Τα πυρά των Ρόκετς για τον MVP Γιάννη ήταν άσφαιρα

Ούτε ο Τζέιμς Χάρντεν ούτε οι Χιούστον Ρόκετς έχουν μάθει να χάνουν και να συγχαίρουν τον νικητή. Σ' αυτήν την περίπτωση τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Τα πυρά των Ρόκετς για τον MVP Γιάννη ήταν άσφαιρα

Λένε πως η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή και ο Τζέιμς Χάρντεν ήταν ένας πανάξιος δεύτερος στην διαδικασία επιλογής για τον πολυτιμότερο παίκτης της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ. Εξ αρχής ήταν ο βασικός υποψήφιος για το βραβείο του MVP, αλλά όπως εξήγησε με πειστικότητα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ύστερα από τη λήξη της τελετής, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του ηγέτη των Ρόκετς μαζί και του Πολ Τζορτζ, "it's all about winning".

Ως γνωστόν, ο 'Greek Freak' ήταν ο σταρ της ομάδας με το κορυφαίο ρεκόρ στη ρέγκιουλαρ σίζον, της μοναδικής στο πρωτάθλημα που έπιασε τον αριθμό των 60 νικών (60-22). Μια επίδοση που αποτέλεσε την κατάληξη της κυριαρχικής παρουσίας του Αντετοκούνμπο στο παρκέ, σε παράλληλη δράση με τη βοήθεια που του παρείχε το supporting cast των 'ελαφιών', προεξαρχόντων των Κρις Μίντλετον, Μπρουκ Λόπεζ και Μάλκολμ Μπρόγκτον. Ο άρτιος συνδυασμός οδήγησε ως την κορυφή.

Ο Τζέιμς Χάρντεν έπαιζε -σχεδόν- μόνος ιδίως όσο έλειπε ο λαβωμένος Κρις Πολ, τον οποίο δεν θέλει κιόλας, επαναλαμβάνοντας επιτεύγματα που μονάχα επί Τζόρνταν ή Τσαμπερλέιν είχαν καταγραφεί στη στατιστική. Άλλο το ένα όμως κι άλλο το άλλο. Οι Ρόκετς επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να διαψεύσουν όλους εκείνους που ψήφισαν υπέρ του σταρ των Μπακς - δεν ήταν καθόλου λίγοι. Οι 78/101 έδωσαν την πρωτιά στον 24χρονο Έλληνα φόργουορντ, τη στιγμή που ο 'μούσιας' έλαβε μονάχα 23 ψήφους και άλλες 78 ψήφους για τη δεύτερη θέση. Οι συνολικοί πόντοι του δε κάλυπταν ποσοστό μεγαλύτερο του 35%!

Τα αποτελέσματα δόθηκαν στη δημοσιότητα:

Ένα υποκριτικό συγχαρητήρια στον... ανώνυμο νικητή συνοδεύτηκε από ένα 'διαφωνούμε με σεβασμό' και επτά bullets σε τρία διαφορετικά tweets υπεράσπισης του Χάρντεν ως πολυτιμότερου παίκτη.

Ήταν η 3η φορά από το 2015 που ο Χάρντεν έμενε δεύτερος, έχοντας χάσει επίσης από τον Στέφεν Κάρι και από τον Ράσελ Γουέστμπρουκ. Πέρυσι, όταν η επικράτησή του έναντι του Λεμπρόν Τζέιμς και κατ' επέκταση η βράβευσή του ήταν δεδομένο πως θα συνδυαστούν, εμφανίστηκε στο γκαλά. Έτσι.

Ο Τζέιμς Χάρντεν τη βραδιά της βράβευσής του ως MVP το 2018
Ο Τζέιμς Χάρντεν τη βραδιά της βράβευσής του ως MVP το 2018 RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP

Εφέτος, προβλέποντας ότι θα ηττηθεί από τον 'Greek Freak', απείχε. Μαζί και άλλο ένα αντισυμβατικό στιλιστικό σύνολο. Ο Χάσαν Μινάζ, ο Καλιφορνέζος κωμικός και οικοδεσπότης της τελετής, τον έψαχνε στη σάλα με τις ροτόντες. Έβλεπε μπροστά του τον Ντόντσιτς, τον Γιανγκ, τον Γιάννη - τους ανέφερε ονομαστικά. Τον Χάρντεν όχι, δεν τον εντόπισε στο χώρο. Συμπτωματικά έλειπε.

Όπως στα playoffs...

Στο Χιούστον δεν έχουν μάθει να χάνουν. Όπως συνέβη ύστερα από το νέο αποκλεισμό που υπέστησαν προ εβδομάδων από τους Γουόριορς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK