοδοχεία, κατά τη σεζόν 1997-1998
Τμήμα της λίστας των ονομάτων παικτών που έδιναν οι Σικάγο Μπουλς σε ξενοδοχεία, κατά τη σεζόν 1997-1998 FACEBOOK/RUSTY LARUE

Ο Τόνι Κούκοτς, ο Μπιλ Γουένιγκτον και ο Λερού δεν είχαν χρόνο να ασχοληθούν με ψευδώνυμα και φανατικούς θαυμαστές. Από την άλλη, κάποιος 'Τζόνι Γουόκερ' κι ένας 'Στάγκερ Λι' (γνωστός και ως Λι Σέλντον, εγκληματίας που έγινε πρωτοσέλιδο εφημερίδων και λαϊκός θρύλος στα τέλη του 19ου αιώνα για τη δολοφονία του Μπίλι Λάονς το 1895) αποτελούν τις πιο ακραίες σε έμπνευση υπογραφές της λίστας.

Το 'Μπάμπι Τζόνσον', πάντως, αναφέρεται στην ομώνυμη θρυλική φιγούρα της μαφίας του Χάρλεμ, που έδρασε από το 1950 ως τα τέλη της δεκαετίας του '60. Μοιάζει σχεδόν βέβαιο ο Ντένις Ρόντμαν να είχε υιοθετήσει είτε το 'Στάγκερ Λι' είτε το 'Μπάμπι Τζόνσον',με αλληγορική διάθεση, ώστε να εκφράσει -υποδειγματικά- πως ήταν ένας φόργουορντ που προκαλούσε τρόμο στον εκάστοτε αντίπαλο με τις σκληρές άμυνές του. Το μόνο βέβαιο είναι πως εκείνη η ομάδα των Μπουλς ήξερε και να επιλέγει πρωτότυπα ψευδώνυμα, ώστε να περνάει απαρατήρητη εκτός παρκέ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK